Žravé miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
joaska
17.10.11 10:01

Ahoj, píšeš, že miminko prospívá, tak si spíš myslím, že jde o zvyk a uklidňování u maminky. Já mám s synem to samé. Časté noční kojenív šesti měsících i po dvou hodinách a už přikrmujeme. Myslím, že ani v Tvém případě to hlady nebude. :-) Ale Ty jsi máma, tak udělej to, co považuješ za nejlepší a to bude správně. :-) Hodně prospinkaných nocí ahoj :mavam:

• Citovat
  • Upravit
TehotnaTerezka
17.10.11 10:03

syn je uplne to stejny, do cca 4 mesicu spal skoro celou noc a pak bum - kojila jsem kazde dve hodiny, ve dne v noci, taky jsem byla v pokuseni mu dat na noc kasi, ale vydrzela jsem
v noci ho mam u sebe, tak me to kojeni ani moc nevzbudi, rano ani nejsem schopna rict, kolikrat jsem v noci kojila :) rano taky vstavame do skolky a nemam pocit, ze bych byla nevyspala
s prikrmy jsem vydrzela az do 6 mesicu - jedeme uz v zelenine a kasi a co se tyce nocniho kojeni, tak zadna velka zmena nenastala, vecer po kasi vydrzi do dalsiho kojeni skoro 4 hodiny, pak je to zase co dve hodky, asi jde castecne o zvyk, kdyz ho mam u sebe v posteli, ale zatim to resit nehodlam, protoze se takhle v pohode vyspime :)

je to asi na tobe, jak se rozhodnes - polovina maminek by asi dala kasi, polovina by vydrzela :)
podle me mu mlicko staci, jen ho chce proste casteji, to je dle meho nazoru normalni :wink:

• Citovat
  • Upravit
5766
17.10.11 10:38

Mám asi o tři týdny starší holčičku. Pokud ti prospívá tak bych mu nic navíc nedávala. Je to zvyk a teď záleží na tobě jak se k tomu postavíš, buď mu to prso tak často nedáš a nebo to prostě vydržíš.
Já jsem začala už kašičkou odpoledne, ale jen z toho důvodu, že dcerka přibírá méně, ikdyž je spokojená a už celkově z jejího chování a zájmu o jídlo jsem se tak rozhodla. Chtěla jsem zeleninou, jenže zde mám otevřenou krabici Nutrilonu, který nám doktorka pořád nutila a který dcerka stejně nechtěla … tak proto tou kaší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
17.10.11 11:08

Okolo 4. měsíce se mění charakter spánku mimin, už nespí tak tvrdě a po probuzení vyžadují to, co jim pomůže usnout - prso. S hladem to většinou nemá nic společného. U nás narvání před spaní nikdy nemělo žádný efekt na noční buzení. Za zkoušku jednou asi nic nedáš, mimino to nezabije. Ale pokud to efekt mít nebude a mimčo prospívá, zbytečně bych ho nenacpávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
17.10.11 16:19
Štuclíček píše:
Malý zatím přibírá dobře. On se v noci vždycky přicucne, jak kdyby nejedl týden, ale pak se pustí a usne a není k probuzení. Už do něj víc nedostanu. Až zase za 1-2 hodinky řev. Přes den kojím po 2 hod, když jsme venku, vydrží o chvíli dýl, ale ne o moc. Dudlík má rád na spaní, ale při nočním řevu ho plive a ignoruje i jiné pokusy o utišení a uspání. Ráda bych kojila co nejvíc a nejdéle to půjde. Malou jsem kojila plně do 6m, pak příkrmy, ale chtěla v noc jen 1-2×.

Tak to bych spíše tipovala na to, že chce být u prsa a mít s tebou kontakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
18.10.11 15:32

Holky díky,
dneska jsem si ho nastěhovala k nám do postele po prvním kojení a nechala ho tam. Ani nevím, kolikrát jsem ho v polospánku kojila, ale vyspala jsem se líp. Tak to ještě zkusíme bez příkrmků a UM. Díky vám všem a sladké noci přejí
Lucka a Matty :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
11.11.11 08:49

Zpráva z trati

Tak pokračujeme dál. Občas máme intervaly v noci cca 1,5 hod., nejdelší 3 hod večer. Od 2 ráno je u nás v posteli a takřka samoobslužně se kojí sám. Snad už to do toho půlroka na mlíku utáhneme :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
7.1.16 00:20

Zrave ditko

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda vám přijde normální jak moc můj malej ji :) Když se narodil vážil 3010 g. Nejdřív jsem neměla mliko, tak nepribiral ale ani zásadně nehubnul. Když se nastartovalo kojení byl schopny už další den v porodnici vycucnout 60 a zahy i 80 či 100 ml. Pousteli nás a malý mel víceméně porodní váhu (2,98 kg). Už v 6ti tydnech mel 4,5 kg a porad nabíral (plne kojení). V 6ti měsících už mel 9 kg. Byla jsem rozhodnuta plně kojit co nejdéle (mléka az nad hlavu), ale… Malý už od nějakého pátého měsíce neustále vyzadoval ochutnavat, co jíme. V pul roce už chtě nechte prikrmy. Ty probihali tak, ze co jsem mu dala to zblajzl ve velkém. Nic nebyl problém, nic neplyval. V deseti měsících mel 9,89 kg, ale jeho denní porce jsou takovéto: ráno mlicko, do hodiny ma hlad a mrci, takže cely jogurt s celým banánem. Potom oběd tj. tři naběračky husteho poctivého vývaru se zeleninou masem a nudlemi a klidně tri knedlíky s omáčkou a masem. Pak spi 1 az 2 hodiny, vzbudí se a chce jist, takže svačina banán s piškoty nebo cely krajíc chleba s lucinou (i s kurkama). K večeři ma mísu vlockove kaše s presnidavkou (nebo pohankove), potom ještě mlicko před spanim. Mezitím se během dne vzteka a chce jist co máme my, nebo co vidí na stole. Často zchroupe cely tvrdý rohlik cestou v autě aby nerval a byl klidný. Všimla jsem si, ze nemá takříkajíc zaklopku. Prostě ji a ji a ji(když ho necháme a nasilne to neprerusim) dokud je co a pak, když si hraje tak si ublinkava. Mám pocit ze krmim skolou povinné dítě a ne necelého ročního. Navíc se cítím dost trapne, když jídlo návštěvě musím servírovat mimo zorné pole dítěte a oni ho opatrně ji zády k malýmu, aby je nevidel, jinak se vzteka. Co si o tom myslite? Je toto jeste normální? Zajímavé je, ze už v podstatě na to, jak moc ji, nepribira. Docela je i hubeny az na to velké bříško :lol: Občas se mi stává, ze během krmeni u oběda usíná, ale jakmile podložím misku, ze ho odnesu do postylky, hned ukazuje ručičku na misku a vzteka se, dokud mu opět nedam a tak porad dokola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
7.1.16 00:23

A ještě jsem zapomněla dodat, ze v noci nekojim. V pohodě vydrzi do rána už od „malinka“, asi ma z čeho brát zásoby :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
7.1.16 02:04

@baccata dobrej žrout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
7.1.16 07:14

No mi máme taky žrouta, ale to co píšeš je extrém. Porce oběda je tak pro desetileté dítě, ne pro desetiměsíční. Můj kluk je teda už od půl roku úplně mimo tabulky, jak velikostně tak váhově. Dnes má 4 roky 114cm a 23kg. Porce dáváme ani ne poloviční jako ty. Co na to říká dětská doktorka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.1.16 07:56

@baccata myslela jsem si, že je náš malej nenažranec, ovšem tohle je úlet 8o to není normální.. osobně udržuju 3 h pauzy mezi jídly a když už, tak dostane jen drobnost ala kousek jablka a pod. A ten oběd, to je prostě naprosto šílený - tohle nesní ani moje téměř 10letá kyselina :think: rozhodně bych to zkorigovala :think: mmchdm, moje dítě váhově naprosto stejně - jen se tedy narodil a měl o kg víc.. ale jako v půl roce taky přes 9 kg, to není nic výjimečného :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
7.1.16 07:58

Mám podobně žravou dcerku-je jí sice teprve 9m, ale taky sní, na co přijde a hysterčí když od nás nedostane co jíme my. Příklad jídelníčku: v 5 a v 8 kojení, v 9 celý jogurt a pár piškotů nebo půlka rohlíku, v 11:30 maso-zeleninový oběd (víc než 250g nedávám i když jeví zájem),15 kojení,16 ovoce (přesnidávka nebo celý banán), pak různě zobe s bráchou ovoce nebo zeleninu na kousky,18 kaše (170ml) a na noc ještě kojím. Z naší večeře ještě většinou vyloudí nějakou přílohu.. Přibítá rozumně, hodně se hýbe, tak to vyběhá. Snažím se jen selektovat potraviny, kterými se futruje. Syn byl taky jedlík a postupně ho to opustilo a jí celkem přiměřeně.

U tebe mě zaráží jen ten oběd-to je opravdu hodně..Napadá mě nechat ho jíst samotného-víc se zabaví a mozku dřív dojde, že má dost. A když ne, aspoň budeš mít o starost méně. A dbej na jídelníček, v mezičase nabízej zeleninu, ovoce, křupky atd. ne sušenky, pečivo atd.

• Citovat
  • Upravit
4658
7.1.16 08:03

No rozhodně to není normální, k obědu bych ani já nesnědla polívku a pak 3knedlíky s omáčkou. Prostě bych mu tolik nedala, at se třeba staví na hlavu, jinak mu tím zaděláš na super zdravotní problémy. Ono je to u miminek roztomilé, že hezky papají a jsou hezky baculaté, ale za pár let Ti asi nepoděkuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.1.16 08:03

@baccata Syn byl taky popelnice, ale az tak od 8 mesicu. Tez jsme se s jidlem schovavali. Ted je o poznani vybiravejsi.
Nicméně tvému dítěti bych teda tvrdé zkrouhla prázdné kalorií typu piškoty, knedlíky a pečivo. A omezila trochu ty banány, omacky. Má hlad, fajn, ale dostane ovoce, zeleninu, luštěniny, zdravé prilohy typu ryze, bulgur, brambory, bataty, kus kus, jahly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí