Zrušení spánku přes den

Anonymní
8.9.21 09:43

Zrušení spánku přes den

Ahoj holky. Chci se zeptat, zda tu má nebo měl někdo dítě, které v 17 měsících už nechce spinkat přes den. Máme režim následující. V 9 vstává. V 12:30 oběd. 13-15 spánek. Ve 20:00 večeře. Kolem 21:00 chodí spát a do 22:00 spinka.
Chodila večer spat ve 20:00 ale vůbec nechtěla. Tak jsme postupně posunuli.
Uspavam kojením, i po obědě.
Poslední měsíc je ale uspavani strašný boj. I přes hodinu se s ní trápím po obědě i večer. Vezme prso, odpojí se. Rajtuje v posteli, dělá blbosti. Myslím, že ji zbytečně nutim. Trápíme se obě.
Chtěla bych zrušit spánek přes den, doufajíc, že do 20:00 bude už spinkat. Má někdo zkušenosti?
Dekuju moc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
8.9.21 09:51

Zkus to, každý dítě je jiný a má jinou potřebu spánku. Moje taky přestaly spát po obědě celkem brzo, ale večerní spaní to neposunulo..

• Citovat
  • Upravit
4731
8.9.21 09:58

Dcera asi od 2 let uz pres den nespi..jen kdyz se jede nekam autem, a to je pak vecer hruza, aby usla…furt nam nekdo rika, ze by jeste mela spat a ze je mala a ze co ve skolce atd atd…,ale nechce, nechce..ona ma obcas takovou krizi kolem 16, ze by usla, ale kdyz je zabava, tak je v pohode a radsi ji pak driv spat vecer, nez aby usla v 16 a pak byla do pulnoci vzhuru :nevim: stejne tak, ze nez se hodinu morit s uspavanim, tak ji rafsi necham byt…,ale vzdycky si odpo aspon na hodinu lehnem..poledni klid..s knizkou, pohadkou, albi tuzkou, proste neco klidneho…kamosky dite nespi pres den asi od jednoho roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.9.21 10:19

Prijde mi strasne mala na to, abys ji pres den nenechala vyspat. V tomhle veku spanek potrebuje.
Dala bych ji jednoduse spat pozdeji, az bude unavena. Hodinove uspavani je uplne zbytecne.
Proste az uvidis, ze je ospala, tak prso a spi hned.
Holt pak usne vecer pozdeji a rano treba vstane v pozdeji, ale bude v pohode vyspana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35775
8.9.21 10:19

Mě přijde luxusní že spí do 9 :mrgreen: to mi přijde aby šla brzy po obědě. Nás vstává v 6 a kolem 12 je tuhý i dřív a to jsou mu skoro 2. Po 19vecer chodí spát. Vstává ti pozdě a pak logicky chodí pozdě spát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
8.9.21 11:03

V 17 měsících je dítě malé na to, aby přes den nespalo. Denní spánek minimálně do 2 let je důležitý pro vývoj dítěte.
Podle mě, když vstává v 9 a pak jí dáváš spát ve 13 hod, není asi ještě dost unavená. Zkus jí začít budit v 8 ráno nebo i dříve, třeba podobně, jako vstáváš ty a zbytek rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
8.9.21 11:04

Pozdě ráno vstává, pozdě chodí večer spát. Zákonitě po obědě neusne, ale posune si to třeba na 14.00. Ráno vstavejte v sedm a po obědě usne. Večer taky dřív usne. Rozhodně není adept na rušení spánku přes den. To až po druhém či třetím roce. Nicméně moje holka v tomto věku měla taky bojkot a usínání trvalo třeba hodinu. Problém byl prostý, příliš pozornosti že strany rodičů a chybějící zatemnovaci závěsy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
8.9.21 11:08
@Lucie_Sx píše:
Prijde mi strasne mala na to, abys ji pres den nenechala vyspat. V tomhle veku spanek potrebuje.
Dala bych ji jednoduse spat pozdeji, az bude unavena. Hodinove uspavani je uplne zbytecne.
Proste az uvidis, ze je ospala, tak prso a spi hned.
Holt pak usne vecer pozdeji a rano treba vstane v pozdeji, ale bude v pohode vyspana.

Moc si neumím představit, že by dítě ráno mělo vstávat ještě později než v 9 :think: aby vstávalo v 17 měsících v 10 dopoledne a pak šlo večer spát třeba ve 23, to mi přijde dost za hranou. Ale pokud to u někoho funguje ke spokojenosti, tak asi ano ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.9.21 12:05
@Thomassss píše:
Moc si neumím představit, že by dítě ráno mělo vstávat ještě později než v 9 :think: aby vstávalo v 17 měsících v 10 dopoledne a pak šlo večer spát třeba ve 23, to mi přijde dost za hranou. Ale pokud to u někoho funguje ke spokojenosti, tak asi ano ;)

Jo, kdyz byly deti starsi, posunul se jim denni spanek treba na 16 h, pak sly logicky spat pozde a pozdeji vstaly. Jak pozde vstaly, tak ten den neusnuly pres den, vecer sky driv, vstaly normalne, usnuly odpo a tak se to stridalo :).
Ale ja zadny rezim nedrzim, dite jde spat, kdyz je unavene.
A zamichala s tim pak skolka/skola starsich, ale to zas nejmladsi proste spala v tom aute.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
8.9.21 12:11

Já se nedivím ze nechce spát po obědě když vstává v 9 8o Spis bych dělala něco s tím denním režimem. Osobně si nedovedu představit, ze by mi rok a půl staré dítě chodilo spát v 10 :think:
Ale vim, ze známí to tak taky měli a kluk jim chrnel dopoledne třeba 9-10. Tak asi jak to každému vyhovuje …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
8.9.21 12:36
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Chci se zeptat, zda tu má nebo měl někdo dítě, které v 17 měsících už nechce spinkat přes den. Máme režim následující. V 9 vstává. V 12:30 oběd. 13-15 spánek. Ve 20:00 večeře. Kolem 21:00 chodí spát a do 22:00 spinka.
Chodila večer spat ve 20:00 ale vůbec nechtěla. Tak jsme postupně posunuli.
Uspavam kojením, i po obědě.
Poslední měsíc je ale uspavani strašný boj. I přes hodinu se s ní trápím po obědě i večer. Vezme prso, odpojí se. Rajtuje v posteli, dělá blbosti. Myslím, že ji zbytečně nutim. Trápíme se obě.
Chtěla bych zrušit spánek přes den, doufajíc, že do 20:00 bude už spinkat. Má někdo zkušenosti?
Dekuju moc.

Jak říkají ostatní, upravit režim, vstává moc pozdě, to by nikdo nechtěl po obědě spát. Mě kluci vstávají mezi 6-7, v 9 ráno chodíme ven a ve 12 na oběd, pak mi mladší (teď čerstvě 2 roky) šel spát. Spí max. 2 hodiny a pak jdeme zase ven, v 18 hod večeře m, koupání a po 19.hod jdou kluci spát. Usnou třeba až za hodinu, ale čteme pohádky, oni si třeba v posteli ještě v klidu hrají a pak prostě usnou. Ale musí mít už klidový režim, zatažené závěsy. Kluci jsou dost živí, proto jsem s nimi furt venku 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
8.9.21 12:38

Tak no. Jestli chrni v noci 11hodin a vstává vcelku pozdě, tak je jasný, že po 4 hodinách na nohou se jí nebude chtít spát. My spíme ve stejném věku do 6, v 11:30 usne bez problémů tak na 2,5h a večer chodí nejpozději v 20. :nevim:
Chce to před spaním vylitat, dokud je na to počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrg
546
8.9.21 12:58

Zkus to nenápadně po pár minutách posouvat. Ráno začni dělat kravál ať se probudí. A usínání u prsa budeš muset taky postupně odbourat a naučit na jiný rituál. Pokud teda nechceš kojit až do nástupu do školky.
Já mám doma velkyho nespavce. A uspavani je boj. Vstává ráno na tu 7, po obědě jde spát na půl 1, ale usne pouze v kočárku a vecir spí nejdřív v 10.
Je úplně jedno jestli po obědě spí 30min nebo 3h, večír jde vždy stejně. Když nevychytam odpoledne čas, je to kolikrát uspavani na hodinu a více.
Když ho nedám spát přes den, usne na tu 8, ale vstane mi pak ve 4 ráno a už je čilý.
Pres den jsme co nejvíc venku, ať se vyřadí a vecir hodku před spaním už ho držím u pohádky a v klidu. Ale čím dřív ho šoupnu do postýlky, tím dyl trvá to uspavani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.9.21 13:23
@Mrg píše: ,...... A usínání u prsa budeš muset taky postupně odbourat a naučit na jiný rituál. Pokud teda nechceš kojit až do nástupu do školky. .....

Proc??
Jakmile jsem odstavila, zacali spat celou noc vsichni tri.
Uspavani u prsa byl pro me skvely zpusob, jak behem chvilky uspat dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrg
546
8.9.21 13:56

@Lucie_Sx ale jakmile jsi odstavila, měla jsi na ně zas jiný fígl, aby usly samy. Nebo jsi je odstavila třeba jako mladší, než má zakladatelka? A jak uspaval třeba taťka, když jsi nemohla ty?
Já ho kojila do 20mesice, ale poslední 4m mi šlo o to, aby to neměl spojené se spánkem. A pozvolna jsem ubirala na počtu kojení, nechtěla jsem mu brát prso ze dne na den a soupnout ho do postýlky s tím, že usne sám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí