Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Myslíte, že když fungovala střídavá péče po týdnu 3 roky, že bych měla šanci na její zrušení, když dcera nastoupí do školy? Žádný vážný důvod(bití, naschvály,…) nemám. Jen vím, že by to už nefungovalo kvůli kroužkům, vyzvedávání ze družiny, plnění úkolů až večer…Děkuji za vaše názory.
@BLAŇUL89 néé, asi to nezruší. Donutí vás to zařídit tak, aby tím dítě netrpělo. Ale toto není závažný důvod..
No já si to myslím taky, ale když to zůstane, tak tím dítě jistě trpět bude. A nebo si to jenom myslím a fungovat to bude.
![]()
No, já sama nejsem zastáncem střídavky, ale zas pokud doteď fungovala, proč by měla nástupem do školy přestat fungovat? předpokládám, že už teď dítě chodilo do školky, takže i tak ho jeden týdn vodil do školky jeden, druhý týden druhý. tak teď to tak bude fungovat s družinou
úkoly a přípravu do školy si dítě udělá u toho z rodičů, u kterého zrovna bude. vodění na kroužky - kolik jich plánujete? třeba u nás je dost kroužků v rámci školy, v první třídě jsem děti dávala na kroužky jenom tam - mělo to i tu výhodu, že nebylo potřeba je nikam vodit, prostě si vedoucí kroužku vyzvednul u vychovatelky z družiny, a pak je tam zase vrátil. ale i kroužky mimo školu se dají zvládat, buď tam dováží ten rodič, který má dítě v péči nebo se můžou dohodnout, že třeba na ten a ten kroužek bude vodit vždycky rodič A, ať už to bude jeho týden nebo ne (u nás tohle funguje, i když mám děti svěřené do péče já, tak na kroužek na druhém konci Prahy vozí kluka jeho otec - chtěl ho tam dát i přes moje námitky, že já nebudu mít čas ho tam dopravovat, tak se o něj teď stará).
@BLAŇUL89 píše:
No já si to myslím taky, ale když to zůstane, tak tím dítě jistě trpět bude. A nebo si to jenom myslím a fungovat to bude.![]()
musíte to udělat tak, aby netrpělo.. To je na vás, jste dospělí ![]()
@anickadomnik no trpět je špatné slovo…nedokážu to popsat, myslím, že tam nebude takový ten řád. Dříve byl otec milionovej, ale od té doby, co má novou rodinu, tak se jí moc nevěnuje. Nová žena-nová pravidla. Ono to asi taky bude na dceři, jak se k tomu postaví, jak bude zodpovědná. Asi to moc řeším, ale chtěla jsem slyšet i jiné názory.
Pokud nebude ten druhý se zrušením střídavky souhlasit, tak ne. Pokud to fungovalo až do teď, soud to nezruší, protože „matka ví, že teď už to fungovat nebude“.
@BLAŇUL89 já myslíím že když to fungovalo se školkou tak to bude fungovat i dál, spíš by podle mě holčině uškodilo to teď měnit pokud je na tento režim zvyklá
@BLAŇUL89
no hlavně soud nemůže řešit něco, co by eventuelně mohlo nastat. Takže řešit to bude ve chvíli, kdy to fungovat nebude a ještě bys to musela dobře doložit, v čem to konkrétně poškozuje dítě.
S otcem není dohoda ohledně kroužků, přípravy atd třeba tak jak píše @sagina?
Do teď to fungovalo jak?
@BLAŇUL89 píše:
@anickadomnik no trpět je špatné slovo…nedokážu to popsat, myslím, že tam nebude takový ten řád. Dříve byl otec milionovej, ale od té doby, co má novou rodinu, tak se jí moc nevěnuje. Nová žena-nová pravidla. Ono to asi taky bude na dceři, jak se k tomu postaví, jak bude zodpovědná. Asi to moc řeším, ale chtěla jsem slyšet i jiné názory.
Pokud je to takhle, přesvědč jeho. A pak soud střídavku zruší.
Ale obávám se, že tím malá „přijde o tátu“, protože nová žena si ho přitáhne a postupně kontakty s dcerou omezí. Tedy jestli je jako 90% nextek na emiminu ![]()
@sagina stejná situace je i u nás. Kroužky budou ve škole, spolupracují i se ZUŠ(přes silnici), už tam chodí nyní na hud. nástroj a učitelka si ji vyzvedne a dovede zpět. To je super, že otec ani nepocítí, nějaké převážení, čekání na ni. BUde mít povinnost ji jen každý den do 16,30vyzvednout. On s touto školou nesouhlasí, rád by ji vodil do školy u něj na vesnici. Od minulého týdne, co jsem mu řekla, že půjde jinam do školy, je komunikace na bodu mrazu.
@BLAŇUL89 píše:
@sagina stejná situace je i u nás. Kroužky budou ve škole, spolupracují i se ZUŠ(přes silnici), už tam chodí nyní na hud. nástroj a učitelka si ji vyzvedne a dovede zpět. To je super, že otec ani nepocítí, nějaké převážení, čekání na ni. BUde mít povinnost ji jen každý den do 16,30vyzvednout. On s touto školou nesouhlasí, rád by ji vodil do školy u něj na vesnici. Od minulého týdne, co jsem mu řekla, že půjde jinam do školy, je komunikace na bodu mrazu.