Bilingvinní výchova od miminka

708
25.1.14 21:10

bilingvní výchova od miminka

Ahojky všem,

čekáme v červenci s přítelem miminko, vzhledem k tomu, že mluvím plynule anglicky, přemýšlíme o bilingvní výchově. Zajímalo by mě, zda máte někdo zkušenost s touto výchovou už od samého počátku života miminka.

Děkuji :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2418
25.1.14 21:12

@sona9 Tchýně na malýho mluví německy :-) tak jsem zvědavá, co bude až začne mluvit :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
25.1.14 21:12

Pokud nezijess v anglicky mluvicich zemich prijde mi to zbytecne ale je to na vas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
25.1.14 21:13

Zkusenost nemam a nechapu to tam, kde jeden z partneru neni rodily mluvci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
25.1.14 21:15

@sona9 Jak plynule? Na dítě by měl mluvit rodilý mluvčí, jinak ho naučíš ty chyby co dělaš i ty. Upřímně na pláži mluvila česká matka na děti anglicky (chvílema česky, takže je to asi opravdu chtěla naučit) a trhalo mi to uši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15050

Mam jen zkusenost z praxe a za me je to blbost. Pokud je domacnost smisena a jeden z vas by byl anglican, potom ano a bude to pro dite prirozene. Ale pokud vas chvili uslysi mluvit cesky, potom zase anglicky, pak bude mit v hlave dobry gulas… osobne jsem se setkala s detma, ktere to tak mely a vsechny navstevovaly logopedii :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024

Pokud ste oba cesi, tak akorat budes motat mimcu hlavu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
25.1.14 21:18

Zkušenost mám z okolí u rodin, kde je jeden z rodičů cizinec. Většinou dítě začne mluvit o něco později, za to rovnou rozumí oběma jazykům, chvíli mluví jen jedním, většinou tím matčiným, pak přidá přirozeně i ten druhý jazyk. Samozřejmě tu znalost jazyka mu už nikdy nikdo nevezme a určitě je to fajn. Pokud jste ale oba Češi, osobně bych volila spíš anglicky mluvící chůvu, když už, ale to je jen názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
25.1.14 21:18

Syn ma uplne alergii na to ceske „helou hav ar jou?“ Nesnasi, kdyz si nekdo na nem procvicuje anglictinu a cechum co se snazi mluvit anglicky odpovida cesky :mrgreen:
Podotykam, ze manzel je american

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
25.1.14 21:20

Všem děkuji za názor, sama jsem právě ještě v rozpacích. Co se týče plynulosti, mám anglický gympl a VŠ se zaměřením Anglický jazyk v odborné praxi, ale rodilý mluvčí nejsem a nebudu tvrdit, že občas neudělám nějakou tu chybu. Myslela jsem, že bych tím do budoucna prckovi pomohla, že by měl naproti oostatním dětem výhodu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
25.1.14 21:20

@sona9 Bilingvní výchova je fajn věc v případě, že rodiče mají každý jiný mateřský jazyk. Aby se dítě naučilo bez problémů oba jazyky, je nutné, aby se striktně dodržovala pravidla, s kým jakou řečí mluví. Jseš si jistá, že chceš se svým dítětem mluvit pouze anglicky? Já osobně si nedokážu představit, že bych na své miminko mluvila jinak než česky. A to ani v případě, kdybych žila s cizincem mimo ČR. Určitě bych nedoporučovala něco typu - maminka dopoledne mluví česky, odpoledne anglicky…

Příspěvek upraven 25.01.14 v 21:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
25.1.14 21:21

U nas je to - ja cesky, manzel kurdsky a jesle svycarska nemcina.Doma mezi sebou nemecky k malemu kazdy svoji reci. Samozrejme maly nejvic reaguje na cestinu(byla jsem rok Doma),ale reaguje i na povely manzela, Byt opozdene-musi si popremyslet :mrgreen: nicmene se doporucuje, na dite mluvit vzdy materstinou, protoze od tebe nikdy nepochyti ten spravny angliky prizvuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
25.1.14 21:22
@Vemas píše:
Pokud ste oba cesi, tak akorat budes motat mimcu hlavu :nevim:

Jednou jsem potkala u mudry maminu s dvemi detmi, cca 7 a 2 roky. Starsi musel mluvit jen anglicky a mladsi mohl zvatlat i cesky i anglicky. Starsi po neustalem peskovani, ze ma mluvit jen anglicky, radeji prestal mluvit a smutne koukal na brasku, ktery mohl mame odpovidat jak chtel.Ta zenska byla urcite ceska, mluvila anglicky hezky…ALE nebyla rodila mluvci a bylo to znat. Deti a obzvlast starsiho mi bylo moc lito :,( :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
25.1.14 21:22

@LadyTommy syn chodi na logo. Jako prvni jazyk vzal anglictinu a cestina je pro nej nutne zlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
25.1.14 21:23

Spis bych ho zacela velmi brzy ucit anglicky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie