Zrušení výživného

34
17.2.13 20:37

Zrušení výživného

Mám syna 20let letos v květnu ukončí studium na střední škole. Poté nastoupí brigádu jako každý rok do srpna. Jelikož není rozhodnutý zda chce pokračovat v nějaké škole, nebo nastoupí do pracovního procesu zda se mu podaří něco najít. Bývalý manžel platí zatím alimenty které má soudem určené, do kdy je musí platit a jak je zruší zda soudem nebo může sám od sebe přestat platit, když bude syn zaměstnaný i třeba je jako brigádník. Jinak nikdy mu na nic nepřispěl jen pořád syn slyší kde na to má brát, že mu platí alimenty a to mu musí stačit. Děkuji za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
17.2.13 20:47

Dřív to bylo po ukončení řádné školní docházky. to znamená že nástupem do zaměstnaní. takže pokud nenastoupí k dennímu studiu od září bývalý nemusí platit nic. při brigádě o prázdninách bude vedeny stále jako student.

co si pamatuju tak u mě to naši měli tak že prostě otec přestal platit a hotovo. soud nic rušit nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
17.2.13 20:52

Pokud by pokračoval ve studiu dále, tak to určitě bude vědět předem a je potřeba s tím počítat. Pokud ne, statut studenta má do srpna, od září by měl buď jít do práce (tím pádem povinnost platit alíky padá) nebo do školy (povinnost pokračuje)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
17.2.13 20:54

Souhlas s @paola white co vím, tak je to takhle.
Do září bude vedený jako student a taťka musí ještě platit (pokud si syn nenajde zaměstnání už v červenci), ale pak musí mladej nastoupit buď na pracák nebo do zaměstnání a to už mu výživné nenáleží.

Ještě jedině, že by nastoupil do jazykovky, ty jsou jako denní studium a berou se stále ještě jako „příprava na zaměstnání“, takže by musel táta platit alimenty dál.

U mě taky táta prostě přestal platit, když jsem nastoupila po škole do práce, žádné soudy a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
17.2.13 21:30

Jojo je to tak. Brácha loni končil jazykovku, šel na ní právě proto, aby fotřík ještě cáloval a závěrečky měl na konci května. Otec platil alimenty do srpna a pak už nepřišla ani kačka, protože mu skončila vyživovací povinnost, když brácha dál nestuduje. Soudně se nic nemusí. Prostě to končí. Ale otec bráchu k soudu táhnul, protože se nestýkáme a chtěl to mít černý na bílým, že už nemusí nic platit. To že ti syn půjde na brigádu je jeho věc. Prostě když nestuduje a půjde jen na brigádu, tak už stejně otec nemusí platit. Prostě musí studovat k tý brigádě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
17.2.13 21:46

Přesně jak tu bylo řečeno, do konce srpna, i když bude mít brigadu, je vedený jako student, poté, od září, pokud nepůjde dál studovat, musí na pracák a muž může přestat platit a to sám od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
17.2.13 23:32

Aktuální stav je takový že otec je povinnen platit dokud dítě není výdělečně činné. Musí tedy platit i když je jeho dítě vedeno na úřadu práce což je eskutečný vrchol všeho ale je to tak. V pátek jsme to zrovna řešili s právníkem(partner platí na syna a dceru).Takže asi tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
18.2.13 07:36

@Belll brácha je taky na úřade práce a soud tátovi přiklepl, že platit nemusí. Já jsem taky otom četla, že prej dokud si dítě po škole nenajde práci, musí otec posílat alimenty, dokud mu nebude 26. Jenže zakladatelky syn bude mít brigádu a to se počítá už do výdělku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
18.2.13 08:44

Pokud syn nepůjde na školu ale bude třeba na pracáku tak mu může a nebusí náležet alímenty to už záleží na soudci když to budete řešit přes soud. pokud se dohodnete že syn už dostudoval ale otec bude přispívat než si něco najde tak fajn a až si něco syn najde tak ať otci jen dá písemně že už je vydělečně činný a tím pádem mu zaniká povinnost platit. Asi kdybych byla na otcově místě chtěla bych po synovy písemně že už mu zaniká placení a nebo bych šla na soud aby to zrušil on, to že přestane do školy chodit neznamená že rozhodnutí soudu končí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová