Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Někdy když sem večer doma sama a děti už spí, kolikrát na mě padne takový strach. Bydlíme na vesnici, kolem jsou sice baráky, ale i tak, to tu působí strašidelně. Za barákem je hned les a než se jde spát, musí se chodit přikládat do kotelny aby bylo do rána teplo. Nejsem strašpytel, ale někdy se fakt bojím, největší hrůzu mám z naší dlouhé blbě osvětlené chodby kde na jedné straně je to zrcadlové, mám strach se tam i podívat. Nebo když ležím tak se mi zdá jakoby mě někdo pohladil po tváři, takový ten divný pocit, jako že kromě mě a dětí je tu ještě někdo jiný. Někdo koho nevydíme, ale víme, že tam je…
Tak po tom tvojem prispevku se bat budu… ![]()
ne, ja se bojim i tak. fantazie je nekdy strasne mimo kontrolu. Nekdy mi to za celou noc vubec neprijde a nekdy zacnu uplne vysilovat.
Já se občas bojím i když mám doma čtyři psiska, takže pokud by sem někdo vlezl nevyleze po svých… Ale pořád vymýšlíš ty nejšílenější scénáře ![]()
Ale kamarádka bydli v domečku těsně u lesa, a v tom lese se pořádají všemožný rituály udájně a tam bych se teda bála tuplem, to i když od ní večer odjíždím tak se bojím i v autě ![]()
Tedy ja to nechci zlehcovat a je to vlastne mimo tema ale to zni jako z romanu. Skoro zive jsem si to zacala predstavovat a prejel mi mraz po zadech. Jinak tvuj pocit je asi normalni zvlast kdyz mate takto situovany dum. Ja to mela jako mala. Schovala jsem se pod perinu a citila se bezpecne. Ale chod s perinou prikladat. A co to poresit treba lepe osvetlenou chodbou?
@ohýnek lisky ne ale vlci ano. Aspon ten nas to tedy umi. Ale je to cumacek. Obcas si ho beru i do postele. ![]()
@-Sára skoda ze jsi tohle nenapsala tak v jedenact vecer. To by bylo pribehu a bachorek. ![]()
Mnooo já na tyhle věci hodně věřím a pár kamarádek mi líčilo strašidelný storky co zažily v různých domech. Takže pokud se tam necítíš dobře, odstěhuj se. Nebo si to nech od někoho projít, od někoho kdo je citlivej na tyto věci. A zrcadlo na konci chodby? Tak ho zakryj nebo přestěhuj… ![]()
@-Sára píše:
Někdy když sem večer doma sama a děti už spí, kolikrát na mě padne takový strach. Bydlíme na vesnici, kolem jsou sice baráky, ale i tak, to tu působí strašidelně. Za barákem je hned les a než se jde spát, musí se chodit přikládat do kotelny aby bylo do rána teplo. Nejsem strašpytel, ale někdy se fakt bojím, největší hrůzu mám z naší dlouhé blbě osvětlené chodby kde na jedné straně je to zrcadlové, mám strach se tam i podívat. Nebo když ležím tak se mi zdá jakoby mě někdo pohladil po tváři, takový ten divný pocit, jako že kromě mě a dětí je tu ještě někdo jiný. Někdo koho nevydíme, ale víme, že tam je…
existuji na stěnu specilní žárovky co se připínají na zed, a když jdeš tak se automaticky rozsvítí, nechceš si to koupit? stojí to pár korun
hm?
Ahoj, když jsem bydlela ve staré bytovce tak se mi něco podobného také stávalo. Třeba jsem ležela a najednou jsem měla pocit, že si ke mě někdo lehnul. Jednou mi říkal soused, jestli jsem neměla doma nějakého opitého mužskýho, bydlela jsem sama. Já že ne, no a on, že viděl u mých dveří stát muže a pak se otočil a nic, tak jestli jsem ho rychle nevpustila. Jinam by nezmizel…když nad tím tak přemýšlel, došlo mu, že byl podobný klukovi, co se v domě zabil, tak nevím. Zvláštní je to, že nyní žiju s přítelem a toho kluka to byl spolužák…
jsem anonymě, nechci aby to četl někdo kdo si mě vybaví… ![]()
Já se bojím a to jsme na bytě a dá se říct, že přes zeď jsou sousedi a taky mám nepříjemný pocity ![]()
Jako dítě v baráku jsem se bála hrozně, půl hodiny jsem strávila kontrolováním pokoje, jestli tam náhodou není schovaný nějaký vrahoun
teď bydlím v bytě tak se nebojím, ale když jsem na chalupě(v létě) tak vegetím v karavanu a to někdy bobky mám, ale pomáhá mi si vzít do postele prcka, nevím proč ale cítím se lépe
ono tam když je noc tak je tam fakt tma, z města jsem zvyklá, že černá tma nikdy není. A nejvíc jsem se bála, když mi tam chodil ježek na psí granule. Takový hluk, my byli uvnitř, běžela telka, děti už spí a já měla chuť na cígo, ale slyšela jsem takový zvláštní hluk, tak jsem děti hodně přikryla aby je vrahoun neviděl, vzala jsem baterku, kudlu, mobil s vyťukaným číslem na manžela a šla bojovat. Vylezu, a slyším to pod karaven, ohnu se a tam ježek, žral granule
hned pro foťák a fotit, jenže on utekl, tak jsem čekala přes hodinu, jestli se vrátí, vrátil já vyfotila a šla spát ![]()
Taky se bojím ![]()
Teda je zvláštní, že když jsem bydlela v bytě, vedle máma a jinak ještě další 4. sousedi tak jsem se bála víc. Teď máme dům, taky na vesnici kolem sousedi to jo, ale ten strach tolik nemám. Ale je pravda, že v ložnici mám ledku, dcera v pokojíku taky a svítíme jak praštěný celou noc:-D
Jako dítě jsem si myslela, že pod válendou v noci spí liška a když dám dolů nohu, kousne mě. ![]()
V činžáku v centru Prahy!!!