Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na to si zvyknes…ja to mam celej zivot a s vekem se to zhorsuje…zvykne si i okoli ![]()
@mikitaa píše:
Na to si zvyknes…ja to mam celej zivot a s vekem se to zhorsuje…zvykne si i okoli
Moc jsi mě nepotěšila..
Mě je z toho takovy ouzko, poslednd dobou cítím i takovou nervózu v břiše ![]()
Klid, taky jsem to tak měla celé šestinedělí a pak ještě asi měsíc, ale čím větší je s dětma pohoda a čím více se vyspím tím je to zase lepší.
Na mozek má velký vliv dostatek spánku, takže pokud třeba kojíš 3× za noc, tak se není čemu divit.
Tomu se rika kojici demence, plynule navazuje na tehotenskou. Taky to mam ![]()
Jj, to znam, nebo na me mluvi, ja kejvam a ani nevim na co, uz premyslim zas o necem jinem…tomu se rika Materska demence ![]()
@subsomi píše:
Klid, taky jsem to tak měla celé šestinedělí a pak ještě asi měsíc, ale čím větší je s dětma pohoda a čím více se vyspím tím je to zase lepší.
Na mozek má velký vliv dostatek spánku, takže pokud třeba kojíš 3× za noc, tak se není čemu divit.
Neboj a na těhotenskou a posléze mateřskou demenci plynule naváže stařecká
. Vstříc světlým zítřkům!
Ne vážně - tvůj mozek je přepnutý na jiný režim prioritně vnímá dítě a jeho potřeby, to se časem zlepší.
Mam totez, uprimne - dulezity je, jestli dite neji kytku, nejede na psovi, nevisi z okna, nesaha na zehlicku… Co rika manzel je celkem vedlejsi, takze mozek podvedome filtruje. Jsme vsechny trochu nevyspale a 100% casu v pohotovosti a na poslouchani ve skutecnosti nepodstatnych veci uz moc nezbyva kapacita ![]()
Taky to tak mám a já při tomto stavu studuju VŠ
Není to úplně ideální no
Manžela to občas pěkně s**e, ale já za to prostě nemůžu a nemůžu mu to vysvětlit…že to není nedostatek zájmu o jeho osobu ![]()
Já si to vysvětluju nedostatkem spánku ![]()
Tak rada bych taky prispela do diskuse, ale uz jsem nejak zapomnela, co jsem vlastne chtela napsat… ![]()
Nekde jsem slysela, ze pry jeste rok po porodu zensky mozek nepracuje jako driv:) A ja to mela taky, ale ted uz jsem dobra:) Neboj, to prejde
Ahoj holky,
Dřív jsem vůbec problém neměla, před těhotenstvím jsem udělala maturitu, nic jsem tak nezapomínala, teď mi příjde že mám úplně zatemněnej mozek.. Pozoruju to na sobě a snažím se nad věcima co dělám přemýšlet ale moc to nepomůže. Cítili jste se tak někdy? MAnžel si toho taky všímá a snaží se tu situaci uvést do srandy ale připadám si jak trotl a vím že mu to časem poleze na nervy taky.
prosím moc o radu. Jsem už rok doma. Nejdříve na neschopence a teď 3 měsíce s prckem. Začala jsem si na sobě všímat, že se vůbec nedokážu soustředit. Doma mám uklizeno, stihnu navařit, s malou je sranda, ale když mi něco manžel říká, tak ho poslouchám, zajímá mě to ale pak to prostě zapomenu a když se ho na to zeptám (v domění že jsme se o tom nebavili) tak na mě kouká a když mi řekne že jsme se o tom bavili vlastně včera tak si nakonec vzpomenu. Už je mi z toho hrozně
Budu ráda, jestli mi někdo napíšete