Sbírka oblečení - azylový dům pro matky s dětmi

2313
15.2.13 12:46

Sbírka oblečení - azylový dům pro matky s dětmi

Zdravím vespolek :mavam:,
kontaktovala jsem jeden azylový dům pro matky s dětmi, zda by neměli zájem o nějaké již nepoužívané oblečení, nespotřebované plenky atd. Jsou tu maminky, které mají také nějaké „přebytky“ a chtěly by se připojit ke sbírce?
Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3735
15.2.13 13:06

Já teď 3 pytle věcí dala na charitu Diakonie Broumov, sami si to od nás ze sídliště sváželi, jinak bych se přidala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
15.2.13 13:11

Já taky pravidelně odvážím do kontajneru pr Diakonii Broumov. Jedině až zase něco nastrřádám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2313
15.2.13 13:30

… dovolím si překopírovat kus mailu vedoucí pracovnice terénní asistenční služby, protože sbírka by se nemusela omezit výhradně na oblečení pro děti:

• - - - - - -

Disponujeme skládkem materiální pomoci, který dle potřeby využívají maminky, se kterými v terénu pracujeme a které nemají dostatek financí na zakoupení nových věcí. Proto vítáme spolupráci, kdy nám chce někdo potřebné věci darovat. Uvítáme dětské oblečení, obutí, pleny a další vybavení pro miminka, drobné vybavení domácnosti - především kuchyně - včetně drobných elektrospotřebičů jako varná konvice, mixér a další, ložní prádlo, ručníky, utěrky…
Problém vidím trochu s doručením věcí, v ORP Vsetín si můžeme pro věci dojet, z jiných měst nám jsou tyto věci většinou zasílány poštou. Prosím, ozvěte se, zda Vaše nabídka trvá a jak bychom to případně mohli vyřešit.
Ještě jednou děkuji za „naše“ maminky, které pomoc určitě uvítají…

• - - - - - - - -
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
15.2.13 13:44

Doufam, ze te neurazim, ale myslim si, ze je nejlepsi podporovat nejakou mistni organizaci, aby clovek vedel, kam ty veci putuji. Proto tedy neprispeji do tve sbirky, ale veci putuji k nam do azyloveho domu pro maminky s detmi. Podporuji je uz dlouho, zadne veci neprodavam na mimibazaru, vse co uz nepotrebujeme, postupne dostava azlovy dum. 2× rocne poradam po kamaradkach a kamaradech „sber“, veci nejdou jen maminkam a detem v azylovem dome, ale i socialne slabsim rodinam, o kterych charita vi. Takze ti strasne tleskam za skvely napad, preji at toho posbiras co nejvic. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
15.2.13 16:41

@Malaqi a pro jaký azylový dům chceš sbírku uspořádat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2313
15.2.13 18:12

@Ter85
To je přece v pořádku. Pokud máš „svoje“ místa, kam přispíváš, tak je to fajn.

@Laaja
Je to azylový dům pro matky s dětmi ve Vsetíně, pokud bys chtěla zasílat něco sama, abys měla jistotu, že to tam opravdu jde, předám kontakt na paní, se kterou jsem jednala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
15.2.13 18:51

@Malaqi díky za odpověď, já už tam posílám asi 1,5roku balíky věcí po dětech. ;) Na jaře asi udělám další. Vychází mi to tak jednou za 5-6m, jak je toho víc, tak to nabalím a pošlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.17 11:47

Ahoj, poradíte mi? Ve školce (kam chodí moje děti) máme dvě krabice věcí, které tam zůstaly. Pyžámka, trička, tepláky, gumáčky… Chtějí to vyhodit. Napadlo mě vzít to, vyprat a dát do nějakého azylového domu pro matky s dětmi nebo tak. „Vygooglovala“ jsem si jeden takový v Ostravě, tam mě odkázali na charitní šatník. Vím, že to zní asi blbě, ale já bych ráda zacílila pomoc na děti a maminky v nouzi a nevím kdo všechno může čerpat z takového šatníku. Nechtěla bych aby se k tomu dostali darmožrouti na dávkách. Sorry za upřímnost, vím, že to je asi tvrdé. Zase mě napadá, že takoví by do toho šatníku asi ani nešli. Je to tedy dobrý nápad? Nebo můžete mi poradit nějaké přímé „zařízení“ v okolí, kde by se takové věci hodily a šly by opravdu potřebným?

Při své práci dost cestuji, takže se pohybuji na Ostravsku, Opavsku, Jesnicku, Bruntálsku, Brněnsku… Těch možností kam to dovézt je tedy víc. Poradíte mi něco?

• Citovat
  • Upravit
7323
13.9.17 11:49

A nemůžeš to odvézt přímo do nějakého azylového domu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.17 11:52
@Pomka píše:
A nemůžeš to odvézt přímo do nějakého azylového domu?

Tam mě právě odkázali na ten charitní šatník. Oživovatelka

• Citovat
  • Upravit
13.9.17 11:55

Odchytit maminku u azyláku. Nebo se neptat a položit to tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
13.9.17 11:57

Já dávala věci po dceři do kojenaku kde jsou děti do 4let, ono už se to dneska kojenak nejmenuje, ale přišlo mi to nejlepší a sestry byly moc rády, tak pokud bys nesehnala azylovy dům kde to vezmou přímo, zkuz kojenak, nebo dětský domov. Bohužel jsem z jiné části republiky, takže konkrétně neporadim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
13.9.17 11:58
@Paralenka červená píše:
Odchytit maminku u azyláku. Nebo se neptat a položit to tam.

tak nepokladala bych to tam, to by mohlo taky dopadnout tak, že si to vezme někdo z ulice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
13.9.17 12:02
@Anonymní píše:
Tam mě právě odkázali na ten charitní šatník. Oživovatelka

A nějaký jiný azylový dům?
Jinak rozumím, co máš na mysli. V takovém případě bych chtěla taky, aby to šlo opravdu potřebným. A je super, že ses toho ujala, byla by fakt škoda to vyhodit. A Zkus na netu ještě pořádně pohledat. My máme v okolí třeba charitativní bazárek, jehož výdělek jde na onkologicky nemocné děti.
Na druhou stranu, když to předáš zaměstnancům azyláku, tak taky nevíš, jestli si to nepřeberou mezi sebou :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová