Prstýnek - chirurgická ocel, titan, wolfram?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11502
17.2.13 14:39

Prstýnek - chirurgická ocel, titan, wolfram?

Ahoj holky, potřebuju poradit. Chtěla bych prstýnek, ale nechci zlatý ani stříbrný a tak jsem si našla nějaké info o prstýnkách z chirurgické oceli, titanu a wolframu, ale přesto jsem nenašla takové informace, které bych potřebovala vědět.

Která tyto prstýnky máte, jaké jsou jejich vlastnosti? Špiní? Alergická bych být neměla, mám prstýnky zlaté i stříbrné a oba OK. Nosíte je nepřetržitě i při úklidu? (já osobně prstýnky sundavám pouze při zadělávání těsta růčo, takže mytí nádobí a vytírání apod. čištění probíhá s prstýnky a bez rukavic). Nezničily se vám?

Ještě by mě zajímalo jestli v prstýnku máte i kamínek ať už jen zirkon nebo briliant, drží vám tam?

Díky za jakýkoliv příspěvek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
664
17.2.13 14:46

Z chirurgické oceli jsem měla svůj první snubák. Byl s malým zirkonem. Nemůžu na něj říct nic špatného. Vypadal dobře, dobře se nosil. Nepoškodil se. Nyní mám bílé zlato s briliantem a vypadá o 100% líp, je jemněší. Z titanu mám hodinky a prstýnek bych z něj nechtěla. Je tmavý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
17.2.13 14:53

Z chirurgické mám zásnubní a z wolframu máme snubní. Wolfram je nejtvrdší, ale křehký. Ničím ho nepoškrábeš, ale ránu kladivem by asi nepřežil. Zásnubní jsem si dala na pravý prsteníček a snubní mám samo na levé ruce, nějak jsem zapomněla na jeho tvrdost a tleskala při vystoupení, no a ten z chir. oceli to pěkně odnesl :?

Jinak teda prstýnky doma sundávám, takže nevím, jak by vypadaly po domácích pracích :nevim:

Příspěvek upraven 18.01.17 v 13:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
17.2.13 14:54

Tak z titanu mám taky hodinky a náramek. Je to sice tvrdý kov a hodně vydrží ale na prstýnek opravdu asi není příliš pěkný. Ale záleží na vkusu.
Já osobně pošilhávám po té chirurgické oceli :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
17.2.13 14:59

Mam doma prstýnek z wolframu, manžel vyráběl sám. A ten kov se mi opravdu moc líbí, je hezky lesklej a mam ho už asi 4 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
17.2.13 15:08

Taky se mi líbí hodně bílé a růžové zlato, ale to už jsou „krapet“ vyšší cenový skupiny :(. Takže teď tedy začínám uvažovat nad ocelí a wolframem.

Market, hodně se poškrábal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
17.2.13 15:26

Peti, jo jo, je poškrábanej dost viditelně, jsou to hluboký vrypy, i když jsem tleskala jemně. Ten wolframový mám s točivým prostředkem, kde jsou jakoby hranky, tak o ty se mi poškrábal ten z chirurgické..

Příspěvek upraven 18.01.17 v 13:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
17.2.13 15:30

S manželem máme snubní prstýnky z titanu a jsou stále stejné i po 8 letech. :palec: Jen se možná jakoby trochu vyleštily nebo jak to říct. A z titanu mám i hodinky a náušnice a paráda! Jiný kov už nechci. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
17.2.13 15:41

Máme snubní prstýnky z oceli, sice necelej rok, ale pořád jsou krásné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1524
17.2.13 15:56

Bacha, ocel nejde přestřihnout (třeba v nemocnici, když je potřeba prstýnek rychle sundat). Tvrdší kovy předpokládám půjdou ještě hůř. Sice se to nestává často, ale když jednomu otečou náhle prsty, tak mu budou muset asi ufiknout prst, bo prsten nepůjde zničit. :think: Ale nevím :think: Za sebe - mám bílé zlato a přestože byl rhodiovaný, za rok je pěkně ošoupaný. Člověk si nevybere. Tvrdší kovy bych měla strach nosit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
17.2.13 15:59

Máme snubní z titanu. Já jsem s ním spokojená a manžel taky. Původně jsme chtěli ocel, ale byl nám doporučen titan. Ani jeden ho při pracech nesundaváme. Nám právě ta tmavost oboum vyhovovala. Nejsem na šperky. Přijde mi, že je dost pevnej a vydrží kde co. Sice jsou na něm takový pidi škrábanečky, ale přežil rekonstrukci bytu :mrgreen:. Za mě je titan jasná jednička :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
17.2.13 16:44

@Zabka-kvak ale neboj rozbruskou dolů jde i ocelovej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
17.2.13 17:03

Chirurgická je supr, ale za čas vypadá zašle, musí se nechat vyčistit. Tak za tři roky, pokud ho nesundáváš.
Bílé zlato bych nejraději, moc se mi líbí a vypadá tak nějak luxusně, draze. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
17.2.13 18:18

@archienka1 Mám zkušenost s tím, kdy jeli ocelový prstýnek sundávat hasiči…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
17.2.13 18:28

Také jsem hodně uvažovala nad ocelí…Nakonec jsem dala přednost snubnímu z bílého zlata. Vybrala jsem si takový (kvůli ceně), který nenesl to přídavné jméno „snubní“, tenký se zirkony. Vypadá moc hezky. Ocelový jsem měla také, ale v zimě mi nedělal dobře na prstě. Patřím mezi ty, kterým široké prstýnky vadí, loupala se mi pod ním kůže a v zimě jsem měla celý prst „podchlazený“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová