ZT a kojení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
323
9.1.24 15:54

ZT a kojení

Ono už to je jedno, ale co si o tom myslíte?
Je možné, že má opravdu kojení vliv na zamlklé těhotenství?
O první mimčo jsme se snažili 3,5 roku, povedlo se až po 2 letech v car.
Jaké bylo nádherné překvapení, když jsem hned po první ms ve 13 měsících dcery přirozeně otěhotněla. Další mimi jsem si moc moc přála a strašně jsem se těšila na sourozence.
V 7 tt bylo vše v pořádku, srdíčko pěkně bilo a plod odpovídal. Doktor mě ale varoval, že bych mela buďto ukončit nebo dost omezit kojení. Moc jsem na to ale nedbala, ono je to taky těžký, a kojila vesele dál dle potřeby. No a včera, na začátku 10 tt se plod na utz už nehýbal :( a nelíbila se mu hlavička, že je malá. Tak si čtu všechno možné a ja myslela, že se nesmí kojit z důvodu oxytocinu, který stahuje dělohu a může vypudit plod, a tomu jsem nevěřila. Až teď jsem zjistila, že tam dělá neplechu asi hlavně prolaktin, který blokuje progesteron - hormon prosperujícího těhotenství. Je to docela logické… tak si říkám, že jsem asi vážně mela odstavit. Nebo to prostě byla opravdu VVV, mně je 37 a manželovi 48. Chtěla bych se samozřejmě začít snažit co nejdřív, ale jestli to neudělat vážně až po skončení kojení… nebo aspoň kdy se nebude kojit tak často. Moc děkuji za vaše názory. :andel: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4121
9.1.24 16:12

Plno zen otehotni a dite donosi i pres kojeni. Nicmene ja dvakrat potratila. Pak jsem prestala kojit a treti tehotenstvi (mam tyden do porodu) zatim ok. Je mozne, ze tam hralo roli vic faktoru (prodelany covid), ale je mozne, ze to telo nemelo pri kojeni dost energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
9.1.24 16:12

Otěhotněla jsem když byl synovi rok, kojil se poměrně často až do 4 měsíce těhotenství. Dceru jsem bezproblemu donosila. Někdo kojí celé těhotenství a pak i obě děti v tandemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
9.1.24 17:00

Ona to bude náhoda, spíš máme tendence hledat souvislosti tam, kde nejsou, abychom měly aspoň nějakého viníka. Ale já to měla stejně, i stejné myšlenky, tak jsem pro svůj klid před dalším těhotenstvím odstavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18549
9.1.24 17:42

@Helena1886 kojit můžeš i jako tehotna. Já potratila 3× a to jsem nekojila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
9.1.24 20:13

To bude náhoda. Výzkumy nepotvrdily zvýšené riziko potratu při kojení. Určitě si nic nevyčítej. Snad se příště zadaří :hug:.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty