Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, ráda bych váš pohled na věc…
Tuhle středu mi skončilo sestinedeli po revizi a menstruace stále nikde. Už pár dní mě bolí břicho, fakt totální menstruační příznaky, ale mrcha nikde. Snažila jsem si pomoct bylinkami, horkou vanou, vínem, sexem, nic.
Jak dlouho byste ještě pockaly, než byste šly k doktoru? Uprimne se mi moc nechce stimulovat hormony injekci, ale bojím se, že to jinak nepůjde. A taky nechci čekat věčně, chceme se po 2.-3. MS začít znovu snažit.
Tak přemýšlím jestli počkat ještě příští týden a pak ten další zkusit doktora, nebo příští týden jít na vyvolávačku.
![]()
@Terris můžete zavolat na gyndu. Tam vám poradí nejlépe.
V jakém týdnu těhotenství byla dělaná revize? Máte cyklus pravidelný cca po 28 dnech?
Revize 6+4, cyklus před braním antikoncepce byl kolem 30 dni. Po antikoncepci jsem druhy cyklus otěhotněla, tak nevím.
A neměla jste jít na kontrolu po revizi?
Pokud není dorostla sliznice nemuze přijít Ms, ale byla jste v nízkém týdnu. Dr urcite zavolejte po víkendu.
@Terris někdy to fakt trvá, než se MS dostavi.uz si to nepamatuju přesně, ale já na ní čekala skoro 9 týdnu. Na kontrolu jsem mela přijít právě až po MS. Já bych spíš čekala než to hnala injekcema. Už takhle v sobě máš hormonální bouři. Nechala bych tělo, až se s tím srovná.
@Terris Já čekala tři měsíce. Ukončení v 15. týdnu. Chápu, že jsi nedočkavá na další snažení, já to po nevydařeném těhotenství měla stejně, ale dala bych tomu čas.
Na kontrole jsem byla 3. týden po revizi, doktor říkal, že všechno vypadá v pořádku. Neřekl mi teda o sliznici nic. Řekl, že na kontrolu další už chodit nemusím, že mám přijít až budu zase tehotna.
Právě se mi nechce úplně ty hormony dál nějak bouřit, radši bych, aby se to srovnalo samo, ale to čekání
Na gyndu asi radši cinknu pro konzultaci no…
Ahoj, já měla po první revizi v 17tydnu čekání také dlouhé. Osm týdnů. Teď jsem po revizi v 7tt a taky šestinedělí pryč a nic. nekdy kolem 32dne jeden den hnědé špinění a pak nic. Ještě budu týden čekat a kdyžtak půjdu na gyndu..
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.