Důvod opakovaných potratů?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4.1.24 14:13

důvod opakovaných potratů?

Krásný den ženy,

je tu někdo, kdo opakovaně potrácí ale doma už jedno, dvě, tři dítě má?
Dr nás už poslala s manželem na Genetiku ale tam jdeme za 14 dní plus čekání na výsledky je prý 5-8 týdnů. Pak se prý můžeme domluvit třeba na jiných vyšeřeních ale přijde mi to vše na hrozně dlouhou dobu.
Zajímalo by mě, když doma už dítě máte, tak zda vám něco zjistili? DR říkala že buď syn je náhoda a někde je chyba, nebo ty potraty jsou prostě jen náhoda a vše je ok.
A když vám nic nenašli, řešila to dr nějak dál? třeba nějaké podpůrné léky? Často čtu že dr dává třeba něco na udržení nebo něco dalšího ale moje nikdy nic, prý je to zbytečné.
Přijde mi, že jí je to skoro jedno, že nemá moc zájem to řešit.
Děkuji, už jsem z toho špatná, jsem ale vděčná, že máme aspoň jedno dítě, ještě jsem mladá, tak doufám, že se nám sourozenec pro syna brzo povede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3724
4.1.24 14:33

Kolik je ti let? Věk ženy (ale i muže) hraje dost velkou roli.
Pokud se žena kolem pomalu před 40tkou rozhodne, že k puberťákovi, co má doma a porodila ho kolem dvacítky, chce ještě miminko a najednou to nejde, celkem se to dalo čekat.

Pokud jste mladí, máte dítko a další opakovaně potrácíš, pak je ta genetika logický krok. Je možné, že první dítko se povedlo se štěstím. Lepší mít všechna možná vyšetření, než se hnát za každou cenu do dalšího potomka. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
4.1.24 14:37

A kolikrát jsi potratila? Já 2× po prvním dítěti a byla to čistě jen náhoda, potom jsem otěhotněla ještě 2× úspěšně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
4.1.24 14:40

Mám kolegyni, která opakovaně potrácela, přestože 1. dítě měla bez komplikací snad na první dobrou. Ukázalo se, že s 1. dítětem měla obrovské štěstí, měla genetickou mutaci, která téměř neumožňovala těhotenství donosit. Musela pak na IVF

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.24 14:51

Máme 4 děti. Mezi 2. a 3. byly dva samovolné potraty, resp. zániky v prvních týdnech. Pak i nějakou dobu nešlo otěhotnět. Další, celkově třetí, samovolný potrat/zánik byl mezi 3. a 4. dítětem. Vždy to bylo tak, že na prvním ultrazvuku vše jakoby v pořádku, jen o něco málo menší velikost plodu než by se dalo podle cyklu předpokládat. Na dalším tam již vůbec nebyl či byl miniaturní a zjevně se nevyvíjející.

Žádný konkrétní důvod nikdy nezjistili.

Prosím anonym, tohle je dost osobní.

• Citovat
  • Upravit
563
4.1.24 14:53

@Žáža2000 nezbyde vám, než jít na tu genetiku a na výsledky si počkat. Genetika s vami probere vaší rodinnou historii a navrhne soubor vyšetření. Ta základní na nejčastější mutace a hlavně na počet vašich chromozomu je většinou do 3 týdnu hotová. Ale může vám tam zařadit něco, co bude trvat déle. Nicméně dobře, že vás tam lékařka poslala. Někteří to odmítají a na genetiku neposilaji. Pak si to páry musí hradit ue svého a jsou to desítky tisíc. Lepší si počkat a vědět kde je chyba než prožívat dokola zklamání. Jsou věci, které se dají řešit jednoduše, ale musí se o tom vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.24 14:56

Kolik je to let? Já jsem opakovaně potracela, protože se blížila předčasná menopauza a vyjicka prostě byla nekvalitní. Žádné jiné potíže jsem tou dobou neměla.

• Citovat
  • Upravit
4.1.24 16:35

@Mutlice já mám 24 a muž 36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.24 16:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.24 16:36
@Anonymní píše:
Kolik je to let? Já jsem opakovaně potracela, protože se blížila předčasná menopauza a vyjicka prostě byla nekvalitní. Žádné jiné potíže jsem tou dobou neměla.

24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
4.1.24 16:37
@Žáža2000 píše:
@Kriss Tina

To je dost a v jakem časovém rozmezí? Mě Dr po každém potratu rekla, ať aspoň 3 cykly necháme projít a pockame, ze se to nemusi udržet znova, když bych otěhotněla hned v dalším cyklu třeba :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
4.1.24 17:16
@Žáža2000 píše:
@Mutlice já mám 24 a muž píše: Více

tak to není žádný věk… určitě jděte na tu genetiku a vydržte na všechny výsledky. Nemusí se na nic přijít, ale 4× ve věku pod třicet je zvláštní… držím pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18546
4.1.24 17:48

Jedno dítě, 3 potraty, další dítě. Podle doktora sakra blba nahoda. Byly hned po sobě (po jedné má). Pak jsme měli 9 měsíců pauzu a vyslo to zase hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.24 18:17

@Kriss Tina no dá se říct že během dvou let, rozepisu to. Začali jsme se snažit 11/21 a povedlo se 3/22 ale 5/22 SP. Pak jsme si dali pauzu a začali jsme zase v 9/22 a vyšlo to v 1/23 a to jsem šla v únoru no kontrolu a děloha prázdná ale zvětšený vaječník takže mě poslala do nemocnice s podezřením na MT, pár dní se čekalo, protože HCG rostlo podivně, pak jsem měla jít na laparo ale dělali mi to ráno ještě ultrazvuk a vaječník byl už v normálu, já zase krvácet a asi to s tím naštěstí odešlo. Pak jsme si dali pauzu a začali v 7/23 a na začátku 9/23 duch na testu ale nesílíl, Dr brala krev a HCG stálo ale týden na 500 a pak začalo klesat a rozjela se víceméně ms ale o 14 dní později. V říjnu byla 1 ms a po ní jsme to zase zkusili a v půlce listopadu opět pozitivní test, k dr jsem šla na začátku prosince ale viděla jen „černý flek“ s tím že mám přijít za 14 dní a už by mělo být vidět více ale asi tři dny potom jsem začala krvácet a samozřejmě to nedopadlo, 29.12 jsem byla u Dr, děloha čistá a dokonce že si myslí že bude ovulace každým dnem (nevím dle čeho soudí) a že si ani nemusíme dávat pauzu že to máme zkusit hned a k tomu že máme jít na tu genetiku, že prej ty potraty můžou být náhoda a teď že by to mělo vyjít. Takže tak, pardon za dlouhý text🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.1.24 17:15

Zdravím všechny.
Já jsem během roku a půl otěhotněla třikrát, bohužel pokaždé jsem potratila.. jsem zoufalá, je mi 29, manželovi 38. Máme za sebou genetické vyšetření z krve a teď budeme čekat dlouhých 8 týdnů na výsledky 😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty