Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Jessi712 píše:
Zdravím všechny.
Já jsem během roku a půl otěhotněla třikrát, bohužel pokaždé jsem potratila.. jsem zoufalá, je mi 29, manželovi 38. Máme za sebou genetické vyšetření z krve a teď budeme čekat dlouhých 8 týdnů na výsledky 😔
Urcite je lepsi vyckat na ruzna vysetreni. 8 tydnu nic neni. Ver mi, to je to nejmensi, pockat. Drzim pesti
@Jessi712 také čekáme od 12.1 8 týdnů na výssledky, bude to nekonečné
@Žáža2000 My jsme byli teda o týden dříve. Určitě dej vědět, jak jste dopadli, budu držet palce 🙏🏼 Musíme myslet pozitivně! 😊
3 ztraty, prvni zdrave dite, dalsi tri ztraty a ted jsem zas tehotna, uvidime, zda to dopadne. Geneticky jsem v poradku, vysetreni OK. Nektere duvody genetika, nektere duvody imunologie, neco kvuli veku nad 35…Prakticky vzdy otehotneni na prvni pokus…Nad 35 je uz vetsina vajicek spatna, dalsi potraty zpusobuji spatne spermie…
Jinak doporucuju kompletni vysetreni: imunologie, hematologie, genetika, hysteroskopie, hormony, stitna zlaza apod. Jednou je to nahoda, ale kdyz jich mate vic, reste to. Vysetreni hradi pojistovna.
Nechala bych si i udělat krev na celiakii. Může způsobovat potraty.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.