Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,prosím o radu,je tu někdo,kdo se vyzná v cestovních a právních kličkách ohledně auta?Dnes se mi stala dost blbá věc,máme auto,ale ještě nemá technickou a pojistku-VIM ZE S TIM NESMIM JEZDIT,ale udelala jsem dnes vyjimku,protoze jsem TO dostala a mela jsem takovy krece,ze jsem odmitla jit do obchodu pesky-normalne bych tam nesla alepotrebovala jsem vlozky,no,jela jsem po zadni ceste-na hlavni sjem byla asi jen 5 metru a nekde na te zadni ceste se mi urvala zadni SPZka,vsimla jsem si toho az u obchodu a na zpatecni ceste uz jsem ji nenasla,nekdo ji musel vzit…auto ma jit na technickou,ale obavam se,že bez toho technickou neprojdeme(moje doměnka)
a na urade budou urcite chtit i TP-ktery musi byt samozrejme platny…nevite co s tim?Jestli je to tak jak si myslim,nebo jestli se pletu a znacku mi na urade vyrazi za nejaky poplatek i bez plateho TP???
a bude PČR stačit,že jim řeknu,že auto bylo na dvoře nachystané na technickou a někdo tu spz urval a sebral?to by mělo projit,ne?
SPZ ti stejnou nevyrazí dají ti novou a možná by bylo lepší jestli o ní nikdo z okolí neví nahlásit na policii krádež, aby si na ní někdo nenatankoval zadara a s tím pak jít na úřad pro nové značky. Manželovi takhle ukradli na ulici spz, tak to byl hlásit a pak pro novou. Nebo se zeptej u Vás na úřadě nebo policii jestli ji tam někdo nenechal, že jí našel
Tak ono auto má ještě VIN, číslo motoru. Jinak na www.dopravni-inspektoraty.cz jsou popsaný různý situace, jak co vyřizovat, tak se mrkni, třeba ti to pomůže.
Radím hned nahlásit na PČR jako krádež, at jsi z obliga, kdyby na tu SPZ někdo něco vyvedl. Dají ti nové značky. Sice trošku vyřizování kolem toho je, ale aspon budeš mít klid. ![]()
Ahoj, jak to budeš mít s vyřizováním úřadů bohužel nevím, ale postavila bych to auto před barák na veřejnou komunikaci- tam snad stát může i bez technické- a nahlásila krádež SPZ.
![]()
Určitě nahlásit na PČR (taky mi takhle ukradli SPZ) a to co nejdříve…a i s tím papírem od PCŘ si jdi na dopravku a oni Ti vydají novou…
Hanulínek píše:
Ahoj, jak to budeš mít s vyřizováním úřadů bohužel nevím, ale postavila bych to auto před barák na veřejnou komunikaci- tam snad stát může i bez technické- a nahlásila krádež SPZ.
bez pojištění auto na veřejné komunikaci vůbec stát nesmí, hlavně musí být auto po koupi do 10dnů pojištěný nebo musí být auto na soukromém pozemku a značky v depozitu
iiiv píše:Hanulínek píše:bez pojištění auto na veřejné komunikaci vůbec stát nesmí, hlavně musí být auto po koupi do 10dnů pojištěný nebo musí být auto na soukromém pozemku a značky v depozitu
Aha, tak to jsem nevěděla. ![]()
já také ne, do tý doby než nám přišlo, že máme zaplatit pojištění + penále od českýho svazu pojistitelů, nebo co to bylo ![]()
Holky,děkuju,SPZ se našla:-)Měl ji skorosoused,všiml si toho a bylo mu jasny ze ji pujdu hledat,tak na me pockal a dal mi ji,no ja byla stastna jak blecha,normalne mi cvakal zadek…holky,dekuju za radu,snad se to uz NIKDY nebude opakovat…