Ztráta čichu dvakrát

1122
19.2.23 22:16

Ztrata cichu dvakrat

Ahoj, zazil jste nekdo ztratu cichu pri covidu 2×? Poprve jsem ho mela pred rokem, potvrzeny PCR a prisla jsem asi na tyden o cich, ale ne uplne, citila jsem sladke tony (med, cokolada ano, savo, hovnousy ne). No a ted jsem o nej prisla uplne kompletne. Necitim vubec lautr nic. Antigen mam negativni, ale vzhledem k tomu jak mi zas je tak nemam pochybnost. A ted k samotne otazce, jak dlouho to trvalo podruhe? Diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14719
20.2.23 00:50

Ja mam ted virozu (ne covid) a krome cichu jsem prisla i o chut, i zakladni chute citim velmi omezene, aroma samozrejme absolutne ne. Vcera mi manzel musel “ocichat” jidlo (jsem unavena a moc nezvladlam varit, tak jsem objednala hotovku z Tesca, ale privezli ji vcera s dnesnim datem spotreby a byla nejaka nafoukla), abych vedela, jestli to muzu jist.

Takove virozy s absolutni ztratou cichu jsem mela uz mockrat, i davno pred covidem. Ztrata cichu vzdy trvala max. tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3862
20.2.23 05:28

Ja byla taky presvedcena, ze mam covid. Bylo ni fakt zle, ztratila jsem cich i chut. 2× antigen negativni a i PCR. :zed: kdyz jsem mela covid, tak mi bylo daleko lepe nez s virozou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8742
20.2.23 07:14

Při první ztrátě cichu jsem měla covid potvrzený, při druhé jsem se netestovala, byl to pro mě jasný rozlisujici příznak od virozy, protože než přišel covid, ztrátu cichu (jakože fakt úplnou), jsem nikdy nezažila. Ale evidentně to tak jednoznačný není, tak kdo ví, co jsem měla… je to ale jedno, potvrzující papír o covidu teď už nepotrebuju a mezi lidi jsem stejně nechodila, vzhledem k tomu, jak příšerně mi bylo… ztráta cichu trvala vždy okolo týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24681
20.2.23 07:16

Já teda jen při prvním. Při druhém jsem si mohla vykašlat plíce, bylo to úplně jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
20.2.23 11:21

Ja sem pred covidem nikdy ztratu cichu nezazila ne takovouhle, kdy je nos uplne pruchodny a necitm absolutne nic. Jsem uz tyden doma, o to nejde, roznaset to nikde nehodlam, potvrzene to mit nepotrebuju. Spis mi jde o ten cich. Mam strach aby se vratil. Chut mam uplne normalni, stejne jako minule..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
20.2.23 14:29

Tak dnes mam pruchodny nos a nejen, ze necitim Savo, pokadenou plenku, spalene mleko, ale necitim ani sladkou chut Pribinacku, cisty cukr na jazyku citim jen lehce, sul dost.

Ale takove nemoci jsem mela uz nekolikrat, a treba i pred 20 lety. A absolutni ztratu cichu se zachovanim chuti jsem mela uz mockrat.

Zato pri covidu jsem mela horecku 39,5, prisernou bolest hlavy, silene bolestivy kasel, bolest svalu a kloubu. Ale chut a cich jsem mela normalni.

Edit preklepu.

Příspěvek upraven 20.02.23 v 17:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
20.2.23 15:56

@Janča6 no tak snad to zase prejde. Ja fakt nikdy v zivote. Kamoska nemela cich nekolik mesicu a to si teda nedovedu predstavit, mam jedno dite na plenkach. Na horecky v dospelosti netrpim, manzel mel minule covid se mnou a mel kolem 39, ja sem byla ve 3. trimestru a nastesti jen zvysenou teplotu. Blbe mi bylo tehdy i ted..no hlavne at to zase prejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
20.2.23 17:28
@Grety píše:
@Janča6 no tak snad to zase prejde. Ja fakt nikdy v zivote. Kamoska nemela cich nekolik mesicu a to si teda nedovedu predstavit, mam jedno dite na plenkach. Na horecky v dospelosti netrpim, manzel mel minule covid se mnou a mel kolem 39, ja sem byla ve 3. trimestru a nastesti jen zvysenou teplotu. Blbe mi bylo tehdy i ted..no hlavne at to zase prejde

Prejde ;) Ale je to neprijemne. Tak at je brzo lepe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí