Ztráta financí a ponaučení

Anonymní
29.1.22 11:35

Ztráta financí a ponaučení

Zdravím.
Mám dotaz, o kolik peněz jste kdy nejvíc přišli?
Já nedávno přišel o 70.tisíc, hloupá investice do auta(nebudu dál rozvíjet), nemám ani peníze, ani auto. Cítím se jako neuvěřitelný blbec, už je to měsíc a doteď jsem se z toho nevzpamatoval. Je možné se s touhle finanční ztrátou nějak smířit? Mám z toho deprese, úzkosti, že pomalu nemůžu ani spát. Na druhou stranu život jde dál, ale kdybych byl rozumnější (což asi teď jsem), mohl jsem být úplně šťastný.
Máte s takovouhle ztrátou nějaké zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20901
29.1.22 11:39

No pokud to byly tvoje jediné a veškeré finance nebo sis ještě půjčil, tak věřím, že z toho nějakou dobu nebudeš spát. Ale vždycky můžeš vydělat další, to je na penězích super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.22 11:41

Byla jsem b*bá, vzala si půjčku, do které mě natlačil ex. Bylo mi 18, byla jsem strašně zamilovaná a přitom on se mnou manipuloval. Co už.. jsem poučena.
Ještě mi zbývá splatit necelých 400 tisíc a do 5 let bych to měla mít z krku.
Takže se ze 70 tisíc fakt nemusíš hroutit. Já na svoji hloupost doplatila víc. :)

• Citovat
  • Upravit
3
29.1.22 11:41

@Cenarius Naštěstí vše bylo splaceno, nic mě už dál trápit nemůže, a ano, byly to moje veškeré finance, myslel jsem si že když bydlím ještě u rodičů, tak se mi nemůže nic stát :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
29.1.22 11:43
@Tradewind píše:
@Cenarius Naštěstí vše bylo splaceno, nic mě už dál trápit nemůže, a ano, byly to moje veškeré finance, myslel jsem si že když bydlím ještě u rodičů, tak se mi nemůže nic stát :(

No pokud bydlíš u rodičů a chodíš do práce, tak takovou částku musíš našetřit za pár měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
29.1.22 11:46
@Anonymní píše:
Byla jsem b*bá, vzala si půjčku, do které mě natlačil ex. Bylo mi 18, byla jsem strašně zamilovaná a přitom on se mnou manipuloval. Co už.. jsem poučena.
Ještě mi zbývá splatit necelých 400 tisíc a do 5 let bych to měla mít z krku.
Takže se ze 70 tisíc fakt nemusíš hroutit. Já na svoji hloupost doplatila víc. :)

Tak tohle jsou přesně mé obavy z toho, až se jednou má dcera zamiluje.
Takže ji velice rázně poučím, že takhle fakt ne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
29.1.22 11:46

@Cenarius Když budu šetřit, tak ano, snad, teď si vše odkládání stranou a holt si užívám to co už mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3862
29.1.22 11:52

Koupili jsme auto v exekuci a se stocenymi tachometry. Diky pravnikovi ztrata jen 50000kc. Stvalo me to tak rok. Ted z toho mam ponauceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.22 11:53
@Tinunka píše:
Tak tohle jsou přesně mé obavy z toho, až se jednou má dcera zamiluje.
Takže ji velice rázně poučím, že takhle fakt ne :roll:

Přesně, na blbečka může natrefit kterákoli… A vzpamatovala jsem se až bylo pozdě. Každopádně já to udělala na tajňačku, rodičům jsem se s tím svěřila až jsme se rozešli a já šla s pravdou ven. V tu chvíli by mi nikdo nic nevymluvil, protože on to se mnou přece myslí dobře. Ale tam nůž to pak hraničilo s psychickým týráním a vydíráním.. Fuj, mám husí kůži jen si na to období vzpomenu.

• Citovat
  • Upravit
15864
29.1.22 11:53

Jo, ojetá auta jsou černé díry n peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.22 11:54

Nechala jsem se jako mladá blbá vmanipulovat do půjčky „kamarádkou“. Měla takhle napůjčováno od více lidí. Šla si sednout na pět let za podvod. Já pak deset let splácela čtyři sta tisíc plus úroky. Od ní samozřejmě ani koruna, oficiálně nemá příjem, žije z dávek a bydlí u rodičů.

• Citovat
  • Upravit
15864
29.1.22 12:04
@elinka90 píše:
Koupili jsme auto v exekuci a se stocenymi tachometry. Diky pravnikovi ztrata jen 50000kc. Stvalo me to tak rok. Ted z toho mam ponauceni.

Jo, klasika, v téhle zemi nemají exekutoři a odhadci žádnou odpovědnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18665
29.1.22 12:08

Cca 20 na pronajmu. Smlouvy nepomohly. Nevrátil nám zálohy ani dva najmy co se platí dopredu. Už je to 12-13 let a vydelavali jsme dohromady cca 40 tis. Vztekla jsem byla par let jen při vzpomínce. Teď jen řeknu, ze to byl hajzl. Doufám, ze se mu to v životě vymstilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.22 12:08

Nedávno mi hackeři šlohli 14 000 z karty, vypilovali novou techniku a kdybych si, já husice, vzala brýle, tak bych viděla, že se něco děje, takhle jsem zadala údaje o kartě, CV kod a bylo to. Banka mi to nevrátila a můžu být ráda, že jsem si toho všimla včas a nevybrali mi to celé,
Jo, jo, chybama se člověk učí.
Prosím zachovat anonym, nevím, kdo sem chodí a kdyby mne poznal, měl by ze zlého radost, já to nikomu neřekla.

• Citovat
  • Upravit
29.1.22 12:10

Mám zkušenosti, ale šlo jen o pár blbých tisíc. Odepsala jsem je „na oltář bůžkovi blbosti“ a žila jsem dál svůj život. Jsou to „jen“ prachy. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel