Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj všichni. Sháním hypotéku formou nájmu tak se chci zeptat jestli vás nenapadá nějaká firma, která to touto cestou dělá.
Fajn nájem prý momentálně nepřijímá a chytrý nájem, eko stavby to nechceme kvůli developerovi. Ještě známé Mmgfg, ale tu mi bankovní poradce přímo nedoporučil ![]()
Nenapadá vás nějaká, kde by to šlo takto udělat, s tím, že bych byla v katastru jako majitel, ale nemovitost by byla jen zastavena dluhem. ( s tím, že 1/2) nemovitosti je na mě a druhá polovina je potřeba vyplatit
Nemovitost JEN zastavena dluhem- tak katastr asi jen tak něco nezapíše…
Jen ze zvědavosti jak by to bylo kdyby se ti něco stalo? nebo jsi přestala platit?
@Síma23Šár píše:
Nenapadá vás nějaká, kde by to šlo takto udělat, s tím, že bych byla v katastru jako majitel, ale nemovitost by byla jen zastavena dluhem. ( s tím, že 1/2) nemovitosti je na mě a druhá polovina je potřeba vyplatit
Tak tohle je prostě klasická hypotéka, tak si ji vyřiď a je to.
@Síma23Šár píše:
Toto je model, který měli například v Nizozemí. Půlku koupila banka a půlku splácel ten, co tam bydlel (úroky nějak celé, myslím) Ale akorát to navýšilo ceny nemovistostí a lidi měli ve finále za stejné peníze jen půlky. U nás nevím, jestli něco takového je, ale doufám, že ne.
@Ivan PPZ píše:
Nemovitost JEN zastavena dluhem- tak katastr asi jen tak něco nezapíše…
U klasické hypotéky u banky to tak právě funguje.
@ka2ka píše:No pak mám logicky chlapa
Jen ze zvědavosti jak by to bylo kdyby se ti něco stalo? nebo jsi přestala platit?
@j.a.n.i1 píše:Já bych ráda, aj ten základ 400 000 mám. Výpisi na účtu taky perfektní. Cca 40-50000 měsíčně. Jenže já jsem na rodičáku a kvůli tomu mi to neschválí. Na chlapa to nejde. Ten bude ještě 1-2 v insolvenci.
Tak tohle je prostě klasická hypotéka, tak si ji vyřiď a je to.
@beata84 píše:
Toto je model, který měli například v Nizozemí. Půlku koupila banka a půlku splácel ten, co tam bydlel (úroky nějak celé, myslím) Ale akorát to navýšilo ceny nemovistostí a lidi měli ve finále za stejné peníze jen půlky. U nás nevím, jestli něco takového je, ale doufám, že ne.
Tak to není problém, na to funguje normálně hypotéka,,,taky jsme to tak s poradcem plánovali, že vyplatím bráchu, nakonec jsme to řešili jinak…ale on se tehdy vůbec netvářil, že by to měl být problém.
@Síma23Šár píše:teď si nejsem jistá jestli se chápeme.
Nemovitost je momentálně z 1/2 moje a druhou část potřebuji vyplatit přítelkyni svého otce, aby nemovitost byla pak po hypotéce moje celá a právě na to bych to potřebovala
Tak rodicak asi nemáš 40 tis měsíčně, že… z čeho je ten příjem? Banka ti nechce dát hypo, když když tvůj jediný příjem jenom rodicak. Logicky. Ale pokud sis ho nedala na nějakou extra krátkou dobu, tak musíš mít i jiný příjem. Pokud je to fakt jen rodicak, tak z čeho bys po jeho vyčerpání chtěla platit ten najem/hypo? To vychází tak na půl roku, to nedáš dítě snad ani do jeslí, aby s mohla do práce. Nebo jak to máš teda vymyšlené?
@Anik píše:
Tak to není problém, na to funguje normálně hypotéka,,,taky jsme to tak s poradcem plánovali, že vyplatím bráchu, nakonec jsme to řešili jinak…ale on se tehdy vůbec netvářil, že by to měl být problém.
Mě ji právě nedají z důvodu té RD.
@Midaku píše:
Tak rodicak asi nemáš 40 tis měsíčně, že… z čeho je ten příjem? Banka ti nechce dát hypo, když když tvůj jediný příjem jenom rodicak. Logicky. Ale pokud sis ho nedala na nějakou extra krátkou dobu, tak musíš mít i jiný příjem. Pokud je to fakt jen rodicak, tak z čeho bys po jeho vyčerpání chtěla platit ten najem/hypo? To vychází tak na půl roku, to nedáš dítě snad ani do jeslí, aby s mohla do práce. Nebo jak to máš teda vymyšlené?
Jinak po RD klasicky nastupuji do prace.. Cca za 3 roky. Příjem na účtě je výplata chlapa+ přivýdělek můj, takže kdyby to bylo podle výpisu z účtu, nemám se čeho bát. Jenže společně nám hypotéku nedají, protože má insolvenci. To je právě ta zrada a ta 1/2 nemovitosti, která není má právě spěchá ![]()
A jestli máme platit momentálně nájem 16000+ energie nebo sehnat někde hypo u nějaké společnosti a platit zrovna tak, dokonce méně je ta lepší možnost.
Momentálně jsme řešili tu Mmgfg společnost, ale pokud zkrachují, vrátí nám max. 50000 z toho všeho co jim dáme, proto hledám jinou variantu společnosti, která by mi s tím pomohla.
@Síma23Šár tak to nejde, to je fakt. Někomu v insolvenci ji nedají a tobě s příjmem jen rodicak taky ne. No těžko radit. Nejde se domluvit s tou osobou, kterou chcete vyplatit? Že byste ten nájem platili jí a po určité částce by to přepsala na vás? Nebo přepis hned a platit o to vi, aby to bylo co nejrychleji? My darovací smlouvu taky osetrenenou různými podmínkami, za jejichž nedodržení se dar musí vrátit. Vše řešeno, sepsáno a podepsano s právníkem a notarem..
@Síma23Šár píše:
Jinak po RD klasicky nastupuji do prace.. Cca za 3 roky. Příjem na účtě je výplata chlapa+ přivýdělek můj, takže kdyby to bylo podle výpisu z účtu, nemám se čeho bát. Jenže společně nám hypotéku nedají, protože má insolvenci. To je právě ta zrada a ta 1/2 nemovitosti, která není má právě spěchá
A jestli máme platit momentálně nájem 16000+ energie nebo sehnat někde hypo u nějaké společnosti a platit zrovna tak, dokonce méně je ta lepší možnost.
Momentálně jsme řešili tu Mmgfg společnost, ale pokud zkrachují, vrátí nám max. 50000 z toho všeho co jim dáme, proto hledám jinou variantu společnosti, která by mi s tím pomohla.
No, takže budeme počítat že chlapovi tam chodí nezabavitelná část z výplaty, to může být tak max 25 000,– takže zbývajících 15 000,– je tvojich, to je včetně rodičáku nebo bez a ta brigáda je na jakou smlouvu. A na kolik je oceněná ta půlka domu?
@Midaku píše:
@Síma23Šár tak to nejde, to je fakt. Někomu v insolvenci ji nedají a tobě s příjmem jen rodicak taky ne. No těžko radit. Nejde se domluvit s tou osobou, kterou chcete vyplatit? Že byste ten nájem platili jí a po určité částce by to přepsala na vás? Nebo přepis hned a platit o to vi, aby to bylo co nejrychleji? My darovací smlouvu taky osetrenenou různými podmínkami, za jejichž nedodržení se dar musí vrátit. Vše řešeno, sepsáno a podepsano s právníkem a notarem..
Kéž by to šlo, ale ona chce peníze ihned, aby si někde v Mělníku mohla koupit jiné bydlení.
Přemluvit se nedá ![]()
@j.a.n.i1 píše:
No, takže budeme počítat že chlapovi tam chodí nezabavitelná část z výplaty, to může být tak max 25 000,– takže zbývajících 15 000,– je tvojich, to je včetně rodičáku nebo bez a ta brigáda je na jakou smlouvu. A na kolik je oceněná ta půlka domu?
Nene, mě chodí cca kolem 10000 měsíčně. RD 8100,– a zbytek podle toho kolik stihnu telefonátu ( dohoda o p. č) víc toho nenatelefonuji kvůli dětem. Chlapovi tam měsíčně chodí od 33000-38000max.
Proto píšu cca těch 40-50000 měsíčně dohromady na můj účet. A to mi dokonce tchyně říkala proč si nezkusím vyřídit, třeba příspěvek na bydlení nebo něco, i když krásně vycházíme i s šetřením každý měsíc. ![]()
Dům je oceněn nejníž 4000000,ale ona chce bez podmínečně 2500000,tzn. My musíme někde sehnat těch 2500000, abychom ji vyplatili. Bohužel je s ní těžká domluva. Původně chtěla 3000000, nechtěla věřit, že dům nemá cenu 6000000 ani náhodou, tak alespoň na těch 2500000 se dala umluvit.
@Síma23Šár No, takže chlap asi maličko s tou insolvencí podvádí, že, protože tahle částka by mu težko mohla jinak chodit…
@j.a.n.i1 píše:
@Síma23Šár No, takže chlap asi maličko s tou insolvencí podvádí, že, protože tahle částka by mu težko mohla jinak chodit…
Nepodvádí
. Je svářeč, když má menší výplatu berou mu 5-6000, když větší, tak 10000 víc ne. Proto nepresahne částku 38-39000, - jinak by měl o těch 5-10000 víc.
Díky tomu jsme třeba neměli ani jedno porodné. Všechny tyto peníze má uznané ![]()