Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Síma23Šár píše:
Nepodvádí. Je svářeč, když má menší výplatu berou mu 5-6000, když větší, tak 10000 víc ne. Proto nepresahne částku 38-39000, - jinak by měl o těch 5-10000 víc.
Díky tomu jsme třeba neměli ani jedno porodné. Všechny tyto peníze má uznané
Ale i přesto mu kvůli inaolvenci se mnou hypotéku nedají. Má mu končit za rok. Pak totiž běží ta lhůta, po které se to dává k soudu jestli ho soud opravdu od dlužní a nebo ne, a čekat tak dlouho nemůžeme. Přítelkyně otce to chce ideálně řešit hned.
@Síma23Šár jako máte blbou situaci. Můžeš poděkovat chlapovi, že díky jeho insolvenci nejspíš přijdete o fajn bydlení.
Jako nikdo vám nepujci. A pokud budete chtít tu polovinu řešit přes někoho. Tak si buď jistá tím, že z té půlky budete platit poradny nájem a pak za ní zaplatíte ještě majlant. Ale spíš ten „dobrodinec“ tam nastěhuje nějaký fetaky a vy budete rádi, že mu tu půlku domu ještě budete moct prodat.
@Cenarius píše:
@Síma23Šár jako máte blbou situaci. Můžeš poděkovat chlapovi, že díky jeho insolvenci nejspíš přijdete o fajn bydlení.Jako nikdo vám nepujci. A pokud budete chtít tu polovinu řešit přes někoho. Tak si buď jistá tím, že z té půlky budete platit poradny nájem a pak za ní zaplatíte ještě majlant. Ale spíš ten „dobrodinec“ tam nastěhuje nějaký fetaky a vy budete rádi, že mu tu půlku domu ještě budete moct prodat.
No v 19 mě to absolutně nenapadlo, že to bude do budoucna takový problém. Díky Bohu za to, že jen co jsem to ujistila se začala řešit ta insolvence. Jinak by jsme byli teď úplně jinde a neustále ve stresu ![]()
Já bych právě zkusila jít přes tu společnost ale dost se toho bojím, aby to pak jednou naše bylo a neoj* nás
pokud jim totiž dáme těch 400000, kdyby to nevyšlo, už nikdy tolik nenaspoříme na normální hypotéku znovu a domeček se zahradou je náš sen, už kvůli dětem.
Tenhle barák táta postavil sám vlastnoručně a serval se na tom neskutečným způsobem a docela by mě mrzelo, kdyby jsme o něj přišli. I přes hypotéku do budoucna budeme mít možnost koupit max. Nějaký starý dům s případnou renovací a v tomto je vše hotové a nemusí se na něho už ani sáhnout xx let
@Síma23Šár píše:
Ale i přesto mu kvůli inaolvenci se mnou hypotéku nedají. Má mu končit za rok. Pak totiž běží ta lhůta, po které se to dává k soudu jestli ho soud opravdu od dlužní a nebo ne, a čekat tak dlouho nemůžeme. Přítelkyně otce to chce ideálně řešit hned.
Pak ještě může být s dítětem doma on a ty jít na plný úvazek do práce.
@j.a.n.i1 píše:
Pak ještě může být s dítětem doma on a ty jít na plný úvazek do práce.
To mě také napadlo. Jenže chlap se neumí postarat ani pomalu o sebe, natož pak o děti. Hlavně teda o tu nejmenší, to bych musela najít práci kam bych si mohla brát i malou a to asi neseženu, na to by nikdo nepřistoupil. Ono i ty hovory by mj vynášeli víc, ale to bych musela telefonovat od rána do večera na úkor detí. Fakt už jsem zvažovala asi všechno ![]()
@Síma23Šár jak nenašetříte nikdy? Však máš půlku baráku za 2,5 mega, přihodíš co našetříte a můžete si vesele za pár let vybírat a kupovat. A to už v situaci, kdy pak po pár letech půjčí i příteli po insolvenci.
@Síma23Šár píše:
Kéž by to šlo, ale ona chce peníze ihned, aby si někde v Mělníku mohla koupit jiné bydlení.
Přemluvit se nedá
Dům prodejte, peníze si rozdělte a kup si byt, na který budeš mít.
Nejjednodušší a nejrychlejší řešení.
Nemáš peníze na vyplacení, hypotéku nedostaneš a majitelka 1/2 nemovitosti chce peníze hned.
Mohlo by se stát, že budeš vymýšlet a kombinovat, a nakonec Tě nějaký vykuk o Tvou polovinu připraví.
Pokud chápu správně, partner je přítel, ne manžel. Tak i byt kup na sebe.
@Cenarius píše:
@Síma23Šár jak nenašetříte nikdy? Však máš půlku baráku za 2,5 mega, přihodíš co našetříte a můžete si vesele za pár let vybírat a kupovat. A to už v situaci, kdy pak po pár letech půjčí i příteli po insolvenci.
Nad tím jsem také premyslela, ale to pak zase nastává situace, že nemá jít kam bydlet můj otec. ![]()
Je to celé postavené na hlavu. ![]()
@Dlouhá punčoška píše:
Dům prodejte, peníze si rozdělte a kup si byt, na který budeš mít.
Nejjednodušší a nejrychlejší řešení.Nemáš peníze na vyplacení, hypotéku nedostaneš a majitelka 1/2 nemovitosti chce peníze hned.
Mohlo by se stát, že budeš vymýšlet a kombinovat, a nakonec Tě nějaký vykuk o Tvou polovinu připraví.
Pokud chápu správně, partner je přítel, ne manžel. Tak i byt kup na sebe.
No tak byt ten pro nás nepřipadá v úvahu. Oba pocházíme z RD a pro děti i naši zvěř je to strašně nevhodné řešení. Hlavně u nás jsou byty o mnoho dražší než RD ve vesnicích. Ono i za těch 2500000 se v naší lokalitě dá sehnat domeček, ale to jsou pak zase peníze potřeba na rekonstrukci. Jinak ano, přítel, ne manžel. Samozřejmě, že vše bude na mě. Jako doteď. Pro případ, že by mu oddlužení neschválili.
Ale o tu 1/2 nemám jak přijít. Přes všechny tyhle firmy se dává určitý poplatek. U té mmgfg 300-400 000 a ta 1/2 (moje) se do toho nebere v úvahu. ![]()
@Síma23Šár píše:
Ale o tu 1/2 nemám jak přijít. Přes všechny tyhle firmy se dává určitý poplatek. U té mmgfg 300-400 000 a ta 1/2 (moje) se do toho nebere v úvahu.
No, třeba tak, že tu druhou polovinu koupí nějaký spekulant a pečlivě vás vyštípe… A jinak tedy pokud v té druhé půlce bydlí otec, proč si nepůjčí on?
@Síma23Šár moment, to jako přítelkyně tvého otce od něj dostala půl domu a ten teďka chce prodat a prodat mu střechu nad hlavou? Jako vážně?
@Cenarius píše:
@Síma23Šár moment, to jako přítelkyně tvého otce od něj dostala půl domu a ten teďka chce prodat a prodat mu střechu nad hlavou? Jako vážně?
Nene ona má 1/2 a já mám jeho 1/2
On ho postavil, ale chtěli to mít půl na půl, pac ji věřil a ona se teď chce vrátit asi k ex manželovi a prodat to. + jeho motorky jsou napsané na ni i když je kupoval ze svých peněz a kupní smlouvu má na sebe a ty mu nechce taky přepsat zpět. Hrozne blbá situace to je prostě no ![]()
@Síma23Šár píše:
No tak byt ten pro nás nepřipadá v úvahu. Oba pocházíme z RD a pro děti i naši zvěř je to strašně nevhodné řešení. Hlavně u nás jsou byty o mnoho dražší než RD ve vesnicích. Ono i za těch 2500000 se v naší lokalitě dá sehnat domeček, ale to jsou pak zase peníze potřeba na rekonstrukci. Jinak ano, přítel, ne manžel. Samozřejmě, že vše bude na mě. Jako doteď. Pro případ, že by mu oddlužení neschválili.
Ale o tu 1/2 nemám jak přijít. Přes všechny tyhle firmy se dává určitý poplatek. U té mmgfg 300-400 000 a ta 1/2 (moje) se do toho nebere v úvahu.
Kdo chce kam, pomozme mu tam.
Navštiv právníka a hezky se na všechno poptej.
Jinak nemám slov.
@Dlouhá punčoška píše:
Kdo chce kam, pomozme mu tam.
Navštiv právníka a hezky se na všechno poptej.
Jinak nemám slov.
S tím počítám. Mám domluveného advokáta s sebou, aby se mrknul na smlouvy, ale i tak mám docela strach, aby něco nepřehlédnul no.
@Síma23Šár píše:
S tím počítám. Mám domluveného advokáta s sebou, aby se mrknul na smlouvy, ale i tak mám docela strach, aby něco nepřehlédnul no.
A ne advokáta s sebou - ať Ti smlouvu pošlou, aby měl advokát klid to prohlédnout a případně Ti vysvětlit, kde jsou slabá místa.
@Síma23Šár píše:
Nene ona má 1/2 a já mám jeho 1/2
On ho postavil, ale chtěli to mít půl na půl, pac ji věřil a ona se teď chce vrátit asi k ex manželovi a prodat to. + jeho motorky jsou napsané na ni i když je kupoval ze svých peněz a kupní smlouvu má na sebe a ty mu nechce taky přepsat zpět. Hrozne blbá situace to je prostě no
Proč to proboha dělal? Proč máš jeho polovinu domu ty? On měl taky dluhy a exekuce, že majetek má psaný všude po rodině?
A otec tedy žádné peníze nemá co jsem tak pochopil, že by ti pomohl koupit tu polovinu domu, když už tam bydlí. By se taky mohl snažit, když jde o jeho střechu nad hlavou.