Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lenk píše:
Jak to snáší děti?
Ted nevím co myslíš. Ono jam máme tu střídavou péči, tak jsou týden u mě a týden u něho. Takže když jsou u něho tak se s nimi vídají. takže jim to nepřipadá jiné.
@veeeraf píše:
Jsi ta špatná, vybrali si jeho…ty si to zkazila a oni to ví, pokud už uběhl nějaký čas a nic se nezměnilo (žádný pokus o navázání kontaktu z jejich strany), tak se bavit prostě nechtěji, bohužel
To že jsem si našla přítele, to bylo spíš završení toho všeho co u nás bylo. Už před pár lety jsme byli od sebe, pak jsme to dali dohromady, asi kvuli dětem, ale prostě to nefungovalo.Ono žádné obhajování asi nemá cenu, nakonec jsem to prostě rozsekla já, ikdyž asi ne tím nejlepším způsobem.
@Anonymní píše:
To já pozdravím, jdu dál a za rohem je mě do breku:-))
no… on má každý právo vidět situaci podle sebe, a pokud oni tebe vidí jako tu špatnou, tak to nech na nich, ať se s tím poperou jak umějí, chápeš, je to jejich problém, ne tvůj, chápu že je ti to líto, ale zkus se soustředit na jiné věci, navázat nové kontakty, žít svůj život, ne jejich… snad to píšu srozumitelně… prostě se na ně vybodni ![]()
Mě se zdá uhozené s někým se nebavit, protože se s někým rozešel. Je to jen jeho věc. Pokud se s někým přestanu bavit, rozhodně to nebude kvůli tomu, že se s někým rozešel. Přece nebudu vyžadovat aby někdo kvůli mě žil s někým, s kterým žít nechce. Jinak podle mých zkušeností je to pravým a starým - původním kamarádům naprosto fuk!!!
@Anonymní píše:
Ted nevím co myslíš. Ono jam máme tu střídavou péči, tak jsou týden u mě a týden u něho. Takže když jsou u něho tak se s nimi vídají. takže jim to nepřipadá jiné.
myslím jestli ti váš rozchod dávají za vinu.
Ono je to tak ale vždycky, a je jedno jestli někdo něco udělal nebo ne..vždycky jde jeden z páru z kola ven. A vetšinou je to ten méně „oblíbený“
@veeeraf píše:
Ono je to tak ale vždycky, a je jedno jestli někdo něco udělal nebo ne..vždycky jde jeden z páru z kola ven. A vetšinou je to ten méně „oblíbený“
Pokud budu s někým kamarádit hodně dlouho, třeba od dětství, nevím proč bych ho měl „posílat z kola ven“ i kdyby se 3× rozvedl! Mám pocit, že spíše nerozlišujete kamarády a známé..
@lenk píše:
myslím jestli ti váš rozchod dávají za vinu.
No, ten nejstarší to viděl co jsme měli za problémy atd, takže bych řekla že mě neviní. Říká, hlavně že se už nehádáme. A těm mladším to ještě asi nějak nedochází, nebo to zatím neřeší. Prostě mají dva doma, jak oni říkají. Tak ted jsou s tatinkem mnohem víc než kdy byli, takže si užívají oboustranné pozornosti. A řeknu Vám, že ted soudy strašně rády schvalují střídavou péči, ale náš stát na to není vubec přizpůsoben, hlavně zákony..
@Anonymní píše:
Hezké odpoledne. Maminky asi se jen potřebuju vykecat. přiblížím vám svou situaci.Byla jsem třináct let vdaná. Manželství ze začátku normální. máme s ex tři děti, momentálně ve střídavé péči. Zatím to funguje.Pak se to začalo kazit, problémy, nerozuměli jsme si atd. Nastoupila jsem do zaměstnání a našla jsem si tam přítele. manželovi jsem to po pár týdnech řekla, on se odstěhoval. Nato já jsem s přítelem otěhotněla, přítel se k nám nastěhoval a jsme spolu. V manželství jsme měli spoustu známých. Byli jsme taková parta čtyř rodin. Jezdili jsme na víkendy, každý týden sedánek u někoho z nás doma. Slavili jsme spolu vše co se dalo. A pak jak se manž. odstěhoval, jako bych nebyla. Nikdo z nich se neozval, nenapsal, třeba jen, jak se mám. Bydlíme od sebe kousek, takže není problém zajít na kafé, nebo se někde potkat.Ze začátku jsem to neřešila. Ale ted jak se blíží vánoce, je mě to hrozně líto. Zvláště když vím, že s ex se normálně vídají a funguje to uplně stejně. Já po nich nic nechci, ale byli jsme vlastně taková rodina.Jak se narodil malý, tak jsem si říkala, že se třeba staví. A nic. nedávno jak jsem měla slabou chvilku jsem napsala holkám jak vlastně vše bylo (ted řešíme s ex i nějaké fin. problémy, dluhy, které jsem nadělala) atdpodotýkám, že to nebylo pro mou potřebu, ale prostě jsme nevycházeli. a byla jsem na vše sama. A ani jedna z nich neodepsala. Myslíte, že jsou prostě jen naočkované druhou stranou, nebo si mám opravdu myslet, že to asi nebyli opravdoví kamarádi. Vždyt ty kamarádky věděli co se u nás děje, kolikrát mě říkali, že mě obdivují jak to s manž. vydržím. je to možná napsané zmateně, malý mě tu poskakuje na klině:-))
Tak je neřeš a nech to plavat, když o Tebe nestojí.
@janeshort píše:
Tak je neřeš a nech to plavat, když o Tebe nestojí.
Samo že to nebudu nijak lámat, ani řešit. Jen nad tím, nějakou dobu přemýšlím. Asi to bude i těma vánocema atd.
Upřímně bych si z takových „kamarádů“, kteří o mě nestojí, hlavu nedělala. Chápu, že tě to mrzí, ale snaž se na ně zapomenout. Oni tě očividně k životu nepotřebují, tak se před nimi neponižuj. Udělala jsi co jsi mohla - sama jsi se ozvala, situaci vysvětlila a dál bych to neřešila. Najdeš si se svým novým přítelem jiné a doufám, že opravdové kamarády
. Já zažila také něco podobného, když jsem se odstěhovala z jednoho města, kde jsem dlouho žila a také mě to mrzelo, že se přestali někteří ozývat, ale řekla jsem si, že to zřejmě nebyli zas tak dobří kamarádi a už to neřeším
. Takže úsměv na tvář a mysli na něco pěkného kolem Vánoc ![]()
@veeeraf píše:
To já pozdravím, jdu dál a za rohem je mě do breku:-))