Ztráta kamarádů během těhotenství

22
7.3.25 19:25

Ztráta kamarádů během těhotenství

Ahoj všem, dopředu upozorňuji že jsem si vědoma toho, že určitě nejsem jediná která si tímto prošla ale je pro mě bohužel těžké se s tím pořád nějak vyrovnat a smířit.. jde mi asi jen o to si tu vylít srdíčko…
Měla jsem kamarádku, se kterou jsme se znaly přes deset let. Jakmile jsem se rozhodla založit rodinu, tak se mi začala stranit.. zkrátka jsem o ni přišla a díky ní, mám teď strach se seznámit s někým novým.. nebyla z těch holek která by záviděla to že mám miminko, sama ho neplánovala.. chápu, že se člověk musí pohnout v životě dál ale vnitřně to pořád nějak bolí… syna nelituji, je to to největší štěstí které mě mohlo potkat.. Nejsem si ale vědoma, že bych ji ublížila, zkrátka ona mi úplně odešla ze života a dovolím si říct že je to jako kdyby tady už nebyla.. snažila jsem se s ní navázat kontakt - bohužel marně.. říkám si, že časem to přejde ale já už se fakt bojím seznámit s někým novým.. občas mě přepadnou stavy kdy bych si potřebovala hledat kamarády a zároveň mě to pustí a říkám si, že už vlastně ani nikoho nepotřebuji… jste na tom někdo stejně? Kolikrát si i říkám, že kdyby se mi za pár let ozvala (což se nestane), jestli bych vůbec měla chuť se s ní bavit. Nebyla tady pro mě když jsem ji potřebovala.. Mám milujícího partnera i rodinu ale bohužel toto mě nějak zasáhlo a já se o tom moc nebavím.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10196
7.3.25 19:31

Přirozený selektivní proces…nijak bych se tím netrápila. Podepsán: introvert.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2712
7.3.25 19:35
@Hoter2 píše: Více

A to se s tebou přestala bavit, protože máš dítě? 8o jestli jo, tak to asi tak dobra kámoška nebyla, protože po 10ti letech přátelství se přestat z ničeho nic bavit? Ja mám kamarádku, která z dětí úplně nadsena není a nechce je, ale bavíme se a setkáváme, i když mám půl roku miminko.

Za mě je chování tvé kamarádky nepochopitelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
7.3.25 19:48

Najdi si kámošky s dětma. Prostě jste byly každá v životě jinde, jak někdo napsal, selektivní proces. Ono taky záleží jak jsi jí to celé komunikovala, ty bezdětný prostě trable těhotných tolik nezajímaj, hlavně když se to přehání a sdílí se každý prd - ty bezdětný prostě ani kolikrát neví, jak reagovat, když nemají zkušenosti.

Příspěvek upraven 07.03.25 v 19:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
7.3.25 19:48

Takových “kamarádek” jsem měla spoustu. Vždy mi přišly do života, potom odešly. Hodně mi jich ze života zmizelo, když jsem začala žít s manželem, už u mě nemohly přespávat po party (bydlím ve velkém městě). Ja byla vždy ta “obětavá”, dojela jsem za nimi, kolikrát i na něco pozvala, pochválila jim vzhled, nikdy mě nenapadlo je pomlouvat nebo závidět. Jedna mě dokonce okradla :mrgreen: vzala si nějakou novou kosmetiku, když byla u mě na návštěvě :zed:. Většina z nich už má rodiny, nebo se odstěhovaly daleko, a tak nemají čas a jestli jo, tak se vidíme 1 za rok. A víš co? Nevadí mi to, mám manžela, práci, rodinu, své koníčky. Sem tam zajdu někam s partou z práce.

Nic si z toho nedělej, ne každý má v životě partu kamarádů kolem sebe jak ze seriálu Přátele. Tve kamarádce na Tobe asi moc nezáleželo, když váš vztah vyšuměl, zrovna v období, kdy si to pravděpodobně nejvíc potřebovala (těhotenství, dítě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2530
7.3.25 19:51

@deniiina je to tak, ani já dřív nedokázala předstírat nadšení z mimin. Naopak jsem se kontaktu vyhejbala. Teď už to vidim zas jinak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
7.3.25 19:56

Těhotným někdy prostě šibne a nedá se to s nimi. Navíc pokud ona dítě neměla a neplánovala, tak ji asi ani nebavila představa, že ty to svoje už budeš mít pořád za zadkem. Já takhle jako bezdětná jednou pozvala kamarádku na víkend. Přijela i s dvouletým dítětem a za mě strašný, úplně zkažený víkend. Příště jsem chtěla, ať přijede sama, ale to prý nejde (šlo, klidně by pohlídal otec), tak jsem jí zvát přestala. To tak prostě někdy v životě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
7.3.25 19:56

@inzenyrka85 já si myslím, že kámoška jí prostě tolik nedokázala podporovat a možná ani nechtěla, já teď zažívám něco podobného (jako ta bezdětná) a i když už kamarádky s dětmi mám, tak ty mi to na rozdíl od této dávkovaly normálně a nemluvily jen o porodnicích a propočítávání, kolik dostanou mateřskou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
7.3.25 20:05

Procházíš životními etapami a je úplně normální, že během nich měníš přátele podle toho, co sama zrovna prožíváš. Já jsem extrovert, ale po tom, co jsem si pořídila děti, tak jsem spoustu přátel obměnila. Ne, že bych ty starý odstřihla, ale našla jsem nový, co jsou na tom stejně jako já a můžeme většinu věcí sdílet. Pochop, že kamarádka má strach, že jakýkoliv setkání s tebou bude jen o tom, že budeš celou dobu mluvit o dítěti. Kamarádce nabídni setkání jen ve dvou, striktně se vyhýbej tématiky dětí a mateřství. Jinak hledej kamarádky, co sdílejí tvůj momentální život, toho se opravdu bát nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.25 22:57

Tak ono je to normální, že se přátelé mění, když člověk prochází různými životními etapami. Já ji asi chápu, pokud je bezdětná, nemá žádný vztah k dětem a děti nikdy neplánuje, tak jste prostě každá jinde…

• Citovat
  • Upravit
22
8.3.25 07:22
@terien píše: Více
No tak od tebe si opravdu žádnej názor neberu. Já byla jako těhotná úplně normální, pouze jsem si s ní chtěla párkrát vyjít a normálně si popovídat o normálních věcech. Nejen o dítěti. A to šibání v těhotenství sis mohla odpustit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
8.3.25 07:23

@deniiina Já se ale vůbec nebavila o porodu, plenkách a podobně. Neměla jsem v úmyslu s ní řešit takové věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
8.3.25 07:25
@popleta189 píše: Více

Jediný normální názor, děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
8.3.25 07:27
@deniiina píše: Více

Vůbec jsme spolu neřešily tématiku dětí. Ani jsem neměla v úmyslu se s ní o tomhle bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
8.3.25 07:30
@Dn0712 píše: Více

Ano, je to tak. Začalo to tím že mi odepisovala tak jednou za týden, když jsem ji řekla jestli nezajdem někam na čaj tak vetsinou nemela cas… a jak tu nektere pisou, absolutne jsem nemela v planu ji zahlcovat plenkama, nadseni z deti apod.. naopak. Clovek potrebuje nekdy vypnout a resit i jine prkotiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová