Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No tak hlavně žádného tchána nemáš.
Měla jsi mu napsat, že je trochu z levného kraje ať tam přihodí aspoň jednu nulu a začněte o tom přemýšlet.
Neber to, prosím, zle. Ale vždycky přemýšlím, co táhne lidi, kteří nechtějí děti, na web s názvem emimino, aby si tam nechali potvrdit, že jejich rozhodnutí nemít děti je správné a okolí, které se vyptává je špatné ![]()
@JancaS84 Můžu se jen zeptat, proč by to nemohl být můj tchán? Termín tchán / tchyně přeci označují rodiče mého partnera, bez ohledu na manželství nebo počet dětí. ![]()
@Niky147 píše: Více
Je to otec tveho pritele. Ty taky nejsi snacha.
@Jahru V pořádku, nemyslela jsem to tak a ani to nebyl záměr. V příspěvku se ptám na zkušenosti bezdětných, nepsala jsem se na to, jestli je v pořádku děti nemít. Už jsem tu viděla několik diskuzí, do kterých přispívaly i ženy bez dětí, proto mi to nepřišlo divné. ![]()
100 tisic mi prijde dost malo. Jako vtip. Milion nebo koupit dum uz by znelo zajimaveji, pokud si mysli, ze nemate penize.
Nestalo. A i kdyby jo, tak bych to fakt nikdy neřešila, protože proč jako? To bych musela žít dost nudnej život, abych se hroutila z toho, že někdo plácne něco o dětech, kor ve 23, kdy jsem místo dítěte řešila svého psa a práci ![]()
A hlavně…když víš, že děti nechceš, máš to v sobě srovnaný, jsi v klidu a víš, co chceš, tak proč tě to vůbec tak šimrá na duši, že to musíš řešit veřejně na eMiminu? To mi přijde skoro, jako kdyby tě to vlastně hlodalo víc, než si přiznáváš. ![]()
Protože jestli máš jasno, tak tohle přece vůbec není materiál k debatě.
Hele, ja deti taky nechtěla nikdy. Hormony ale hovoří za své.. A… Mám 2 nejúžasnější na světě.
A ano, všude jsem také hlásala, jak děti prostě nikdy mít nebudu a po prvním, že druhé taky určitě nikdy nebude.
![]()
Ja sice deti mam, dokonce 2, dnes uz dospele. A dnes taky vim, ze jsem je nemela mit. Nebyla jsem dobra matka, to dnes vim a deti mi to davaji sezrat. Coz boli.
Předně, je ti teprve 23. Rozhodně v tomhle věku nemůžeš dělat závěry, že nikdy nebudeš mít děti. Můžu ti říct, že na 95%, nejpozději za deset let, ti začnou tikat biologický hodiny a budeš se moct přerazit, abys počala. Jo, kolem dětí si toho vyslechneš hodně, ale nemá smysl si z toho dělat hlavu.
@Niky147 100tis nic není, to už dnes nejsou žádné peníze, to jsme starší dceři našetřili více za prvních 6let života a přesto byla každý rok u moře a postavili jsme velký dům…to moc za vnouče nenabízí…a jinak bych to neřešila a uvidíte, co přinese čas, nyní se děti opravdu nemusí rodit ve 20 letech…
@Anonymní píše: Více
Boha jeho…. ![]()
To se tady musí tak trapně slovíčkařit? V době, kdy je polovina párů nesezdaná? Rodiče partnera jsou prostě tchánovci. Na tomhle bazírujou jenom ti, co si přehnaně zakládají na tom, že mají na chlapa papír…. ![]()
Zdravím všechny, zakládám toto vlákno, protože mě velmi zajímají Vaše zkušenosti, co jste si museli vyslechnout od lidí s dětmi.
Začínám - Je mi 23, s přítelem jsme spolu 6 let, a jednoduše dítě neplánujeme, máme jinou představu o našem životě. Děti mi nevadí, mám radost z maminek v mém okolí, ale já to tak prostě nemám. A je to naprosto ok. A co nejšílenějšího se mi kdy stalo při konfrontaci od lidí s dětmi? No, můj tchán je prostě svůj a všichni ho bereme tak nějak s rezervou. Občas si napíšeme, ale nepotřebujeme se vídat. Okolo Vánoc mi psal, jako vždycky, jak se máme. Po pár zprávách přišla typická otázka na to, kdy bude děda. Nadechla jsem se, řekla si, že to prostě nemusí myslet zle. Odpověděla jsem, že na tyhle otázky je času dost, jelikož stále studuji vysokou. Za odpověď se mi dostalo, aby potom už nebylo pozdě a že kariéra není víc než rodina. Odložila jsem telefon a rozhodla se prostě neřešit. Protože by to nemělo cenu. Po chvíli se ale obrazovka znovu rozsvítila a já se podívala. To, co na té liště stálo, budu mít v hlavě hodně dlouho.
Stálo tam:,,Mám peníze. Můžu Vám dát sto tisíc za to že dostanu vnoučka."
Dneska nám to přijde vtipný, ale v tu chvíli jsem na to koukala a nezmohla se na nic.
Stalo se Vám něco podobného?