Bezdětní a společnost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
16164
2.3.25 14:35

Každý ať se rozhodne podle sebe. Někdo děti chce a má je, nebo je i přesto nemá. Někdo je nechce a nakonec to zařídí příroda jinak, a oni jsou třeba i pak rádi. Je to na každém, jak se pro co rozhodně a okolí si má hledět svého :nevim:

Příspěvek upraven 02.03.25 v 15:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.25 14:37

Nevidím důvod proč by zakladatelka nemohla založit tuto diskuzi.
Jsem bezdětná a svobodná a zde už taky mám něco napsáno a chodím jsem koukat co kdo řeší atd. Pokud jsem pochopila dobře, tak zakladelka se ptala pouze ze zvědavosti a na tom nevidím nic špatného. Co se týče tchána. Rodiče mých partnerů z minulých vztahů jsem též oslovovala tchán a tchyně, přijde mi to normální. :nevim:

Otázky rodičů kdy přijdou děti mi přijdou zcela normální, taky jsem zažila že se ptali. Pro mě to není nic nepříjemného ale kolikrát by si měli hledět svého a nemontovat se do života jiných :zed: :hug:

• Citovat
  • Upravit
22326

V mem okoli maji lidi deti az tak kolem 30. Ve 23 vsichni studuji nabo zacinaji v praci, takze deti nejsou rozhodne na poradu dne. Tohle ma byt nejaka diskuze na rozproudeni emoci? Je to kazdeho svobodne rozhodnuti, zda deti chce ci nechce a kdy a rozboduji o tom ti 2. Zadne rozhodnuti neni spatne, kdyz je svobodne. Ani neznam moc lidi, co by v tomto veku chteli deti. Tak o 5 ci 10 let pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24581

Kdyby ti bylo o deset let víc, pochopila bych to. Ale takhle. Vždyť spolu ani nemusíte zůstat, máte ještě celý život před sebou. Nevíš, co a koho ti přinese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27569
2.3.25 14:39

Upřímně popovádáme za 20 let jestli to dítě pořád nemáš a nechceš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32050
2.3.25 14:40

@Janli Tak taky neříkáš manžel, když to je jen přítel. Tak tchánovce mají ti sezdaní, ostatní mají rodiče přítele :mrgreen: Tak rozlišíš od sebe ty co mají papír a ty co nemají ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5079
2.3.25 14:41

Já docela otce přítele chápu. Váš vztah je přechozený a měl by se někam posunout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32050
2.3.25 14:43

@ka2ka Kolem mě to pár žen říkalo a děti nemají, prostě je nechtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
2.3.25 14:45

Tchán to špatně nemyslí, je to přirozený koloběh, prostě by si vnouče přál. To je vše. Ty můžeš mluvit úplně jinak za deset let, nebo za 15. To je taky fakt. Máš dost času. A tvůj postoj nyní i potom bude tvůj a v pořádku. Nebo dítě mít opravdu nebudeš, v pořádku. Tchán se s tím nějak srovná. Sem tam jsem taky vyslechla, kdy plánujeme dítě, nikdy ne ve zlém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
2.3.25 14:45

Tvůj tchán je praštěnej s tou finanční nabídkou. Ale to, že se rodinní příslušníci na případné děti ptají, to je prostě běžné a je zbytečné to nějak víc prožívat. Takových dotazů vás ještě pár čekat bude. Odpovíš, že nejsou v plánu a dál netřeba se obhajovat a zaobírat se tím. Oni se časem ptát přestanou.

Příspěvek upraven 02.03.25 v 14:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
2.3.25 14:47
@Monchichik píše: Více

A proč bych to rozlišovala? 8o
Prostě jsou pár, tak je beru a je mi šumák, jestli na to mají papír nebo ne. Proč na tom někdo tak hrozně bazíruje, je mimo moje chápání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
2.3.25 14:48
@ibis píše: Více

Proč by měl být vztah přechozený? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27569
2.3.25 14:49
@Monchichik píše: Více

tak kolem mě většinou naopak :think: ale víš co je jí 23 studuje takže je mladá na takový zásadní rozhodnutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32050
2.3.25 14:52

@ka2ka tak kolem mě to říkaly už jako mladé a všem to vydrželo, děti nemají a už ani věk na to je mít…ale je fakt, že to kolikrát mladé holky říkají a pak si to rozmyslí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
2.3.25 14:53
@Janli píše: Více

No, ty vlastně zase nemůžeš dělat závěry, jestli zakladatelka změní názor nebo ne :) lidí, kteří děti nechtějí, přibývá. A myslím že nikdo neocení, když ostatní na jeho názor reagují „to si myslíš teď, za pár let to uvidíš jinak (a já vím líp než ty jak)“, natož aby jejich názor vzal za svůj. :)

Příspěvek upraven 02.03.25 v 14:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová