Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pochybuju, ze v dnešní době někdo řeší, ze 23 letá studentka ještě nemá dítě. Moji dceri je 26 a až ted se začínají v okolí obcas dotazovat kdy plánuje deti. Nevlastnímu synovi je 22 a nikoho z nas ani nenapadne, ze je načase aby se stal otcem. Natož aby ho k tomu někdo pobízel a podplácel, to spis naopak 😀
@Alušáček píše: Více
Souhlas. Ale tak ta otázka se prostě nabízí, když jsi s někým 6 let ![]()
@ibis píše: Více
Tak ale oni spolu pravděpdoobně 6 let nebydlí prostě to bere tak že od 17 spolu chodí a otázka je zda spolu vůbec bydlí teď- Jakože v 17 s někým chodíš a vidíš se s někým jednou týdně nebo x krát týdně p oškle.. to ještě chodíš na střední nemůžeš brát jako 6 let v dospělém věku.
Stejně se většina těchto párů spolu rozejde.
@stinga píše: Více
Tys na to kápla, chlap má starší partnerku jedině proto, že na lepší nemá
![]()
To cele nejak nesedi ![]()
Pokud ten pan mysli, ze sto tisic je castka, ktera ovlivni rozhodnuti poridit si dite, tak ma zrejme pokrocilou demenci nebo senilitu kolem 90 let veku …
Co to znamena, ze je mu kolem 40? To mel tveho pritele c 15ti?
Já děti rtaky nechci. Alespoň v situaci v jaké jsme. A mám v okolú tři kamaradky, které dětu mít nebudou a dvě, které už mají. Nejhorší jsou vždy asi reakce rodičů, kteří si uvědomí, že nebudou mít vnouče, zvlášť pokud mají dítě jen jedni. Někteří mají pocit, že děti mají jakousi povinnost jim dát vnouče. Jiní to vezmou více v klidu.
Můj táta třeba tvrdí, že moje důvody proč nemít dítě jsou lenost a výmluvy. Já si myslím, že je to zodpovědnost. Nechci dítě přivést do nevyhovujících podmínek.(Nemáme vyřešené bydlení a stabilní práci, nemáme na to finance). Můj táta ale tvrdí, že dítě se neplábuje, ale prostě si ho lidi pořídí. A to ostatní už se „nějak“ udělá ![]()
Také děti neplánujeme. Já 31, manžel 33. Moje mamka je z toho hodně zklamaná, ale nekomentuje to. Mám ještě mladší sestru. Můj táta to bere v pohodě, ví, že moje srdce patří koním
Babička naléhá hodně a to už má 2 pravnoučata. Poslední dobou slýchám hodně v práci, že až budu na mateřské, tak blabla. Všeci s tím automaticky počítají. Společnost je nastavena, že normální je mít 2 děti, vlastní dům a dovolenou u moře
Odchylky vzbuzují vždy otázky, i když můžou být neomalené a nevhodné.
@Tayen píše: Více
tak jsem to odhadla dobře, ono dřív si kolikrát pořídili dítě a to " ono se to zařídí " zařídili rodiče aby mladí měli kde bydlet atd ![]()
Společnosti je jedno, kolik má kdo dětí. Zde se mnozí vlamují do otevřených dveří.
Prarodiče to mrzí. Logicky.