Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, již více než rok mě trápí nízké libido a nízká intenzita orgasmu. Je mi 36 a dřív jsem neměla s orgasmem nejmenší problém. Zlepšila jsem stravu, pohyb, spanek, neprožívám žádné větší stresy a přesto se to nezlepšuje. Máte to nekdo stejně, řešili jste to u dr? Díky
Nebereš nějaké léky? Řešila bych to už dávno, minimálně hormonální profil apod.
Neberu nic, ani antikoncepci. Podle dr je hormonální profil tak proměnlivý že nemá smysl ho delat.
Může to souviset třeba se sníženou funkcí štítné žlázy, nádorem hypofýzy, začínající cukrovkou, může jít o nástup perimenopauzy, může jít o důsledek problémů ve vztahu. Každopádně je dobré zapátrat po příčinách.
Přikláním se právě k možnému počátku perimenopauzy. Běžné krevní testy od obvodaka mám v pořádku. Každopádně se mi nechce smiřovat s tím, že mi tak brzo končí normální sexuální život.
Z mojí zkušenosti má negativní vliv deprese, ani nemusíš vědět, že jsi do ní spadla. Ale jestli správně chápu, orgasmu dosáhneš, jen klesla intenzita?
@JsemMužNelekniSe píše: Více
To věřím, že určitě má vliv, ale já žiju celkem pohodový, aktivní život a deprese naštěstí nemivam. Orgasmu sice dosáhnu, ale nestojí za nic a je to nakonec spíš frustrující.
@Andrea37215 bude mi 39 a skoro rok jsem
V perimenopauze. A jo, mám slabší navaly ikdyz na to neni počasí. Libido prakticky na nule, vzrušení děla taky problem.
@Andrea37215 píše: Více
Tak to chválím, že žiješ aktivní život. A jsi před tím orgasmem dostatečně vzrušená? Jakým zpusobem ho dosáhneš?
@Anonymní píše: Více
Už jsem si říkala, že jsem asi jediná 😁 Zkoušela jsi to řešit s dr nebo to bereš jako fakt a nevadí ti to?
@Andrea37215 beru to jako fakt. Řešením jsou hormony, ale to nechci. Sportuju, snažím se odpočívat kdyz na mě padne ta velká unava. Beru i s ohledem na sport kreatin, vitamin D a magnézium. Beru to jako součást života. Snažíme se s manželem mít čas jen pro sebe, abychom nenechají sexuální život úplně usnout. Verim, ze se to zas vrátí až tohle období pomine. Treba za pul roku nebo rok.
Když mi orgasmus je schopen navodit jen Charles de Ketelaere nebo Emiliano Rajzner.
Mám to blbý, že?