Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim vas.. 22.12. Jsem zjistila, ze nosim par dnu mrtve miminko, vyvolali mi porod..rada bych se zeptala, jestli je tu nejaka pani co to zazija a jestli nema nejake rady, jak se s tim rychleji vyrovnat. Hrozne to boli takhle pred vanoci, porodit miminko a neslyset plac.. budu moc rada, za nejake rady.
Ach jo, to mě mrzí, je to smutné, hrozné, bezútěšné. ![]()
jak bylo velké miminko? mohli jste se s drobečkem rozloučit? dát mu jméno??
@Borrealis byla jsem presne 33tt a bylo mrtve ctyry dny priblizne.. jmeno ma, rpzloucit jsem se mohla a mame v planu ho i pochovat.. myslela jsem, ze kdyz se s nim rozloucim, tak mi bude lip, ale je to presne naopak.. ![]()
Ahoj, je to smutné. A člověk nic nenadělá. ![]()
udělejte i rituál rozloučení, mít i místo kam za ním lze zajít…mít své vzpomínky, bude už navždy vaší součástí, i když bohužel s ním nebudete moct sdílet další život. Je to škoda a je mi to líto… ![]()
Moc mě to mrzí. Podívej se na stránky prazdnakolebka.cz, věnují se rodinám, které tohle potkalo
Je mi to moc líto. Tohle je noční můra každé mámy. Měli jsme sice složitější cestu k miminku, ale ne tak strašně bolestnou. Tuhle bolest si neumím ani představit. Existují sdružení, vím třeba, že Dlouhá cesta je pro rodiče, kteří přišli o dítě. A je tam i část / odkaz pro ty, co mají tuto zkušenost - myslím, že to je ta Prázdná kolébka, jak je uvedeno už. Někomu pomůže právě kontakt s někým, kdo zažil to samé. Kdo se umí vžít do té situace. Okolí často neví, jak reagovat a používají třeba, v dobré víře, úplně špatná slova. Chce to čas. Přeji hodně sil ![]()
Musí to být hrozné. Známá „potratila“ v 37tt, ráno se jí zdálo, že je v břiše moc klid a jela k dr. Bohužel miminko mrtvé. Musel to být šok, ale do roka už měli zdravou holčičku. Asi k tomu člověk musí přistupovat tak, že něco nebylo v pořádku a je to lepší teď než třeba v měsíci života. Držte se!
Zažila jsem ale ne v takovém týdnu. V 18tem ale také jsem již rodila.Kdo nezažil nepochopí..a vy navíc už v tak pokročilém týdnů…o to to máte asi mnohem těžší
.Moc mě to mrzí, soucítím s vámi…je to příšerný. Mne pomohlo jen další těhotenství…jinak nic. Mozna trošku dovolená u moře kde jsem aspoň občas přišla na jiné myšlenky.
Ví se proč se to stalo? ![]()
@ametyst je to hrozny..at uz 17tt nebo i vice, stejne bych to neprala nikomu..
Malicky mel hydrocefalus, talze by se nedozil moc dlouho..
Asi podniknu tu dovolenou..moc dekuji
![]()
@Klara608 píše:
@Borrealis byla jsem presne 33tt a bylo mrtve ctyry dny priblizne.. jmeno ma, rpzloucit jsem se mohla a mame v planu ho i pochovat.. myslela jsem, ze kdyz se s nim rozloucim, tak mi bude lip, ale je to presne naopak..
Moc smutné. Upřímnou soustrast. S odstupem času budeš ráda, že ses mohla rozloučit.
Je tu skupinka, která se jmenuje prázdná náruč - přihlaš se do ní. Jsou tam maminky se stejnou zkušeností, provedou tě tou bolestnou ztrátou.
Je to bolavé a smutné, drž se
není nic horšího pro mámu než ztratit dítě…
je mi to moc líto
![]()
@Klara608
To je mi strasne lito, takový věci by se neměly stavat ![]()
Neboj se, brzy k vám přijde miminko znovu, tentokrát to bude v pořádku a tenhle malý andělíček vás bude z nebicka opatrovat ![]()
Drz se ![]()
Tohle by neměl nikdo zažít, radu nemám, samotna si to nedokazu predstavit, zhroutil by se mi cely svet. Posilam moc sil ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.