Ztráta MM po nemoci.

2
24.2.24 18:05

Ztráta MM po nemoci.

Ztráta MM po nemoci.
Setkal jste někdo s tím, šlo Vám kojení zachránit?

Po výletě jsme všichni onemocněli. Nejdřív malá, kašel,39. Pak já 39,na zvracení, zimnice, horkost, kašel, průjem, šílená bolest hlavy a celková slabost, že sotva vstanete a uděláte pár kroků.. celkem pět dní a minimum vody a jídla..
Prsa splaskla, jsou měkká, nenalitá, vejdu se do podprsenky před porodem, která mi byla malá. Vypadá to na definitivní konec.
Koupila jsem další balík drahých syp. směsí na kojení, doufala jsem, že vydržím třeba do května. 7měs kojení. Bylo to náročné, i krásné s uspáváním. Dudlíka nezná. Teď nevím, jak budu malou uklidňovat, uspávat. Zuby ještě nemá.
Něco teče, ale málo a řidší a hned to vypije a vzteká se, proč neteče.. Na kojení se klepala. Tvrdá, nalitá, prosakující, teklo jí to, že se cuckala. Po vypití změkli, ale zase se naplnili.
Je mi to hrozně líto. Ještě minulý týden jsme kojili krásně.
Narodila se malá, podvýživa. Neuměla se kojit, i když jsem měla plná prsa, špatně tahala mnoho měsíců. A trvalo to neskutečné hodiny. Když to bylo nutné byl občasný dokrm UM na noc či na cesty. Když bojkotovala kojení a já pak měla 2× zánět mlékovodů. Stříkající prsa. Odsávačkou už to moc nešlo, ale jí to teklo pořád. A teď je konec. Zeleninové a ovocné příkrmy už zvládá a má ráda, ale i tak se při tom chtěla i kojit. Dokázala po kojení spát i do 5ti.
Je to krutý. Chytnete do těla sajrajt a vše se změní.
První menzes slabý byl nedávno od porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14719
24.2.24 18:23

To jste asi meli chripku. Pri nemoci (ani pri chripce) jsem o mleko neprisla. Ale jednou jsem kvuli lekum odstavila. Nekojila jsem 14 dni. A pak bylo potreba malou uklidnit a dala jsem ji prso. A uplne v klidu jsem se znovu rozkojila. Samozrejme prsa uz byla splaskla, ale laktace se do par dni vratila. Pises, ze neco tece. Tak prikladej a verim, ze se laktace vrati. MS na laktaci nemusi mit vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8014
24.2.24 19:21

Já mám teda opačnou zkušenost. Malé bylo 2,5 měsíce když jsem prodělala covid, 2 dny horeček. Během toho jsem normálně kojila. Opadl covid a mm se snížilo co malá vypila při jednom jidle na polovinu za celý den. U prsa se vztekala, brečela a byla neuhovena. Zkoušela jsem bylinky, odstrikavat co chvíle ale bohužel bylo mléka čím dál méně až po 14 dnech to přestalo, doted to už jen sem tam prosakne pár kapek. Ale známé se podařilo zase rozkojit.

Příspěvek upraven 25.02.24 v 05:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.2.24 03:01

@T987
Nesmysl, neni konec. Hodne pij, casto prikladej a normalne dal kojis.

Vzhled prsou vubec nevypovida nic o mleku. To se v tomhle veku stejne nejvic tvori az behem sani.

Cernosky s visicimi prsy taky koji ctyrlete deti a mliko je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22901
25.2.24 07:12

Nikdy se mi to nestalo a nemocná jsem za těch skoro 6 let kojení byla nespocetkrat.
Koj koj, stridej prsa, ono se to zase rozjede. Hodně to podpoř pitím, třeba kojící čaj, vývary, zkus homeo ricinus comunis.
Já měla prsa tak možná první měsíc a jinak nějak nikdy :D o tom to není ;)
Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
25.2.24 07:16

Tak to jsou černé ženy na tom líp jak my v Evropě.
Ještě minulý týden jsem je měla plná do zásoby, tvrdé velké, pak se zmenšili po vypití, spala i na nich. Zasitilo jí to stále dost. Po nemoci prsa splaskla totálně. U prázdných prsou nevydrží žádné mimčo dlouho. A nebo když vypije málo a dokrmovat, což jsem předtím nemusela.
Piju silné sypané čaje známých kojících bylin co jsou v drahých tabletách.
Tam kde to bylo se to už nevrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.2.24 23:31
@T987 píše:
Tak to jsou černé ženy na tom líp jak my v Evropě.
Ještě minulý týden jsem je měla plná do zásoby, tvrdé velké, pak se zmenšili po vypití, spala i na nich. Zasitilo jí to stále dost. Po nemoci prsa splaskla totálně. U prázdných prsou nevydrží žádné mimčo dlouho. A nebo když vypije málo a dokrmovat, což jsem předtím nemusela.
Piju silné sypané čaje známých kojících bylin co jsou v drahých tabletách.
Tam kde to bylo se to už nevrátí.

I z uplne splasklych prsou se da normalne kojit. Mleko se tvori behem sani.

Ale s timhle pesimismem to muzes zabalit rovnou, kojeni ridi hlava a ta tvoje ho momentalne stopla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
26.2.24 15:15

Očividně musíte mít neomylnou pravdu…

• ne u každé ženy splasklá prsa produkují dostatek mléka, aby stačila poptávce.
  • fráze z internetu o tvoření mléka až sáním - ještě před týdnem jsem měla levé prso jednou takové jak levé, miminko nadšené spokojené a mléka dost do zásoby, že jí to stačilo i na noc a spát skoro do rána.
  • ne, necítím pesimismus a kojení neřídí hlava, moje hlava nestopla kojení, paní chytrá, ale zasraný covid, průjmy, horečky, zimnice, pocení, hladovka, bolest hlavy jak bouchání kladívkem, celková slabost, že se skoro plazíte po zemi, abyste došla na WC. Je Vám zle jako ještě nikdy. Takže nejdřív má 39 miminko a pak Vy. Bylo mi tak zle, že mám okno.

A teď mám prsa jak před otěhotněnim a mléko už nevyrábí.
Zkouším odsávačku a po hodině vykape 10ml!
Tím mám nakrmit 7měs dítě?
Když jste tak chytrá a víte vše podle internetu nejlíp, tak můžete přijet k nám domů a předvést nám to.👍 👏
Saje bradavky několik dní a mléko se prostě nevyrábí v takovém množství. Pláče, vzteká se, schválně mě kouše a tahá za bradavky, štípe mě do prsou a je nespokojená, a mě může být do breku, ale prostě neteče…
Nejsou již vidět ani modré mléčné žlázy. Zmizely. Zkouším kojení několikrát denně i v noci a dcera jen řve.

• Umělé mléko a pevná strava.

Myslíte si, že mě to nesere? Kdybych věděla, co ještě vyzkoušet, tak to udělám. Poradit neumíte, kritizovat ano, žádná novinka na emiminu.
Jak mám přinutit vlastní prsa, aby byla po týdnu prázdnoty zase plná mléka, když nic nefunguje?
Minulý rok jsem měla ucpané mlékovody, stříkající prsa, malá se dlouhé měsíce učila tahat a neměla sílu, i bojkoty kojení…A mléko nikdy nezmizelo a bylo ho dost..
Byla to trnitá cesta dojít do 7měs, doufala jsem, že vydržíme aspoň do května, léta, než jí bude rok…
Kdybych nechytla do těla ten sajrajt, tak tady nepíšu, že jsem přišla o mléko.
Mějte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.2.24 09:51
@Ester29 píše:
Očividně musíte mít neomylnou pravdu…
  • ne u každé ženy splasklá prsa produkují dostatek mléka, aby stačila poptávce.
  • fráze z internetu o tvoření mléka až sáním - ještě před týdnem jsem měla levé prso jednou takové jak levé, miminko nadšené spokojené a mléka dost do zásoby, že jí to stačilo i na noc a spát skoro do rána.
  • ne, necítím pesimismus a kojení neřídí hlava, moje hlava nestopla kojení, paní chytrá, ale zasraný covid, průjmy, horečky, zimnice, pocení, hladovka, bolest hlavy jak bouchání kladívkem, celková slabost, že se skoro plazíte po zemi, abyste došla na WC. Je Vám zle jako ještě nikdy. Takže nejdřív má 39 miminko a pak Vy. Bylo mi tak zle, že mám okno.

A teď mám prsa jak před otěhotněnim a mléko už nevyrábí.
Zkouším odsávačku a po hodině vykape 10ml!
Tím mám nakrmit 7měs dítě?
Když jste tak chytrá a víte vše podle internetu nejlíp, tak můžete přijet k nám domů a předvést nám to.👍 👏
Saje bradavky několik dní a mléko se prostě nevyrábí v takovém množství. Pláče, vzteká se, schválně mě kouše a tahá za bradavky, štípe mě do prsou a je nespokojená, a mě může být do breku, ale prostě neteče…
Nejsou již vidět ani modré mléčné žlázy. Zmizely. Zkouším kojení několikrát denně i v noci a dcera jen řve.

• Umělé mléko a pevná strava.

Myslíte si, že mě to nesere? Kdybych věděla, co ještě vyzkoušet, tak to udělám. Poradit neumíte, kritizovat ano, žádná novinka na emiminu.
Jak mám přinutit vlastní prsa, aby byla po týdnu prázdnoty zase plná mléka, když nic nefunguje?
Minulý rok jsem měla ucpané mlékovody, stříkající prsa, malá se dlouhé měsíce učila tahat a neměla sílu, i bojkoty kojení…A mléko nikdy nezmizelo a bylo ho dost..
Byla to trnitá cesta dojít do 7měs, doufala jsem, že vydržíme aspoň do května, léta, než jí bude rok…
Kdybych nechytla do těla ten sajrajt, tak tady nepíšu, že jsem přišla o mléko.
Mějte se

Ty jsi zakladatelka?

Ano, nemoc je blba, ano, ma vliv na produkci mleka.
Ale po nemoci to zase najede.

I splaskla prsa produkuji mleko, mnozstvi odsateho mleka nevypovida naprosto o nicem, nekdo proste neodsaje nic a mleko ma.
Vztekajici a nespokojene miminko je v tomhle stavu taky uplne normalni.
Pokud cura a jinak prosperuje, tak holt bude nespokojene, nez to zase najede.
Tak to proste je, zadne nesmysly to nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
28.2.24 10:45

@Lucie_Sx Bohužel to nenajíždí. Musím začít dávat UM. Nemám jinou možnost. To co s prsou teče jsou jenom trošky, které jí žaludek nenaplní. Ani jí to moc nebaví s prázdnými prsy. Byla zvyklá na mléko do zásoby i v 7měs. Teď teče jenom trochu..Tak mi je pouští. Vnucuji jí je dál, několikrát denně i v noci, ale nenají se tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
28.2.24 10:49
@Ester29 píše:
@Lucie_Sx Bohužel to nenajíždí. Musím začít dávat UM. Nemám jinou možnost. To co s prsou teče jsou jenom trošky, které jí žaludek nenaplní. Ani jí to moc nebaví s prázdnými prsy. Byla zvyklá na mléko do zásoby i v 7měs. Teď teče jenom trochu..Tak mi je pouští. Vnucuji jí je dál, několikrát denně i v noci, ale nenají se tím.

To věřím, že se tím nenají. A že se u toho vzteká. Ale je zvláštní, že ta stimulace během pár dnů neobnoví laktaci v původní míře. Klidně už nemusí být prsa nalitá jako před nemocí, ale mléko by produkovat měla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
28.2.24 11:46

😭

Příspěvek upraven 28.02.24 v 11:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
28.2.24 11:48

@Janča6
původní míra už je nemožná… měla jsem před nemocí plná prsa, že je na jednou nevypila obě a vždy bradavkou prosakovalo.
Levé bylo větší, dělalo více mléka. Malá byla spokojená, nemusela jsem ani na noc dávat UM, bylo to krásné období. Bohužel je to pryč.
Splaskly po nemoci a nějaké produkují, ale málo… Objevují se kapky… ale jsou velice měkká a miminko se tím nenají, a pak jí to nebaví, vzteky mě kouše do bradavek, tahá pusou bradavku, štípe, škrábe.. protože jí neteče tolik mléka, jako dříve… Jenom malé množství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
28.2.24 12:02
@Ester29 píše:
@Janča6
původní míra už je nemožná… měla jsem před nemocí plná prsa, že je na jednou nevypila obě a vždy bradavkou prosazovalo.
Levé bylo větší, dělalo více mléka. Malá byla spokojená, nemusela jsem ani na noc dávat UM, bylo to krásné období. Bohužel je to pryč.
Splaskly po nemoci a nějaké produkují, ale málo… Objevuje se… Ale jsou velice měkká a miminko se tím nenají, a pak jí to nebaví, vzteky mě kouše do bradavek, s škrábe.. protože jí neteče tolik mléka, jako dříve… Jenom malé množství.

U první dcery jsem to tak měla do jejích 20 měsíců (než jsem odstavila z důvodu mojí hospitalizace), i když od cca 6,5 měsíce krásně jedla příkrmy. Prsa nalitá, stále jsme musela nosit vložky do podprsenky. Když dcera nepila víc než 2 hodiny, tak mě prsa bolela. Mléko teklo samo, dcera se jím někdy „topila“.

U druhé jsem mohla přestat nosit prsní vložky v jejích cca 5 měsících, ale prsa stále produkovala hodně mléka, dcera prakticky nemusela sát. I po nakojení v nich zůstalo hodně. Když se v 9 měsících z hodiny na hodinu odstavila (nejspíš kvůli mému těhotenství), protrpěla jsem víkend skrz nalitá prsa.

U třetí jsem nosila prsní vložky cca 3 měsíce. Prsa byla naducaná asi první 2 měsíce. Ale mléka bylo moc, i když byla měkká. Odstavila jsem ji ve 2,5 letech.

U čtvrté jsem neměla tvrdá prsa snad nikdy (tedy až v jejích 2,5 letech, kdy jsme ji musela odstavit kvůli lékům). Vložky do podprsenky jsem vůbec nemusela nosit. A mléka byla hromada i v těch na pohmat prázdných prsech. A jak jsem psala, znovu jsem se rychle rozkojila po 14 dnech pauzy.

Takže tvrdost prsou vůbec není ukazatel toho, jestli produkují dostatek mléka. Stejně tak to, jestli něco odsaješ odsávačkou. Je to opravdu zvláštní, protože evidentně jsi o laktaci nepřišla úplně. Tak nechápu, proč nestačí stimulace miminkem. Ale jak píšu, chápu, že se miminko vzteká.

Příspěvek upraven 28.02.24 v 12:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
28.2.24 12:04
@Ester29 píše:
@Janča6
původní míra už je nemožná… měla jsem před nemocí plná prsa, že je na jednou nevypila obě a vždy bradavkou prosakovalo.
Splaskly po nemoci a nějaké produkují, ale málo… Objevují se kapky… ale jsou velice měkká a miminko se tím nenají, a pak jí to nebaví, vzteky mě kouše do bradavek, tahá pusou bradavku, štípe, škrábe.. protože jí neteče tolik mléka, jako dříve… Jenom malé množství.

Ty se porad tocis na plnych prsech a prosakovani mleka, ale nic takoveho neni nutne, aby bylo.
To opravdu neni znamka plne laktace.

Kdybys nedavala UM a nechala to byt, laktace by behem par dni zase vylitla nahoru.
Prsa by hned nebyla tvrda a mleko by neprosakovalo, ale normalne by se v pohode tvorilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová