Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
ahoj holky
chtěla jsem se zeptat - nemáte „zkušenosti“ s potíráním bolestí u zubů.. Mě už přes týden vždy navečer bolí zuby - 2× jsem s tím byla u zubařky, ale ta mi tam nic nenašla, prostě tam nemám žádný kaz a zuby mám nechat „vybolet“…
Co vy byste s tím dělaly? PRášky, jaké? nebo změnit dr?
Děkuji za případné rady.
Věra
Me to zacalo taky… A kupodivu pomaha kazdou nedeli cisteni elmexem gellee a pouzivani past na citlive zuby… Je to jak v tech reklamach - ale fakt to pomohlo.
L.
děkuji za rady - hřebíček zkusím, ale jako zapřísáhlý abstinent tu slivovici radši vynechám - i když věřím, že určo pomáhá…
Dr. mi doporučila pastu - teď zrovna nevím, má být slaná příšerně, nepěnivá, ale prý pomáhá - neznáte?
Věra
ahoj
tak mě to taky potkává… jenže já mám problém (zděděný - nedostatečnou sklovinu na zubech - čili se létama daleko víc opotřebovávají a zkousávají a já se postupně prokousávám na zubní dřen, která už je svinsky citlivá a bolí… většinou na studené, někdy jen tak… nejdřív furt hledal kazy pak záněty a pak mě pomohlo když mi ten daný zub obalil takovou tou bílou hmotou - v podstatě bílou blombou:o)
ale já jsem fakt extrém - dr. říkal že je to holt vrozené:o(((
nechávám tam slušnej majlant, protože státní zubaři mi už tak zničené zuby počechrali víc než dost - a ne zrovna v tom pozitivním smyslu:o(
tak ať přestanou bolet - určitě zkus prvně ty pasty, taky mi to doporučoval:o)
C au vvvikuso
tak me neco takovyho trapilo ted pri druhym tehu,dr.zadny kazy taky nenasel a rekl ze je to „gengivite“-coz by v prekladu melo byt neco jako zanet dasni-a ze kdyz to boli mam si kloktat slanou vodu.-fakt vzdy pomohla.Slivovici nedoporucil,rikal ze po prvotni uleve se to ale muze zhorsit,ze alkohol je moc drazdivej.
Ted uz par dni mam zas ten samej problem-uz sem taky uvazovala ze to neni mozny,ze zmenim zubare,ale jak tak vidim nejsem v tom sama.
tak at to brzo preboli-taky doufam
marty
Ahoj, zkus si uvařit odvar z řepíku a kloktat. Taky existuje vodička Stomadent - tou se taky potírá, nebo kloktá. Jinak já to většinou řeším větším množstvím ibalginu ![]()
Ahoj Věrko,
mě na citlivé zuby a dásně pomohla ústní voda Elmex (zelená) a pasta tatáž.
Ať Tě zoubky netrápí.
Pá, Ráďa
Zdravím všechny maminky,
mám takovou otázku,jak na tom byly Vaše dítka se zoubkami.
Malému bylo 16.měsíců a má jen 4 zuby.
Je to normální.
Děkuji za vaše názory
misa123 píše:
Zdravím všechny maminky,
mám takovou otázku,jak na tom byly Vaše dítka se zoubkami.
Malému bylo 16.měsíců a má jen 4 zuby.
Je to normální.
Děkuji za vaše názory
Ještě nikdy se nestalo, aby někomu zoubky nakonec nenarostli vůbec ![]()
Neboj,sice později, ale určitě narostou. Je to sice mimo tabulek, ale nenormální to není ![]()
Znám jednoho kluka je mu 28 a má ještě 4 zuby mléčné..prostě mu nenarostly druhé
![]()