Ošetření zubů v analgosedaci

37
7.6.06 13:25

Ošetření zubů v analgosedaci

Nevíte někdo o stomatologii na severní moravě, kde se ošetření zubů provádí v analgosedaci, mělkém spánku?? Event. Olomouc apod. Našla jsem kliniky jen v Brně a v Praze. šílím bolestí a jinak to nejde. Děkuji všem 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
414
7.6.06 18:11

JO tak na to se chystám taky, aktuálně žeru ibalginy na kila a kloktám heřmánek a řepík a nějaký ještě slivovice… už jsem si dala závazek, že v třiceti letech si to nechám spravit naráz, do té doby holt budu léčit doma. Myslím, že budem mít podobnej problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
7.6.06 18:14

Nápodobně, valetol a ibalgin to jistí, ale tentokrát to je děs běs. Málem lezu po zdi. Porod byl vedle toho procházka… :D Pomáhá ti ten heřmánek? Jinak slivovice není dobrá, lepší je čistý alkohol, u mně to jistí vodka :D . Slivka naopak ještě více dráždí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
7.6.06 18:18

jo taky bych šla radši 4× rodit než jít jednou k zubaři :( No heřmánek zkouším od včera, tak uvidíme… ale je to protizánětlivý, tak teoreticky… já to mám totiž v dásni, zub je už rozpadnut :( Mám strach ze zánětu okostnice. Taky jsem našla na netu něco o česneku v uchu, ale z toho mám trošku údiv. Já mám nějaký kloktadlo na zuby - Herbadent - ten to docela umrtvuje slušně. Ale nejvíc mi stejně zabral studený obklad na tvář… ještě tak týden to vydržím, pokud se to nezlepší (musí, prostě to vyléčím) tak to asi budu muset začít řešit (zatím tuto možnost nepřipouštím)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
7.6.06 18:23

Já nebyla u zubaře 11let!! Nicméně naštěstí netrpím kazivostí, ale vypadaly mi staré plomby tak si jídlo přehazuju jak horký brambor :o . Vždycky mám problém v lednu až únoru, když jsou velké mrazy, no letos se to nějak přehodilo. Já mámopačný problém, musím mít teplo na líčku :D . Já už mám číslo na údajně trpělivou dr., ale ještě se přemluvit k ní jít, dát pryč aspoň ty dvě osmičky, co tak bolí, zbytek se uvidí :o . ALe ke trhání osmiček říká každý něco jiného, tak nevím. Bolest po zákroku přežiju, ale při něm ne :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
7.6.06 18:23

Hlásím se do klubu :( Jsem chodila k zubařce celé těhu, a vložkovala tak dlouho, až se mi zub rozpadl úplně, a pak mi s tím nechtěla nic dělat, že mi ke kojení prý nemůže dát umrtvení. No nevím… teď už je to tak na můstek :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
7.6.06 18:27

Tak to jsi fakt dobrá, že jsi tam chodila v těhu. Já si právě říkala že bych to měla vyřešit než budu zase těhu, cokdyž mě to pak zase chytne, no chytlo mně to teĎ :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
7.6.06 18:32

Tyvole a já myslela, že jsem taková nána jen já :D :D No holky docela mě to povzbudilo, že nejsem sama.

Jinak já mám vyzděný všechny stoličky, ze kterých samo vypadaly ty plomby ze základky a nebyla jsem u zubaře asi 8 let. Teda vlastně jsem tam byla asi přes 5 lety, a to se mi k lezoucímu moudráky ještě přifařila klíšťová borelioza a měla jsem 40 teploty a už jsem byla fakt bez sebe… Mám ze zubaře takovou fobii, že v lepším případě brečím, a mám průjem, ale většinou spíš omdlívám až zvracím, nejlépe naráz :( Když mi bylo 6 let, tak mi jeden „odborník“ léčil shnilou stoličku… 3× týdně jsem chodila na drény, injekce atd - od té doby mám fobii zralou na psychiatra, která se týká zubaře a injekcí. I při odběrech v těhu jsem musela ležet a 2× jsem tam skoro omdlela, ještě si mě tam sestra vždycky nechávala zelenou na pohovce.

Takže aktuálně mám jednu stoličku rozpadlou, že je jen kořen (nebolící), druhou napůl (bolící, nemůžu na ní jíst), jednu tak z 1/4 upadlou (jnebolící) a vím o 2 vypadlých plombách… Vím že si kopu hrob. Ale jinak než pod narkozou to prostě nepůjde :(

JInak někdy zabírá i teplý obklad a v tom případě používám na spaní moje kočky, ty mají léčivý kožich, to se ví už dávno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
7.6.06 18:34

JInak v těhu jsem nešla, předpokládajíc (a správně) že mě od porodu kvůli chybějícímu razítku nevyhodí na mráz… achjo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
7.6.06 19:17

No teda, jakobych slyšela sebe. Kamarádka mně přemlouvá, ale já chci mělký spánek, jinak nejdu. Taky jsem měla v dětství jednu takovou fajnou zubařku :o . V těhu po mně pochopitelně chtěla dr. razítko od zubaře, no nebudu ji vysvětlovat, že vlasntě žádného nemám :o
Odkud jsi april?? Nejraději bych se odstěhovala aspoň do Brna, tam to dělají na každé druhé klinice, no tady u nás vůbec. Docent z fakultky v Porubě mi řekl, ať si zvyknu na zákroky normálně, protože zubaře potřebuji 2×ročně. No nevysvětlíš mu. že po 11 letech se najednou jen tak nerozhodnu a dobrovolně tam nesednu :o . To by museli zrušit vrtačky, pak možná :D
Nikdo nechápe, co to je fobie ze zubařů ,jen my co ji máme. Všichni napovídají, jak ji mají a pak jdou a nechají se vrtat i bez injekce. Manžel taky do mně hučí. Ale já fakt nemůžu. Já mám problém i s odběrem krve, přesně jak říkáš, zá:,–(ně omdlévám, sedím zelená v čekárně, až se zmátořím a pak můžu jít. Při porodu jsem zažila snad úplně všchno, odběry, kapačku, píchnutí vody, hamiltona, a pak to děsné šití - přežila ale zubař?? Raději půjdu znova rodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
7.6.06 19:22

Holky, mě jednou kamarádka zdravotní sestra doporučila při bolestech zubů-já teda měla příšernej zánět dásní, 3 osmičky chtěly ven, Orofar na bolesti v krku. Obsahuje lidokain a ten trochu umrtvuje :wink: Překročila jsem asi osmkrát doporučenou denní dávku, ale trochu to pomohlo :D
Jinak vás chápu, můj brácha nebyl u zubaře 10 let, teda on tam i několikrát došel, když bylo nejhůř, ale vždycky po vstupu do ordinace omdlel. Má 2 metry a 95 kilo, umíte si asi představit tu hrůzu :D
 Abaja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
7.6.06 19:23

Kamco, nemáš třeba icq? :) že bychom se mohly v bolestech zubů povzbuzovat průběžně :)Jinak já jsem z menšího města u Hradce Králové, tady taky neexistuje narkoza u zubáka… už počítám, že pak mě čeká asi Praha nebo tak něco. Jinak já jsem si při porodu taky užila svý, 36 hodin na kapačce a pak císař.. a i to všechno klidně 4× znova. Na mě ani tu vrtačku nemusí zubař vytahovat, stačí ucítit ten zápach z čekárny a jdu do kolen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
7.6.06 19:24

Ahoj holky

tak sice neporadím, ale zkusím vás uklidnit. Také se bojím zubaře, ale té bolesti zubů snad více, takže když mi nedávno bolel zub, tak jsem k zubaři šla s tím, že ho chci vytrhnout - ne lečit. No, byla jsem tam 5× /sice bezbolestné léčení/ ale bylo na prd, takže po šesté mi ho konečně vytrhli… Bála jsem se bolesti po, ale musím říci, že to „vůbec“ nebolelo. Při trhání trochu, ale potom skoro vůbec.

Musíte se opravdu bát, že si necháte bolesti zubů až na půdu, ale mám za to, že to pak budete mít ještě horší...... Zkuste se „přemoc“ a zajít k nějakému dobrému dr… vždyť někteří takoví jsou - a občas se dá s nimi i domluvit.....

Držím palce, aby vás ty zuby tak nebolely a vy jste našly některého dr., pro mě je bolest zubů to nejhorší - bojím se už dopředu, až mě zase nějaký ten zub chytne.

Věra

Porodu se ale bojím víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
7.6.06 19:26

VVIK, ale my to dobře víme, že to bude ještě horší… takže si představ, jak se bojíš porodu, trošku si to ještě znásob a přesně takhle my se bojíme zubaře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
7.6.06 19:31

Jé holky, já mám taky příšernou fobii, ale mám hodného, trpělivého a chápajícího zubaře, který už ví jak na mě. Jinak bez injekce ani ránu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.