Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky!
Chtěla bych poprosit o radu.Mám takový problém-zubařka mi na:,–(ila nesnímatelný metalokeramický můstek,a mě se zdá,že ho mám vysoký,protože mě tlačí do protějšího zubu a nedá se na něm ani kousat,protože docela bolí.Nemáte někdo zkušenost,jakým způsobem se dá tento můstek upravit?(je totiž z kovu a jen na přední straně má bílou keramickou fazetu).Mám děsný strach,že mi ho bude „páčit“ z pusy ven.Už jsem si docela dost užila,jak mi zuby „jen“ obrušovala.Jo a ještě mám alergii na nikl-no a teď mám strach jestli ten „můstek“ nikl neobsahuje.Nevíte někdo,jak by se ta alergie mohla projevit?Děkuji za případné rady.
E.
Ahoj Ello,
dělala jsem sestru v zubní ordinaci. Můstek se sundavá docela lehce. Je na to takový kovový nástroj, kterým se odcvakne od obrouš. zubů, toho bych se nebála. Co se týká můstku, je divné, že by byl vysoký. Protetika se dělá podle otisků. Určitě to ale musí jít upravit. Buď se do toho pustí doktor a obrousí to nebo to zreklamujete v laborce. Ale je také možné, že půjde o zvyk. Když se udělá nová plomba, také si musíš zvyknout. ![]()
Pa Štěpík
Čauky Eli, jsem zubajda.Alergie se projevuje různě, nejčastěji zarudnutí, svědění.S můstkem skoč hnedka k zubařce, nejsnadnější je upravit protější zub, stačí jen malinko, to , co ti přijde jak kopec navíc většinou není ani mm.nepodceňuj to, můžeš si tím zuby hodně poškodit. pa Pavla
Ahojky holky.Děkuji Vám moc za odpovědi-docela jsem se uklidnila.Byla jsem dneska u zubařky a obrousila mi ten protější zub(přesně ,jak jsi to Pavli popsala).Tak jsem šťastnááááá,že zase můžz jíst
Díky a mějte se krásně.Ella ![]()
Ahoj holky,zítra jdu k zubařce která my před 20dny dala možnost na chybějící zub(po úrazu)vytažený i kořen dát implantát nebo můstek.Co si budem nalhávat na implantát peníze nemám(16000 u nás)rozhodla jsem se pro můstek ale bojím se že až zuby obrousí- nasadí můstek bude mě to bolet při každém kousnutí.Máte někdo zkušenosti?
Ještě jsem se chtěla zeptat jakou má můstek životnost a jaký je rozdíl mezy bílou a klasik.plombou.
je me te lito ,, me to ceka ,,
chci se zeptat boli to obrusovani ? melo by se to umrtvit ? nemam s tim zadne zkusenosti a po obruseni za jak dlouho ti to pak nasadi?
Broušení prý bolí docela dost ale dělá se to při jak se to říká noo asi umrtvení..já se spíš bojím co bude po celém zákroku.jestli jsou zuby citlivé atd. ![]()
oni to obrousi a pak z toho delaji otisky a pak se ceka treba tyden na ten zub a nasazeni???
Já mám můstek cca 8 let a naprosto bez probémů, nikdy to na skus nebolelo. Trhali mi šestku a obrušovali 5 a 7, umrtvovali, takže se to dalo. Mám teda na kousacích plochách a zevnitř zlato, prý nejvíc vydrží, no a zvenku je to bílý, ale materiál už nevím.
Ahoj, mě v únoru dělali můstky na obou stranách, takže mi brousili 5 zubů najednou. Samozřejmě to umrtví injekcí, takže to nebolí, jen je to nepříjemné (zvuk, smrad) a mě brousila sedmičku, takže se mi i párkrát natáhlo, když mi sestra tu odsávací hadičku dala moc daleko. Dalo se to v pohodě vydržet. Pak jsou zuby hodně citlivé, ale pomáhala mi pasta sensodyne rapid, ale jen čistit, protože když jsem si zkousela jeden zub namazat jako v reklamě, tak jsem se mohla zbláznit bolestí. Zuby byly hodně citlivé, ale čekala jsem to horší. Otisky se dělají hned po tom obroušení. Já na můstky čekala skoro měsíc, byly nějaké komplikace, tak jsem čekala dýl. A pár dní jsem si na ně musela zvyknout, ted po dvou měsících mi to příjde jako vlastní zuby. Mám keramiku po celém povrchu. Katka
Příspěvek upraven 27.04.11 v 15:23
anomisisi píše:
oni to obrousi a pak z toho delaji otisky a pak se ceka treba tyden na ten zub a nasazeni???
ano nějak tak to má být.Jsou ale i ordinace kde mají možnost udělat vše na počkání..aspoń tak jsem to slyšela.Ale jinak se čeká tak ten týden.
no a jak se to tedy dela?/ obrousi a pak s tim obrousenym jdu domu a zub mi daji na to kdy? me taky budou dela 5 a 7 obrusovat bude mi chybet sestka jdu trhat zitra .
h.sona píše:
Já mám můstek cca 8 let a naprosto bez probémů, nikdy to na skus nebolelo. Trhali mi šestku a obrušovali 5 a 7, umrtvovali, takže se to dalo. Mám teda na kousacích plochách a zevnitř zlato, prý nejvíc vydrží, no a zvenku je to bílý, ale materiál už nevím.
Děkuji
uz to ctu holky
ja bych tedy chtela na pockani
a nemate zkusenosti s tim nasroubovanym zubem??
No s tím obroušeným zubem půjdeš domů a řeknou ti, kdy máš přijít na zkoušku toho můstku. Pak podle toho jak ti sedne, já chodila na to zkoušení snad 5× pokaždé prodleva pár dní… ale prý to jindy bývá tak týden-14 dní