Vyražený zub u batolete

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
375
11.3.06 23:53

Vyražený zub u batolete

Ahoj,
porsím Vás, Matěj (2 a půl roku) si dneska vyrazil zub, jedničku nahoře, dr. říkala. že mu za 3 měsíce můžou udělat náhradu, snažila se mi to vysvetlit, ale ja byla jaksi mimo a ona moc odborná, nemáte někdo zkušenost? Jak se to přidelává a bude to chtít takový prcek v puse?? Nemyslím, že by byl problém u zubaře, jako braní otisku apod., matěj dr. miluje a udělá vše co mu řeknou :-)
díky
martina

(mimochodem, super akce: po pádu se ze mě stala hysterická matka, nevěděla jsem, co dělat, matejovi se z pusinky řinuly potoky krve, řval o sto 6 já doma sama, ještě s 9 měsíčním synem, volám na pohotovost do krče, tam mě trochu uklidnili, poradili jak zastavit krvácení a že máme jet do motola, že tam jsou schopný zub na:,–(it zpět (vylít krásně celej), volám mamce, at přijede pohlídat kubu a beru si taxika do nemocnice, máme to přes celou prahu, beru autosedačku, bez ní ani ránu. Taxikář mě vy:,–(il před nemocnicí (motol neznám, nikdy jsem tam nebyla), před detskym odd. odjíždí, nikde nikdo, zvoním. Dr. se na mě dost divně dívá, tak jí říkám, že me tam poslali z krče a ona mi mile sděluje, že me taxik vy:,–(il jinde, na homolce. Sněžilo, matěj už uplně hotověj, tou dobou už byl zvyklej být v posteli - bylo asi půl osmý večer). Volám na dispečink taxi služby, velmi nepříjeme mi sdelili, že jediný co pro mě můžou udělat je, zavolat jinej vůz a že bude až ta 15 minut. žádná omluva, porjev lítosti, věděli, že jsem tam s dvoutetym synem. Tak jsem je poslala někam, že si taxi chytnu nebo jak mi pradila dr., pojedu 2 stanice busem a jsem v motole nato tata. Jenže taxik nikde, bus mi ujel, tak jsem hodlila autosedačku na záda a vyrazli jsme na radu jedné milé paní pěšky. Matěj stávkovatl, nechtel jít a spadl do louže a byl po kolena uplně durch. Porpadám depresi. Nide nikdo, tma, sněží a je nám zima :-((Volám na jinou taxislužbu, ale mají taky fofr a auto za 15 minut, ale dispečerka moc milá, a navigovala mě, kudy mam jít a že nemam brečet a že to zvládnem. No zvládli :-) Sedačku na rameni a MAtěje jsem nesla jen půlku cesty, zbytek zvládnul sám. No zkrátim to. V motole nám řekli, že v krči nám poradili blbost a a že dočasné zuby se neraplantují a že stačilo zajet do té krče (to máme asi 5 minut a aspon to tam znám). Zbytečná cesta :-)) Super ne??? )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
291
12.3.06 04:17

Ahoj Martanko,
se zubem ti bohužel neporadím. Jen ti chci popřát do budoucna méně takových dnů - blbců jako jsi měla dneska :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
12.3.06 05:24

Ahojki

u toho vyraženého zubu se neboj, oni tam dají jenom nějaký „předěl“ který bude držet zuby od sebe aby se tam pak vešly ty dvojky.

Aspoň tak jsem to pochopila já, protože můj synek před půl rokem měl něco obdobného. Taky si narazil pusu a vypadalo to, že přední zuby si urazil i s čelistí - aspoň to mi říkala moje zubařka co k ní chodím. Poslala nás do Motola a tam byl docela šikovný doktor - který zkouknul zuby (1 zub byl zaražený v půlce a oba zuby se dost vyklaly) a říkal to o těch druhých.-. No musím uznat, že jsme to nakonec nepotřebovali, protože v té době se Lukášovi udělaly opary a tak musely čekat, až po tom, a po tom už zase ty zuby držely pevně a ten zaražený zub povylezl ven.

Takže držím palce Věra

PS. to s tím cestováním k dr - no to je hrůza, máma musí mít ale pevné nervy a silné nohy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
12.3.06 12:36

Věro, tedy ta vaše příhoda se zubama zní hrozně. Bolí mě to jen když to čtu. No, mně ale řekli, že by udělali vyloženě zoubek… ve zprávě má napsáno - možno zhotovit náhradu. no zítra zavolám našmu zubaři, tak snad se dozvim víc.

Má tam šílenou černou díru, máme vyplachovat heřmánkem, ale to matěj nejak neumí a pije to. Kdybyste ještě někdo měl tip, co na tu ránu, vypadá fakt hrozně, sem s ním.

Díky
martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
12.3.06 12:56

Ahoj Martino
kamarádky syn taky 2,5r si před 3 měsíci vyrazil přední zoubek.Prý mu dělali otisky což nebylo nic moc, ale zvládli to.Dostal nějakou náhradu, kterou mu v:,–(ili mezi zoubky.Snad něco jako patýrko nevim jestli je to úplně správně.Jenže se to dalo vyndavat a tak to vyndaval až jí ztratili.No a teď snad jdou na otisky znova.Má výbornou dětskou zubařku na Barandově, taky k ní jdeme.Můžeš jí jen zavolat a třeba ti poradí něco víc.
Dr. Bečvaříková 251813191
Neboj vlka nic za chvíli o tom nebude ani vědět.
Držím palce Hanyna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.5.12 22:22

mám malou dcerku bylo ji 10,5 měsíce a vylomila si 2 zoubky o topení je strašně divoká náš zubař řekl ať to neřeším že vyrostou druhý ale ¨to bude trvat strašně dlouho myslela sem taky na nějakou náhradu ale manžel je zas proti tomu jí dál trápit nemáte nekdo skušenost zda to dávat či ne? vypadly jí ty dva dole jestě teď je oplakávám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
27.5.12 21:41

tak to s Vám soucítím, my přišli o jedničku nahoře a brečím už třetí den. Vím že jde předevší o ostetiku, ztráta jednou houbku by neměla až tak vadit… ale znáte to, když se na vás dítko usměje a namísto bělostních zoukou DÍRA :(
Spíš by mě zajímala, jak čtu, že každýmu kdo si zoubek zarazil ho nechavali a vyčkávali, my jsme šli rovnou na trhání..
O náhradě bych se spíš poradila se zubařkou, zda nebude poroblém v řečí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.5.12 14:48

me prave zubar rikal ze to nemam resit ze dorostou druhe ale nevim nadruhou stranu si rikam ze kdyz se nauci mluvit uz bez nich tak snad problem nebude horsi by mozna bylo kdyby zacinala mluvit s nima a pak najednou bac a mozna by jazicek strkala do mezirky takhle si na to treba zvykne ale nevim uvidime zatim dole nic dalsiho neroste mame jen 4 nahore

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
28.5.12 20:25

Tak jsme byli dnes u zubařky a trošku jsem se poptala ohledně mezerníčku.
Dává se dětem kolem tří let, až budu dítko schopné spolupracovat při otiskách (je to něco jako protéza pro důchodce). Dle zubařky je důležité aby byly špičáky a pětky…
Děti si většinou zvyknou na mezirku mezi zuby, strkají tam jazyk, lízátko atd… A když jim zoubky narostou tak jim může dělat mluvení problémy a může dojít na šišlání
Takže to prozatím nebudu řešit, jelikož s tím teď stejně nic nenadělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
15.7.12 09:03

Ahojky holky!
Tak my jsme si vyrazili zoubek včera po pádu z odrážedla. Taky všude plno krve, zoubek visel jen na měkkých tkáních. Taťka nevydržel, tak děda vzal auto a jeli jsme na dětskou pohotovost 8km od naší vísky. Bylo mi jasný, že tam malýmu nepomůžou, takže jsme museli jet až do Plzně (50km). Tam zoubek vytrhli a zatím nic řešit nehodlám, beru to tak, že prostě doroste druhej zoubek. Holt budeme mít mezeru, ale malýho trápit nějakými náhradami fakt nechci. Uvidím, co mi na to řekne naše zubařka.
ad zakladatelka - ten náš raubíř je taky Matěj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
10.4.13 12:47

Holky všechny píšete, že buď zub vyletěl celý nebo ho vytrhli. Naše malá včera zabrzdila při jízdě na odrážedlu o lavičku. Všude plno krve, zub pryč. Po bližším ohledání je tam díra jak trám a v té díře na kraji něco bílého jako zbytek zubu. Dnes jsme byly u zubaře/stalo se nám to v cizině/ takže se nenechala ani prohlídnout, nakonec jsme to vyfotili jen na digitál a ukázali doktorovi. Ten jí dal atb a nějakou mast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
10.4.13 16:12

Ahojky!
No, náš malej si právě taky ten zub jen vyrazil, ale ne celej, kus mu ho zůstal viset v pusině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
10.4.13 20:39

No ale vám ho pak vytrhli a nám ho tam nechali a dali ji atb

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
18.6.13 22:17

To vypada, že jste si ho jenom zarazili, pokud nemáte zub mimo lůžko, nechává se zoubek být.
Většinou se vytlačí zpět.
my ho měli taky zařažený, ale navíc ještě mimo lůžko, takže mu ho museli vytrhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
3.8.15 10:14

vyrazeny zoubek

Ahoj holky vcera se nam stala nehoda. Dcerka(5let)si vyrazila predni zoubek dole a uplne celej s korenem. :,( :,( :,(.Jinac jsme sli okamzite k zubarovi a ten jen ranu vycistil a rekl ze to nic neni ze ji naroste novy..Ale presto mam obavy mate s tim nekdo zkusenost???dekuji predem vsem za odpovedi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.