Zubní můstek - problém

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.10.16 12:11

Aha a jakým způsobem to dělala? Takže jsi musela platit výrobu novýho?

• Citovat
  • Upravit
66815
8.10.16 12:39

Hrubým nástrojem se ho pokoušela sklepnout, nepodařilo se. Mám vadu jen vzhledovou, nechala jsem to být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.16 13:00

No, tak to jsem zvědavá a pořád doufám, že to sundá a opraví a nebudu platit další výrobu, kterou bych ostatně stejně teď nezaplatila. Moc děkuju za info.

• Citovat
  • Upravit
432
9.10.16 19:29

Jde to sundat pomocí takových kroužků, které se dají kolem zubu a ony jakoby vibrují a uvolní ten cement, ale ne vždy se to povede (velký můstek bude asi problematičtější, záleží na počtu pilířů). Malé nedostatky se dají opravit i přímo v puse, ale záleží na velikosti a umístění praskliny. Pokud je můstek zlomený na půl, tak jedině mimo ústa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.16 09:04

Já ho mám na 10zubech, a pod ním mám svý vlastní zdravý zuby. Měla jsem problémy od malička s obrušováním skloviny. Prasklina byla jen do půlky a teď bych řekla, že už je to celý. Ale prasklo mi to na zadní straně a ze předu není nic poznat. Prasklina je mezi dvěma zuby. Takže to není vůbec vidět. Jen cítím, že to povolilo. Každopádně, měla jsem být už u zubaře, teď volala sestra, že DR musel náhle odjet, tak čekám na tel., že se už vrátil a můžu vyjet :( Říkala jsem jí do telefonu co a jak a hrozně se divila, že to prasklo. Díky za info.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.6.17 23:34

Můstek

Dobrý večer, chtěla bych poprosit o radu, či spíše zkušenosti. Má zubařka mi bude dělat můstek s tím, že mi vytrhne obě přední 1 a zbrousí obě 2.Protože jsem byla na poslední kontrole s malou dcerou, nestihla jsem se, nebo spíš nemohla v klidu zeptat na pár otázek. Zajímá mě, jak dlouho bude trvat, než budu moct mít můstek, protože počítám, že se musí dáseň zahojit? Také jestli a za jak dlouho bych mohla mít nějaký provizorní můstek? Přece jen, jsou to přední zuby.Byla bych moc vděčná, pokud by byl někdo tak hodný a napsal mi své zkušenosti. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
26270
8.6.17 07:28
@Anonymní píše:
Dobrý večer, chtěla bych poprosit o radu, či spíše zkušenosti. Má zubařka mi bude dělat můstek s tím, že mi vytrhne obě přední 1 a zbrousí obě 2.Protože jsem byla na poslední kontrole s malou dcerou, nestihla jsem se, nebo spíš nemohla v klidu zeptat na pár otázek. Zajímá mě, jak dlouho bude trvat, než budu moct mít můstek, protože počítám, že se musí dáseň zahojit? Také jestli a za jak dlouho bych mohla mít nějaký provizorní můstek? Přece jen, jsou to přední zuby.Byla bych moc vděčná, pokud by byl někdo tak hodný a napsal mi své zkušenosti. Děkuji

Z ordinace bys měla odcházet se zubama.
Před extrakcí ti udělá otisk(tzv. silikonový klíč), pak anestezii, extrakci, šití, broušení dvojek), pak by měla mít speciální hmotu, kterou dá do té „formičky“.Nechá zatuhnout a sejme. Opracuje.(tzv. korunky z volné ruky)
Pak udělá otisky pro laborku na definitivní můstek anebo s tím může počkat a otisknout až po vyndání stehů a splasknutí otoku.
Zuby budou spíš „estetické“, abys neměla prázdno a bez krytí ty nabroušené (asi živé) dvojky. Určitě to není na odkusování jablka nebo topinek.
A pak ti to nacenemtuje na provizorní lepidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.19 19:33

Ahoj. Raději anonymně.

Mám měsíc napevno nalepeny mustek. Celý dolní oblouk. Horní mám cca 8 měsíců. Dolní oblouk mi od nalepení vubec neseděl. Zuby bolely jak blázen. Upravovalo se to několikrát. Před finálním nalepením mi ho nezkoušela a já od ty doby trpím. Už jsem tam byla zase xkrat. Přijdu si jak deb. il. Zuby jsou na jedné straně vyšší, dva obrousene zuby pod mustkem občas pri skousnuti zaboli. A nyni mi na jedné straně mustek praskl, vidim prasklinu a zezadu když se tam dostane studené pití tak to dost bolí. Na jednom místě kouká dokonce krček mého zubu, čištění zubů je zážitek :zed: Je tu prosím nějaký zubař? Jak postupovat? U zubaře už na mě koukají jak na blázna co tam furt lezu. A jsou dost nepříjemný. Mám na to nějakou záruku? Poctivě nosím na spaní nakusnou dlahu, kvůli skripani zubů. Zuby staly celkem víc jak 70 tis. A další peníze už nemám :,(

Díky za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
15810
22.7.19 20:11

Záruka je normálně 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
22.7.19 21:47

Záruku máš, tak se braň, pokud se ti to nelíbí a jsou s tím problémy, zkus třeba i konzultaci u jiného zubaře, ať ti řekne svůj názor, pokud by se tvůj cukal, pak hold komora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
22.7.19 21:54

Tak tak, konzultace jinde a pak bych to řešila přes komoru… Je to hromada peněz a bolí tě to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
26.7.19 00:56

Ano, jsem zubařka a tohle se mi tedy vůbec nelíbí. Jestli můstek praskl, nebyl správně „vyartikulovaný“, jinými slovy vyladěný do skusu, tak aby byl při kousání na všechny zuby vyvíjený v puse stejný tlak. Určitě bych si to nenechala líbit. Přece nebudete platit tolik peněz za něco, co po měsíci prasklo a ještě to nesedí..?? Ach jo. Běžte prosím na konzultaci k jinému (kvalitnímu) zubaři, jak už tu zaznělo, zjistěte od něj co nejvíc info, ať víte, jestli je práce udělaná dobře nebo odfláknutá. Tím bych začala. Bohužel případnou reklamaci bude potřeba řešit se zubařem, co práci dělal..držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
30.4.21 22:03

Dobrý večer, prosím o radu ve čtvrtek sem byla na nasezení horního můstku..na 1 je vylezlý krček a zubař mi řekl že dáseň přes to přilne ale otekleho nic nemám a na světle zuby u něj ok a vylezu ven šílený..zuby by měli být že zirkonu nejsvětější odstín a na spodní části patra se to jakoby oslepilo odstává to..byla jsem tam den předem na zkoušku originálu vůbec to nesedelo tak znova otisky a druhý den mi tam zuby nalepily že jsou prý potáhlé..ostatní tvrdí že dřív jak nebude stopro sedět neexistuje přetáhnout dopředu..moje práce za 42 tisíc.. a jsou oproti mým spodním dost žluté přijde mi že i provizorní byly daleko lepší..prosím o radu pokud je tu někdo zkušený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
3.2.23 15:58

Zubni nahrada

Dobry den jdu si pro radu dcera 28.let prisla castecne o horni zuby dotaz zni je mozne u nektereho zubare si nechat udelat mustek aniz by byla registrovana registraci ma ted u zubare DIAMOND SMILE ale ten chce za mustek 90.000 dekuji za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
3.2.23 15:59

Zubni nahrada

Dobry den jdu si pro radu dcera 28.let prisla castecne o horni zuby dotaz zni je mozne u nektereho zubare si nechat udelat mustek aniz by byla registrovana registraci ma ted u zubare DIAMOND SMILE ale ten chce za mustek 90.000 dekuji za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.