Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, mam dr. doporucil, ze nej na mlecne zoubky je detska pasta Elmex, trochu peni, a chutna
. misa
ahojky
mrkni na
http://www.dent.cz/…sk/usmev.htm
je to přímo od stomatologické komory - bud v tom prvním nebo v tom druhým článku je i tabulka s pastama který jsou vodný pro děti od 1 roku (tj bez obsahu fluoru) je teda z roku 2003 tak je možný že některý pasty už nejsou a některý přibyly
)
ahojky
Ahoj,Nám zubařka doporučila Elmex,že je nejsepší a klukům chutná ![]()
Abaja
Ahojky, já se taky dočetla o nepěnivých pastách ale nakonec jsem po důkladném patrání a hledání v marketu koupila dětskou zubní pastu Parexyl malinovou, která stála do 20kč a je dobrá a nepění tolik. Dávám ji malému od 11 měsíců a zoubky si nechává čistit. Koupila jsem jí díky tomu, že tam bylo napsáno, že je vhodná pro první mléčné zoubky a jsem spokojená.
Také jsem dostala v lékárně vzorek zubní pasty Lacalut pro dětičky, kde píší to samé, ale zatím jsem ji nezkoušela…
Já mám kamarádku zubařku a doporučila mi taky Parexyl malinový. Stojí opravdu asi 18 kč. Prý dělali i nějaké testy na obsah fluoru atd a tahle pasta z toho vyšla nejlépe. Je ale docela problém ji sehnat. Já jsem si ji v jedné lékárně objednala a oni mi ji dovezli. Jinak ji neprodávají. Nevím proč. Jinak malému docela chutná. Používáme od 1 roku.
Holky a jaké zubní pasty používáte? Já bych prostě potřebovala takovou, co bude šetrná, ale účinná a kdyby bělila, tak by to bylo nejlepší. Ale tuhle kombinaci prostě nějak nemůžu sehnat.
Holky, marně se už pár týdnů pokouším naší Bětunce čistit zoubky pastou od Welledy. Jak to nepění, něchá zavřenou pusu a je po čištění. I já z toho mám pocit, že ji to dře, přestože máme dětský měkký kartáček. Existuje nějaká dětská pasta kterou by mohla spolknout stejně jako Welledu a aby pěnila? Zatím baštíme růžovou Perličku