Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky,
mám drobný problém, teda manžel, při čištění zubů ho dráždí zubní pasta, kašle u toho, dneska dokonce i dlouho potom, nemáte tušení, zda existují nějaké pasty, které by ho nemusely dráždit? U nikoho jinýho jsem se s tím nesetkala, tak to zkouším tady
.
Díky, Smokie
Ahoj,
mému manželovi taky jen tak nějaká nesedne-prý mu po všech skřípe mezi zubama a vadí mu pěnivé pasty.Teď už rok máme Meridol a je klid-nepění,nemá žádné částečky,není mentolová,takže stížnosti pominuly.
Děkuju za poradu, manžel si zkusil vyčistit zuby dětskou pastou a ta mu obtíže nečiní, takže asi bude mít past extra
.
Smokie
Taky ho může dráždit fluor. Případně i kdyby se nejednalo o reakci na mentol, zkusit pastu bez fluoru…myslím že má DM nějaké v oběhu.
Pokud vadí mentol tak Elmex má zubní pastu bez mentolu.Aelů stojí asi kolem 80,–kč.
Holky, děkuju za rady, ještě jsme tu pastu nekoupili, nějak se na to nedostalo peněz
, snad zítra. Ale něco zkusíme
.
Smokie
Ahoj všem, kupujeme Elmex Protection (snad je to dobře), ale je nehorázně drahá. Mám odhalené krčky, tak potřebuji něco lepšího, co by jsme mi doporučily místo této?
Díky
@avm3 píše:
Ahoj všem, kupujeme Elmex Protection (snad je to dobře), ale je nehorázně drahá. Mám odhalené krčky, tak potřebuji něco lepšího, co by jsme mi doporučily místo této?
Díky
@avm3 obávám se, že místo toho Elmexu adekvátní a levnější náhrada není. Nebo si alespoň z praxe nic jiného nevybavuju. Sice jsem byla teď asi třičtvrtě roku mimo, ale nemyslím, že by se něco lepšího našlo.
@jituliik ani jedna není přímo cílená na zubní krčky. Meridol je zaměřená na dásně, Curaprox vyrábí dvě pasty - Curasept, opět na dásně a Enzycal, pasta proti zubnímu kazu na běžné použití.
@honey.pet píše:
@jituliik ani jedna není přímo cílená na zubní krčky. Meridol je zaměřená na dásně, Curaprox vyrábí dvě pasty - Curasept, opět na dásně a Enzycal, pasta proti zubnímu kazu na běžné použití.