Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@ivulinaM jj
máš pravdu, bolení břicha, moc horko v noci, ucpaný nos…
![]()
Abych se vrátila k tvému dotazu ohledně jídla - Dani tomu jídlu teď taky moc nedá
Ještě tak rohlík, přesnídávku a sem tam kaši, ale nějaké příkrmy, ať už zeleninové nebo i s masem - pár lžiček (tak dvě tři)a šmitec. Nevím, jestli jí to jen přestalo chutnat nebo je to taky zubama ![]()
Ahoj, tak my se taky motame se zubama, malému se derou najednou 4 nahoře a dvojky dole, od středy večera má horečky, a poslední dva dny opět jenom kojime, nesni absolutně nic, sotva se přiblížím se lžičkou, tak zavře pusu, začne skripat zubama a vrtet hlavou ne ne, byli jsme i u Dr, tak ty teploty můžou být i 6.nemoc, no uvidíme
@Peggi píše:
ahoj, taky bych měla ohledně zoubků dotaz. Včera jsem si všimla, že se starší dcerce (v září měla 5 let) hýbe jednička vlevo dole a trochu začíná i jednička vpravo dole. Není to moc brzy? Měla jsem za to, že zoubky začínají vypadávat až tak v první třídě. Moc by mě uklidnilo, kdyby mi odepsala mamka, která má s tímto nějakou zkušenost. Díky za odpovědi. Peggi
Od švagrové syn má taky pět let a už má dva zoubky venku a od kámošky dcera taky 5 let a tá už dokonce tři má venku a už jí tam rostou nové, takže to není zase takový problém, hold doba je nějaká uspěchaná ve všem ![]()
Tezko rict, muze a nemusi
…ted jsou na vanoce snad vsichni nemocni, my jsme lehli taky.
Navstevy nevim, pokud to neni neco extra super, nebo kde si i treba odpocines, maleho bude mit porad kdo chovat, tak bych nejela, bude to narocne.
jinak teplotu 37,8 bych teda nesrazela, to je jen zvysena.
@CokeLady koukni do pusinky, stačí aft a je to v pr.. mluvím z vlastní zkušenosti: https://www.emimino.cz/…sicu-133253/
Hodně maminek rádo všechnos vede na zuby, ale pozor opar nebo aft často u dítěte proběhne skrytě, může se rozvinout v herpetickou encefalitidu-nekrózy mozku… já teď už vím že nechutenství a teploty i když ne příliš vysoké nejsou jen tak.. můj syn pak slintal, pořád otevřenou pusinku, čekaly jsme na 6. nemoc ale po 3 dneech mu dr diagnostikovala herpes, zaplaťpánbůh včas, CRP je u tohohle vždy nízké, zabérají pouze antivirotika a herpetika. Nechci tě strašit, ale nepodceňovala bych to
Jestli se rozhodnete prece jet, tak bych se ujistila, ze jsou vsichni ucastnici zdravi, pac pokud rostou zuby, nebo je evidendnte oslabeny, spis neco chytne.
Na zuby se to da svest, az kdyz fakt nevis co a to pak zpetne.
@Gabrielaaa ted jsem to cetla, no broboha! Uz je lip?
@suik jj už jo ale jen díky herpetikům, nicméně pro malýho to byly neskutečný bolesti ![]()