Zůstat kvůli dětem?

Anonymní
1.1.25 19:18

Zůstat kvůli dětem?

S partnerem máme stále nějaké dohady, vadí nám pořád něco na tom druhém. On tvrdí a bojuje o nás, že nas miluje, ať s ním zůstanu. Ale vyčítá mě každou věc. Já ho mám ráda, ale nemilují, respektují ho už jen jako otce našich dětí. Vždycky co jsem chtěla, tak se dá říct udělal atd. Ale je občas dost vzteklý a poslední dobou líný. Což mě nehorázně štve. Celý dny po práci leží a nic už nechce dělat, uz vše tolerují jen kvůli dětem. Protože oni ho mají rádi a nechtějí, abysme šli od sebe, ale já už nedokážu zit jen s někým z povinnosti k dětem..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10213
1.1.25 19:28

Ne, děti dusno cítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
1.1.25 19:29

Pokud se vztah nezlepší a nezačnete to opravdu řešit, bude to pro všechny, včetně dětí, čím dál horší. Děti si berou vzory ze všeho, co kolem sebe vidí, a pokud vyrůstají v napjaté atmosféře, kde není láska a respekt, může to mít negativní dopad na jejich vlastní vztahy v budoucnosti.

Nezůstávej v něčem, co tě dlouhodobě vyčerpává jen kvůli dětem. Děti si zaslouží vidět zdravý vztah, a to je možné jen tehdy, pokud se oba budete aktivně snažit a pracovat na zlepšení. Pokud to už není možné, je lepší jít vlastní cestou (pokud možno naopak se snažit o co nejvíce poklidné rozdělení )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
1.1.25 19:31

Dokonalý není nikdo, v každém vztahu je nespokojenost s něčím. Pokud by to šlo zachránit, něco změnit, tak bych byla pro to zachovat.

Ale když je ve vztahu blbá atmosféra, hádky, tak ty děti to stejně vidí a dobře jim v tom určitě není. Nejsem pro udržování vztahu za každou cenu. Tady mi ale, z toho co píšeš, nepřipadá, že se děje něco tak zásadního pro rozchod.

Dřív po práci neležel? Co takhle slyším, tak chlapi leží po práci celkem často. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
1.1.25 19:33

Tak ty víš jak moc ti leze na nervy. Kdyby ste měli takovou krizi ale chtěli zůstat spolu už jen kvůli dětem, tak domluva, terapie, mediátor..
Ale jako kdyby byl v tvém zorném poli nový muž, a proto ten stávající je teď totálně nemožný…tak jak :lol:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
1.1.25 19:37

V žádném případě nezůstavat jenom kvuli detem! Podle me osudová chyba :(
Je to prece na tobě, jak chceš prožívat svůj život a pokud ho jiz nechces zit s takovým partnerem, tak je načase s tím přestat.
Navíc sis celkem odpověděla sama, nedokážes s nekym zit jenom z povinnosti, tak s nim nežij. Nikdo te k tomu nemuze nutit.
Ať si chlapec svoje hadky a vyčitky zkouší na někoho jineho, kdo mu to bude trpět - posli ho do oběhu :lol:

• Citovat
  • Upravit
17388
1.1.25 20:30

Ne. kvůli dětem byste se spíš měli rozejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77078
1.1.25 20:30
@Anonymní píše: Více

zkuste jak někdo psal mediátora, manželskou poradnu, něco takového - každý má něco, a píšeš, že o vás bojuje a je líný, tak třeba by se hecl a lenost překonal, když chce rodinu zachovat, rozejít se jde vždycky, ale vrátit se zpět už je nemožné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1839
1.1.25 20:35

Zůstat kvůli dětem je alibismus. Výmluvy kvůli vlastní pohodlnosti. Rozvod je řešení majetku a bydlení. Komu se do toho chce. Otec si děti přece může brát a může se jim věnovat. Ty ale tím, že s ním zůstaneš, ztrácíš možnost žít podle svého. Když na misku vah položíš, co pro něho děláš a co on ti za to dává, tak zjistíš, že bys odchodem od něho jenom získala. Za sebe můžu říct, že jsem se k rozvodu rozhoupávala roky. Když jsem se konečně rozhoupala, moje dospělé děti mi řekly, že jsem to měla udělat dávno. Je to na tobě, jak se svým životem naložíš. Pokud nejsi spokojená ani šťastná, k čemu je takové manželství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
1.1.25 20:56
@Anonymní píše: Více

Podle mě je největší problém v tom, že spolu neumíte normálně mluvit. Mluvíte jen formou výčitek. Pokud ho máš stále ráda, tak bych zkusil párovou terapii, kde vám pomůžou s komunikací a odhalit jádro problému. Pokud v tom není ještě někdo jiný, tak si myslím, že máte velkou šanci si k sobě najít cestu zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
1.1.25 21:01

Kvůli dětem nemá cenu zůstávat. Dříve či později dojdete, nebo ty dojdeš k závěru, že to opravdu nejde a třeba odejdeš. Pokud ten vztah nechceš, tak nemá cenu se přemáhat, co z takového života. Když odejdeš, tak můžeš třeba někoho potkat, někoho s kým ti bude líp a odstrčíš ho jen kvůli tomu, že budeš s mužem jen kvůli dětem. Nemá to cenu. Nebudeš spokojená a pořád ti bude něco vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trosečnice Ježíška
2.1.25 00:13
@smile_xxx píše: Více

Kdyby to bylo takto jednoduché, tak by se dalo ty děti naučit, co je špatné a co ne. V takových vztazích rodičů se dějou ale další věci, které dětiovlivňují a to jim bude ubližovat nejen ve vztazích mnohem víc.

• Citovat
  • Upravit
Vyzvědačka
2.1.25 00:21

Najdi si milence. Vztah vám to nezlepší, ale budeš to mít na háku ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky