Zůstat, nebo odejít ve zkušebce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zůstat nebo odejít ve zkušebce
Dobrý večer, deset let jsem pracovala v jednosměnném provozu. Firma už pět let odmítala zvednout plat. Práce fyzicky náročná, stres. Dostala jsem nabídku od jiné firmy, která u nás funguje už asi 50 let. Nepřetržitý provoz, ale vyšší plat, víc dní dovolené, benefity, pracoviště 5min od domu. V listopadu jsem nastoupila, práce dobrá, kolektiv super neměla jsem si na co stěžovat. První měsíc směny v pohodě, měla jsem pocit, že mám hromadu volna.Na prosinec rozepsané směny tak, že mám jen celé čtyři dny volna. V lednu to samé. Přišla výplata a byla to hrůza. Měla jsem přesčasy, příplatky za noční a za víkendy a plat ještě menší než v minulém zaměstnání. S vedoucím budu teprve mluvit, měl dovolenou. Co teď, čekat, že časem plat stoupne nebo odejí ještě ve zkušebce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No a co máš ve smlouvě?
Proč jsou směny nepravidelné?
Příspěvek upraven 17.12.17 v 20:21
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenja jak Ti stojí smlouva? je důležité, co jsi podepsala, proč máš tak nízký plat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve smlouvě mám jen nepřetržitý provoz, plat uveden není. Prý se plat do smlouvy už neuvádí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zřejmě si odpracovala málo směn, proto to byla taková pohoda. Jaký máš platový výměr, kolik hodin za měsíc jsi odpracovala? Přesčasy ti započítali? To že jsi v praci dýl neznamená, že ti to automaticky zaměstnavatel proplati, záleží co máš ve smlouvě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenja píše:
Ve smlouvě mám jen nepřetržitý provoz, plat uveden není. Prý se plat do smlouvy už neuvádí.
Uvádí se tam. Jsou vnitřní předpisy. Jak jsi věděla, že budeš mít větší plat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za listopad jsem měla odpracovaných 183,5 hod. Podle rozpisu na prosinec bych měla mít 193,25 hod. To mně jako málo odpracovaných směn nepřijde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V § 113 ZP nalezneme také informaci, že: „Zaměstnavatel je povinen v den nástupu do práce vydat zaměstnanci písemný mzdový výměr, který obsahuje údaje o způsobu odměňování, o termínu a místě výplaty mzdy, jestliže tyto údaje neobsahuje smlouva nebo vnitřní předpis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Při pohovoru jsme se s vedoucím bavili o podmínkách a taky o penězích. Kdybych věděla, že plat bude tak malý, tak bych nenastoupila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenja tak jinak, máš výplatnici? Tam by měla být uvedena mzda v hrubém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenja píše:
Při pohovoru jsme se s vedoucím bavili o podmínkách a taky o penězích. Kdybych věděla, že plat bude tak malý, tak bych nenastoupila.
Dobře, ale ta mzda musí být někde uvedená. Buď v tom vnitřním předpise nebo v mzdovém výměru.
Takže výši mzdy nevíš? Přesčasy vám jdou do fondu a proplácí se jak často?
Tys tam vážně nastoupila, aniž bys toto měla zjištěné,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesčasy se proplácí každý měsíc. Výplatnici nemám vedoucí měl dovolenou. Výplatu jsem viděla na výpise z účtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit