Zůstat nebo odejít z práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Máš bakaláře jako sestra nebo jiný obor? Pokud stejně chcete dítko a máš nyní smlouvu na neurčito, tak bych zůstala…po jednom, druhém dítěti stejně může být vše jinak a budeš hledat znovu, co Ti bude vyhovovat…když půjdeš do nemocnice, budeš mít pravděpodobně směnný provoz a zodpovědnost za pacienty mnohem větší…ona vysoká škola v dnešní době znamená jak v kterém oboru…jsem taky zdravotník s magistrem a často na nás koukala ženský blbě a vše na nás donášely, protože podle nich, kdo studoval je blbý a neschopný..
- Citovat
- Upravit
Ve tvé situaci bych zatím zůstala na tom místě, kde jsi. Po mateřské/rodičovské se můžeš rozhodnout, co dál. Teď bych nezačínala nově, když budeš výhledově odcházet..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi bych zůstala. Máš jistotu. Doma se pak rozhodni podle rodinné situace.
.
- Citovat
- Upravit
A co si představuješ že by si dělala? Někde v nemocnici na směny? Tam si myslíš, že stres nebude? Zůstala bych tam kde jsi, ještě když plánuješ otěhotnět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě bych nedávala výpověď, aniž bych měla už nějakou jinou práci jistou. Jestli máš čas a chuť, tak hledej. Já dávám ale skoro vždycky přednost nějaké stabilitě. Dokonce i stereotyp považuju obecně spíš za pozitivní než negativní věc. Čoromoro se dá udělat vždycky, snadno a rychle. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc za reakce. Miminko bych si přáli do horizontu 5 let.
Máme (a budeme) mít hromadu práce kolem bydlení, tak to není úplně nejaktuálnější.
Jinak vystudovala jsem Bc. všeobecná sestra, ale dotáhla jsem to s vypětím všech sil - nenašla jsem se v tom.
Vím, že mám zúžený výběr zaměstnání, resp. mimo zdravotnictví téměř žádný.
Pro ambulanci jsem se rozhodla, protože na nemocnici se svou povahou nemám.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Proč by si měla mít omezený výběr? Jestli tě ta práce nebaví a nenaplňuje tak běž dělat něco jiného. Je spousta sester co šly pryč z oboru. Důležité je, ale vědět co by si chtěla dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 Já mám pocit, že si napr. na administrativní pozici vždy raději vyberou někoho s ekonomkou, gymplem, jazykovkou apod. Ale možná to tak nefunguje ![]()
Bavila mě nějaká kreativní práce, ale bohužel nevim, co by to mělo být. Já vím, hrůza ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak zkus hledat nějakou administrativu ve zdravotnictví apod, ale obávám se že tam žádný zázračný plat taky nemůžeš očekávat. Když nevíš co by si chtěla dělat tak to se pak těžko radí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koukala bych po jinych pozicich a zustala, dokud nenajdu jinou praci. Urcite bych neodchazela, dokud nebudu mit jisteho neco jineho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych zůstala tam kde jsi, zejména pokud plánujete děti.
Jinak je varianta pracovat v nemocnici, ale tam můžeš mít směny a daleko větší stres. Popř zkusit koukat, zda nebude hledat sestru soukromý lékař, tam možná ten plat by byl lepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co třeba sestra u zubaře nebo u nějakého praktika..případně jestli tě práce sestry vyloženě nebaví tak možná i nějaká administrativní pozice v nemocnici…nám by se třeba teď fakt hodila sekretářka na oddělení…
Jinak můžeš jít dělat třeba kurýra, do fabriky k pasu, jít učit na zdrávku třeba…(Mam hodně spolužáků kteří při nebo po rodicaku začali učit..ať už na střední nebo někteří i na vysoké…)
Osobně pokud plánujete dítě tak za těch 5 let zkusila prohledat práci která by mi seděla vic…pokud bys na mimcu chtěla začít pracovat třeba za rok tak bych spíš zůstala tam kde sem a využila pak rodičovské abych se rozmyslela co vlastně chci dělat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže Ti je nějakých 24roků, tak je tvá naivita o životě trochu na místě…stavěli jsme dům s jedním dítkem a stěhovali se po porodu druhého…já bych neuměla plánovat na tolik let dopředu, miminko za 5 let 🫣Spíše bych si šetřila rezervu, odpracovala třeba 2 roky a začala se snažit…máš přehled o financích nebo vše řeší manžel?
- Citovat
- Upravit
A myslíš, ze administrativní práce neni rutina, nuda a stres? Jako zdravotní sestra mas spoustu možností. Píšeš, ze chceš neco kreativního, můžeš zkusit praci s dětmi (dětský domov, školka, jesle, kroužky) treba jen ke stávající praci. Můžeš zkusit domov důchodců, terénní péči atd. A zkoušela bych hledat a měnit ted, dokud nemáš deti. Tím spis, pokud na tebe manžel netlačí s příjmem. S dětmi uz tolik měnit nebudeš chtit.
Ja sama lituji, ze nemam zdravotnické vzdělání. Všeobecná sestra je povolání budoucnosti. Narozdil od ekonomek apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem, ráda bych se tu svěřila s aktuální situací, kterou řeším a tou je práce. Omlouvám se za anonym, ale je to osobní téma..
Pracuji jako sestra na chirurgické ambulanci u lékaře. Peníze tu mám jako na každé druhé administrativní pozici - dost malé, nehledě na, že mám docela velkou zodpovědnost, což mě samo o sobě docela stresuje. Náplň práce je celkem fajn, ale hodně stereotypická a musím říct, že právě to mě paradoxně vyčerpává. Velkou výhodou je ale například kolektiv a pracovní doba (plánujeme miminko, takže do budoucna by zrovna tohle mohlo být fajn).
S manželem do toho stavíme dům a já bych strašně ráda přispěla peníze navíc. Manžel chce abych byla spokojená, můj příjem neřeší, takže jde jen o můj vnitřní pocit. Pere se ve mě co upřednostnit. Nemůžu říct, že bych do práce chodila s odporem, ale zároveň se necítím být na svém místě a vzhledem k tomu, že jsem krátce po vysoké tak si říkám, že je možná nejlepší čas na to hledat, ale v rozporu ale s tím, že stavíme. Upřednostnili byste v mé situaci raději stabilitu a jistotu, tzn. zůstat v práci, která vám nedává to, co potřebujete a nebo byste to „riskli” i za cenu toho, že to jinde nemusí hned vyjít?