Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@AdelkaMala píše:
@martina.seJá myslím ze kámoš se plete když říká že po třech letech každý partner začne štvát. Kámoš by se měl na sebou zamyslet. Je mnoho páru které se na sebe těší i po mnoha letech a neštvou se na sebe.
myšleno tak, že v každém páru přijde určitá ponorka, kdy se druhý okouká. Pokud se na vztahu pracuje, tak to bude dobré. Pokud né, vztah umře a v příštím to bude podobné.. je to tak.
Mně se spíš zdá, že ten problém je v tom společném bydlení, ne?
Klídek, volnost v samostatném bytě - a najednou, ve 22 bydlení u tchána, s hypotékou na krku. Pocit, že teď jde do tuhého, je to už nafurt, navíc bydlet u tchána, který jí není po chuti.
U jiné diskuze by se psalo - jděte bydlet sami, za svý atp.
Ten nový chlapec se jen omylem nachomýtnul.
Kdyby ti bylo 30 napsala bych ti vzpamatuj se a buď ráda že máš super chlapa pro život, bydlení a zapomeň na kytky a kecy týpků co si chtějí vrznout
Ale je ti 22, život i ten milostný máš před sebou, pokud o příteli pochybuješ (píše si na chatu to už je samo o sobě problém) a maš chuť jít dál tak se s ním rozejdi. Život máš jen jeden pokud se teď u něj uvážeš dítětem tak už si nic neužiješ. Teď můžeš cestovat, zkoušet nové věci, vztahy. Určitě potkáš někoho s kým zažiješ vášeň a lásku, zamilování, byla by škoda se o to připravit.
Nachomýtnul… Taky to může být za pravá láska.. To ale na diskusi neposoudíme
@AdelkaMala No, to někdy neposoudí ani ten dotyčný, natož účastníci diskuze.
Na mě to dělá ten dojem, že se prostě najednou zalekla toho, že u tchána, se závazkem hypotéky to bude už nafurt a není krok zpět. Přitom je mladá a vůbec není nutné se takhle uvazovat, necítí-li se.
Jestli nechceš být za svini jak píšeš, tak řekni o svých pochybnostech příteli dřív, než si tu hypotéku vezme, ať se i on sám může rozhodnout. Je to velký závazek a nebylo by fér nechat ho v tom, že na to budete 2, když o tom ty sama pochybuješ. Jinak já bych tu „pauzu“ tolik nezatracovala, ale musíte se na tom domluvit oba dva, taky se ti může stát, že než se rozhodneš, bude mít doma jinou.
Možná jsem to špatně napsala, není tu hlavní problém ten nový kluk, co se kolem mě motá, ten se opravdu spíš jen nachomýtnul, jak tu už někdo psal. Navíc i kdybych se s přítelem rozešla, nešla bych hned do dalšího vztahu, toho mám už dost. Od 15 do 17 jsem byla s jedním, pak týden sama a od 17 až do teď s aktuálním přítelem… Radíte, abych si s ním o tom promluvila a ať si zatím hypotéku nebere. Jenže co mu mám asi tak říct:,,Víš, zlato, nejsem si jistá tím co chci, tak s hypotékou počkej než se rozhoupu a pak se z toho do prosince posereme, abychom měli kde bydlet."? Kdyby nás tolik nehnalo to bydlení, bylo by to jednodušší, ale do konce listopadu musí být podkroví hotové a já si najednou teď v půlce srpna rozmyslím, že to možná nechci…?
Ale všem děkuji za rady, popostrčili jste mě aspoň k tomu, že na víkend jedu pryč a tam se snad rozmyslím, co dál.
Jeste si prosim te poloz otazku.. kolik zen dostava kvetinu jen tak od sveho partnera..
byt tebou tak vyhlasim stop stav hypotekam atd.. to ti tvoje podvedomi radi dobre, ze je BRZO na takove zavazky.. ![]()
Jo a jeste jedna rada nad zlato..
absolutne se vykasli na to co kdo bude rikat - viz. tchan atd.. to je nejlepsi cesta do pekla..
je to tvuj zivot.. ![]()
Co máš udělat ti neporadím. Ale rozhodně ti řeknu variantu kterou zásadně nedělat. Která je nejhorší a ze které budeš nejvíc nešťastná a za svin.. největší..
A to je. Zůstat s přítelem a přitom si to zkusit s novým objevem.. Že se ti pak rozjasní a uvidíš.. Tohle nefunguje a z toho by jsi byla nejvíc nešťastná. Protože jak se do toho zamotáš, tak se do nového zamiluješ a budeš v řiti..
Hlavně si to nejdřív vyřeš se současným.. Klidně mu řekni, když to nedáš že končíte. A pak si klidně začni něco s novejma užívej života… Nemáte děti tak ještě o tolik nejde.. Jak to tak vypadá, máš před sebou dvě cesty. Jedna je svobodná, užívání si života, možnost někam vypadnout, ochutnat další kluky atd.. Druhá je vydat se na cestu domácího života, hypotéka bydlení, děti, závazky.. Nic mezitím asi nebude uplně fungovat. (teda jak jsi to popsala).
A stejně je to celý o tom, jestli ten chlap, co máš doma stojí za tom abys s ním vykročila na cestu společným životem(co to psaní, nevěra?) to si musíš rozhodnout sama, jestli ho pošleš k vodě, nebo ti za to stojí.. Pauza je blbost.. To je to samé co konec… ![]()
@Gabcca píše:
Možná jsem to špatně napsala, není tu hlavní problém ten nový kluk, co se kolem mě motá, ten se opravdu spíš jen nachomýtnul, jak tu už někdo psal. Navíc i kdybych se s přítelem rozešla, nešla bych hned do dalšího vztahu, toho mám už dost. Od 15 do 17 jsem byla s jedním, pak týden sama a od 17 až do teď s aktuálním přítelem… Radíte, abych si s ním o tom promluvila a ať si zatím hypotéku nebere. Jenže co mu mám asi tak říct:,,Víš, zlato, nejsem si jistá tím co chci, tak s hypotékou počkej než se rozhoupu a pak se z toho do prosince posereme, abychom měli kde bydlet."? Kdyby nás tolik nehnalo to bydlení, bylo by to jednodušší, ale do konce listopadu musí být podkroví hotové a já si najednou teď v půlce srpna rozmyslím, že to možná nechci…?
Ale všem děkuji za rady, popostrčili jste mě aspoň k tomu, že na víkend jedu pryč a tam se snad rozmyslím, co dál.
Aha.. Tak máš poslední možnost, vycouvat ze závazků, bez nadělání ještě větších škod(hypotéka). I tak to nikdo nebude chápa, t všichni tě budou mít za blbku která si s chlapem buduje hnízdečko, a najednou si to rozmyslí.. Proč do toho teda šla? Ale vykašli se na kecy druhejch. Jde o tebe..
No milá zlatá…
Asi takhle: chybí mi u Tebe podpora partnerovi. Dostali jste padáka, táta si Vás nakvartýruje do domu i přes to, že v jeho věku ví, co to také může obnášet a partner zachraňuje budoucnost. Společnou budoucnst. Jaká řešení jako zodpovědná a dospělá žena jsi navrhla Ty? A jak že mu pomáháš při nejmenším z lásky a nezjištně? Odejít můžeš kdykoli, ale když je potřeba tak nepomáhat a ještě řešit trotla, který chce jen jedno..Tomu říkám problém - ale v Tobě…
Jestli si s někým píše je to tím, že Ty jsi mu k tomu vyklidila pole a upřednostňuješ kamarády… Co pro Tebe kamarádi dělají, že k vůli tomu necháš chlapa dřít samotného bez Tvé účasti. Myslíš, že to jednou taťka přítelovi neomele o hlavu? Zapřemýšlej, protože jestli to nezměníš, seber si věci a jdi oblbovat citama a rádoby láskou někoho jiného… Takových jako jsi ty po světe běhá a upřímně není o co stát… Nebo dospěj a postav se k tomu, jako super baba… ![]()
@Gabcca A je problém v tom místo stávajícího bydlení, které vám nějak končí
, si pronajmout byt, vykašlat se na hypotéku a prostě spolu dál jen tak být?
@Gabcca Pauza je blbost. Buď by ses s ním měla rozejít a nebo s ním zůstat, ale místo kafíček s kamarády bys m měla pomáhat. Přece si to bydlení nestaví jen pro sebe
Já jsem s mužem 5 let, taky jsem měla chvíle, kdy jsem pochybovala, že ho ještě miluji, přemýšlela jsem o rozchodu. Důvodem byli hlavně jeho rodiče, kteří mě nesnášejí, bohužel se to přeneslo i mezi nás dva. Ale nic jsem mu neřekla, rozhodně jsem nerandila s jinýma a urovnalo se to. Miluji ho, vím, že bych tak úžasného muže už nenašla. Čekáme dítě a jsme rádi, že máme jeden druhého. Ale to se musíš rozhodnout. V předchozím vztahu chtěl partner pauzu a já už jsem se k němu potom vrátit nechtěla ![]()
@Gabcca píše:
a co mu řekneš, když zjistíš, že s ním být prostě nechceš? „Víš zlato, sice jsi se zasekal do hypotéky a myslel sis, že ti pomůžu ale mě už to nebaví tak se měj.“
a co dočasný podnájem?