Zůstat, odejít, dát si pauzu?

2069
13.8.13 15:00

Zůstat, odejít, dát si pauzu?

Zdravím všechny. Mám přítele skoro 5 let, cca 2 roky spolu žijeme. Nyní bydlíme v bytě, ale do konce listopadu se máme odstěhovat a tak rekonstruujeme podkroví u jeho otce. S ním já jsme ale měla jednu dobu dost rozbroje, nyní on dělá že se nic nestalo, ale já to neumím, nemůžu ho ani vystát. Kvůli příteli se ale snažím. Je to jediná a finančně nejlepší varianta, jak od prosince s bydlením, takže jsem na to kývla. Jenže to není tak jednoduché jak jsem si myslela a nejspíš jsem se toho zalekla a začala jsem mít zmatek v hlavě. Najednou mám pocit, že jsem si nic v životě neužila, že se ve vztahu dusím, jsem nespokojená, chtěla bych si užívat, chtěla bych prostě žít jinak. Přítel je ale hodný, milý, má mě rád, nehádáme se, každý den dělá na baráku, abychom mohli brzo bydlet. Já mezi tím chodím s kamarády ven, nyní jsem se seznámila s moc milým klukem, který mě stále lichotí, říká, jak mému příteli závidí, apod. Prostě se trefil do té nejméně vhodné chvíle. Dřív bych ho neřešila a jeho slova nevnímala, teď mi to dělá v hlavě zmatek. Přítel mi sice řekne, jak mě miluje, ale nedostanu od něj jen tak květinu, nebo neslyším, jak mi to dnes sluší. Mám pocit, že se hrozně dusím… Podle mě by bylo řešení dát si na chvíli pauzu, aby mi došlo, co v něm mám a o co bych mohla přijít, jenže ani já a asi ani přítel bychom neměli kam jít. Dát si pauzu, když spolu bydlíme, je tedy trochu problém… Navíc bych teď byla přede všemi za největší svini. Zrovna když nám celá rodina a všichni přátelé pomáhají na baráku, tak já mu řeknu, že chci pauzu, protože nevím, zda s ním chci skutečně být? Zrovna teď, když si má brát kvůli nám hypotéku? Jak bych asi tak vypadala… A navíc už vidím vítězoslavný pohled jeho tatínka… Říkám si, že to třeba časem přejde, za pár týdnů a zase mě s ním bude fajn… Přece jen je to úžasný chlap a pro rodinu jak stvořený. Kdyby nás aspoň tolik netlačil ten termín s bydlením… Co byste na mém místě dělali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
915
13.8.13 15:05

„dát si na chvíli pauzu, aby mi došlo, co v něm mám“ já tohle považuju za nejhorší větu ve vztahu, ať už jí říká ženská nebo chlap. Neznám nic horšího. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.8.13 15:07

Vypadla někam kde bych byla sama a přemýšlela. Za mě přestala bych se s tím klukem stýkat, takové lichotky…jak dlouho by ti je říkal? Půl roku? Žádná láska netrvá věčně a časem se to stane stereotyp, popřemýšlej jak ti s přítelem je, zda tě dokáže rozesmát, vydělat nějakej peníz, jhak si rozumíte. Vztah ti zřejmě zevšedněl, zkuste spolu najít něco co by vás zase sblížilo, nějaký ten výlet třeba, společný zájem, nebo bych s ním makala na bytě a pomáhala. Ale rozhodnutí je na tobě, jen píšu svůj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
13.8.13 15:07

Dát si pauzu znamená ROZCHOD. Pauza ve vztahu prostě neexistuje, je to kravina. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
13.8.13 15:09

Tak ono téměř všichni chlapi na začátku říkají krásné větičkz, nosí kytky a pod. Později by sis ho měla vážit za to, že je na tebe hodný, že tě podrží, že s tebou počítá do budoucna, že pro vás chystá hnízdo, vždyť to je krásnější vyznání než kytka. Zkus se podílet na stavbě, i kdyby si tam jen měla milému dělat svačinu, buď víc s ním, abysis uvědomila, co pro vás a vaši budoucnost dělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73

Možná tě jen pobláznil ten nový kluk. Je jasné, že po pěti letech s přítelem už asi těžko můžeš čekat, že ti bude nosit kytky a dávat dárky i mimo narozeniny, svátek, výročí. Už v tobě má jistotu a proto od některých věcí chlapi časem upustí. A proto, když se i tobě do té jistoty vkrade kousíček vzrušení a něco nového, tak tě to láká a přehodnocuješ, zda jsi něco neprošvihla a zda je tvůj život opravdu takový, jaký má být.
Na pauzu bych nesázela. Navíc tvůj partner, pokud to necítí stejně, tak by se mohl cítit dotčeně nebo bys o něj mohla přijít úplně, protože on už vám plánuje budoucnost, resp. společné bydlení a věnuje tomu čas.
Asi bych ti radila třeba odjet někam na pár dní sama, kde si budeš moci v klidu přemýšlet a třeba přijdeš na to, jakým směrem chceš svůj život ubírat dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816

Já mezi tím chodím s kamarády ven, nyní jsem se seznámila s moc milým klukem, který mě stále lichotí, říká, jak mému příteli závidí, apod. Prostě se trefil do té nejméně vhodné chvíle. Dřív bych ho neřešila a jeho slova nevnímala, teď mi to dělá v hlavě zmatek. Přítel mi sice řekne, jak mě miluje, ale nedostanu od něj jen tak květinu, nebo neslyším, jak mi to dnes sluší. Mám pocit, že se hrozně dusím…
K tomu mám dvě připomínky
1. Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají
2. Měla byste si dávat pozor na to, aby na to nepřišel dosavadní partner, protože se může lehce stát, že si pauzu bude chtít dát on.

Příspěvek upraven 13.08.13 v 15:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
13.8.13 15:10

@Gabcca tim ze byste si dali pauzu vztah docela hodne narusite. Pak uz je tezky ho slepovat a najit v druheho duveru. Vztahy jsou krehky. Byt tebou, hodne se rozmejslim. Jen se zeptam, kolik je vam s pritelem let? A ze ti sam neprinese kytku nebo tak neco? Nekteri chlapi to proste nedelaji. A po 5 letech uz muzes vedet co od pritele ocekavat. Myslim ze blbnout kvuli klukovi co ho znas chvili, treba ani nestoji. Mozna je to jen unik ze stereotypu. Ale obcas do stereotypu spadne kazdej vztah. Myslim, ze at udelas to nebo ono, musis se pak se vsim vyrovnat sama. Treba i s tim, ze uz te pritel nebude chtit po pauze zpatky. Tezko v tomhle radit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
13.8.13 15:10

Už ve chvíli, kdy jsi psala, že se ve vztahu dusíš, tak jsem si říkala, kdy se objeví další chlap - bingo :twisted:
 http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. G12
13.8.13 15:11

Nevím, co bych dělala, ale rozhodně bych nezůstávala jen proto, abych nebyla přede všemi za největší svini.

• Citovat
  • Upravit
2170
13.8.13 15:12

@Gabcca pauza je blbost, to se jen tak říká. Já bych mu řekla vše co jsi tu psala, jen bych asi vynechala toho kluka co se ti dvoří. Mám pocit že máš normální ponorku. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
13.8.13 15:18

@Gladys Věřís, že jsem zakladatelce chtěla poslat ten samý odkaz. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
13.8.13 15:19

Myslim, ze je lepsi tyhle „roupy“ nejak vydychat, kdyz mas hodneho kluka.. Abys pak neprebrala :nevim: Blbcu je plno, co se tvari jako skveli chlapi.. Ale tech opravdu dobrych je jako safranu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
13.8.13 15:19

@Gabcca Odejdi od partnera za tím „milým klukem“ a za pár let budeš shánět dalšího „milého kluka“, protože tenhle už ti taky nebude nosit květiny a lichotit :palec:

• Citovat
  • Upravit
72725
13.8.13 15:20

@Gabcca pauza je kravina, obzvlášť, když má už vyhlídnutý nový objekt.. řeknu svou zkušenost, jestli tohoto opustíš kvůli jinému, časem Ti bude nejspíš chybět a zjistíš, že jsi udělala chybu. Jak říká můj kámoš, každej partner Tě začne po max 3 letech štvát, budeš mít pocit, že se dusíš.. když na tom zapracuješ, můžeš to změnit, když né, tak zkus ty 3 roky s někym jiným, bude to zase stejný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí