Partner mi nedává dostatek peněz?

Anonymní
13.8.13 12:14

Partner mi nedává dostatek peněz?

Dobrý den všem,

zajímal by mne názor dalších osob…
S partnerem (nejsme oddáni, pratner nevidí důvod) bydlíme v mém bytě od ledna r. 2012, v březnu se nám narodil syn.
Již od počátku máme problém s penězi - ne že bychom nevycházeli, ale partner mi nedává dostatek financí - platí polovinu nájmu, resp. poplatků, což mi posílá na můj účet, z něhož se to platí, ale žádné peníze navíc mi nedává. Takže já z mateřské doplatím poplatky a za zbyteček zaplatím nějaké to jídlo a věci pro prcka a končím. Následně nakupuje on, ale.. neobejde se to bez průpovídek jak je všechno drahý, to už chci zase nakupovat (a to si fakt z kopýtka nevyhazujeme, kupujeme hlavně jídlo a rozhodně ne přehršle). Když jsem se ho ptala, jestli si mám zkusit najít brigádu, tak mi řekl, že ne..
A předevčírem z něj vypadlo, že nebude do mého bytu přeci nic kupovat (jednalo se o novou skříň do chodby). Že ví, že je třeba tu něco poopravit, ale že nebude dávat peníze do mého bytu. 8o Jako kdyby tu také nežil a nebydlel…

Nějak nevím, co mám dělat. Už nemám sílu se s ním o tom bavit a vysvětlovat mu dokola, jak bych si to představovala, nemá to význam a ve finále jsem vždy špatná já.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
287
13.8.13 12:18

Když to vidí takto, že bydlí v tvém bytě, tak ať ti platí nájem… Promiň, ale to mi přijde, že je to filuta co má někde zadní vrátka :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
13.8.13 12:19

No tak tvůj spolubydlící si z tebe dělá dojnou krávu.
Partner by se takto nechoval.
Poradit lze jen to, abys ho vyrazila. Když jsi ho neodhadla dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
13.8.13 12:19

Schovavala bych si jeden měsíc veškeré stvrzenky, učty, prostě za vše co ten měsíc koupíš, pak bych to nalepila na jeden papír s konečným součtem. Dát mu to pod nos a zeptat se jestli teda hodně utrácíš a co je možné vypustit. Samozřejmě bych požadovala aby ti polovinu peněz dal ( když už vše na půl tak vše ), i ohledně věcí za mimčo ( pleny, kapesníky, výživa ) přece je dítě napůl jeho že.. :nevim: pokud by to nepochopil, nakupovala bych za SVÉ peníze jen pro sebe a syna, jídlo, drogerii, vše, at si on kupuje jídlo taky za své a taky si ho uvaří a taky si vypere atd.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
3451
13.8.13 12:21

Tak to bych mu neprala, nevařila, nenakupovala a když by vzal něco z lednice co nekoupil, chtěla bych po něm ať to druhý den donese :nevim: pěknej sobec… snad je to i jeho dítě ne? tak proč bys měla chodit na brigádu? aby mu zbylo víc peněz??? no to určitě!!! :cert: fuj jsem se rozčílila… :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
13.8.13 12:22

Napadá mě zkusit to probrat s jeho kamarádem nebo rodiči, aby ho trochu uvedli „do reality“? Nestačím zírat! 8o Mimochodem, teď řeší něco podobného tchýně. Tchán je podobný, ona to celý život snášela, hodně spolu cestovali a tak, myslím, že trochu kalkulovala s tím, že manžel hodně vydělává, tak ona z toho aspoň něco má. Teď už s ním ale ze zdrav. důvodů jezdit nemůže, tak si užívá on sám. Nedá jí na nic peníze a ještě když chce udělat třeba v bytě zlepšení sama za své, hádá se s ní, že to on nechce. Je z toho zoufalá, určitě si to představovala jinak. A lituje, že s ním zůstala… Prostě jestli si ten Tvůj nenechá otevřít oči, ať jde a zadusí se s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
13.8.13 12:22

Trochu to na mě působí jak kdyby se bál závazku, upřímně u chlapů tenhle přístup naprosto nechápu, svatba je pro ně větší závazek než dítě.. :lol:
Když nechce dávat peníze do „tvého“ bytu, tím spíš bych mu řekla ať si tě vezme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
13.8.13 12:23
@Verunecka289 píše:
Tak to bych mu neprala, nevařila, nenakupovala a když by vzal něco z lednice co nekoupil, chtěla bych po něm ať to druhý den donese :nevim: pěknej sobec… snad je to i jeho dítě ne? tak proč bys měla chodit na brigádu? aby mu zbylo víc peněz??? no to určitě!!! :cert: fuj jsem se rozčílila… :evil:

Souhlas!!! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
13.8.13 12:23

Tohle je špatně. měli by jste si promluvit. na jednu stranu ho TROCHU chápu, po tom, co furt čtu, ale takhle se to dělat nedá. Pokud nechcete mít finance dohromady, musí se prostě dělit s tebou jak o nájem i s poplatky, tak i přispívat na dítě. Tohle je hrozný, ale nechápu, proč si holky do takovýhlech vztahů ty děti pořizujete :roll: No když už dítě je, musíš si to s ním vyjasnit. nedáváš mu najevo, že byt je tvůj a jemu tam nic nepatří? Byť třebas nevědomky? Chlapi jsou v tomhle hrozně ješitní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2845
13.8.13 12:25

Tak to rozdělte spravedlivě-půl nájmu, půl společného jídla a půl na plíny a oblečení pro malýho…nebo to mívají na procenta, dle výše příjmů.
Přítel je docela sobec, myslím, že s ním nebudeš mít lehlé žití. Mě by to vadilo, my máme příjmy společné a vše taky podle toho platíme a měli jsme to tak od začátku společného bydlení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
13.8.13 12:25

My to mame tak, ze me zustava pro deti rodicak, muz z vyplaty zaplati poplatky a zbytek penez mi dava na domacnost.Kdyz chceme koupit neco drasiho, tak se napred poradime..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
13.8.13 12:26

Takovych diskuzi na tohle tema je tu mraky. Porad to same dokola…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
13.8.13 12:28
@kattkka píše:
Takovych diskuzi na tohle tema je tu mraky. Porad to same dokola…

jojo že se ty holky nepoučí..podle mě se tohle stává když si někdo pořídí dítě po třeba ročním vztahu..( člověka za tu dobu moc nepozná a pak se tohle děje )

• Citovat
  • Upravit
515
13.8.13 12:29

Myslím ze vysvětlováním si nepomuzes. Řekni mu ať se odstěhuje a každý si budete platit své jidlo atd. S tím, ze on bude platit alimenty jak na dítě, tak na tebe. Řekni mu taky, ze si zazadas o nejakou sociální pomoc od státu. Prostě ho popros aby odešel, ze pro tebe je tohle spolužití po finanční stránce zničující a ze se nadále nechceš dohadovat a ze tedy poprosis soud aby odborne urcil, kolik máš dostat. Nazdar. A nepovolila bych. Protoze on se nezmění. Uz podle těch pár prupovidek co jsi napsala je vidět, ze tvá budoucnoust je jediná správná taková, že hnát ho klackem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.13 12:29

Sem asi blbá…
@smurfka to jsem udělala hned na začátku a výsledkem bylo to, že mi řekl, že když nebudu mít peníze, ať si řeknu. Jenže… když si řeknu, tak jsou kecy a finále jdeme většinou nakoupit spolu. Nebo mi něco dá a po nákupu si zbytek vezme… atd. Nechci z něj dělat úplněýho hajzlíka, to když je třeba tak prostě nakoupíme. Platí pojištění mě a dítku. Ale.. jde mi o to, že já třeba nemám v pěněžence skorem nic.. a kdyby se něco přihodilo, tak z čeho si zaplatím třeba.. autobus, nebo.. cokoli když ho (partnera) nebudu mít v tu chvíli za zadkem.
Víte.. já bych si představovala, že by mi posílal třeba ještě ty tři tisíce navíc, což já do jídla a dítka za měsíc cca dám (co mi zbyde z mateřský). Jenže to prostě nejde.. a předevčírem mi dorazil tím mým bytem…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky