Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@smurfka píše:
jojo že se ty holky nepoučí..podle mě se tohle stává když si někdo pořídí dítě po třeba ročním vztahu..( člověka za tu dobu moc nepozná a pak se tohle děje )
Ne jenom po ročním, ony si hlavně myslí, že se to narozením dítěte změní a ono ne ![]()
@smurfka píše:
jojo že se ty holky nepoučí..podle mě se tohle stává když si někdo pořídí dítě po třeba ročním vztahu..( člověka za tu dobu moc nepozná a pak se tohle děje )
tak my jsme byli spolu tři roky.. a dítko bylo ne úplně plánované, což se prostě.. stane.. ale potrat fakt ne. Bohužel jsme spolu nebydleli…
@krokodylek Pravda, pokud se mu to nebude líbit je na zvážení další fungování.
Platí polovinu na bydlení, no ale taky snad jí, pere se i na něho, no a hlavně také platit na dítě. Prostě bych mu vystavila účet, když má pocit, že dává dost.
@Levandule121 to mě také napadlo.. otázka je, do jaké míry je to rozumné, aby se to ve finále neotočilo proti mě.
Tak jste rodina máte dítě a pokud to rozděluje že je to tvůj byt a že nebude do něj nic kupovat tak mi to přijde jako by nepočítal že spolu budete dlouho, nebo nevidí budoucnost ve vašem vztahu a nechce
tam nic dát
No tak at se odstěhuje..každý budete bydlet sami..( se zhrozí až bude platit plné nájemné někde ) a samozřejmě ještě výživné na dítě a sebe..zřejmě bych mu tím začala vyhrožovat..
nebo se ho narovinu zeptej proč ti nechce dát peníze navíc - že nemáš v peněžence ani Ká a nemužeš si ve městě koupit ani blbé žvýkačky..
nebo se na něho vyser a najdi si brigádu i bez jeho svolení ( samozřejmě v době kdy bude doma a o SVÉ dítě se postará.
Námitky typu vždyt nemusíš peněz mám dost, smet se stolu, že ty ale nemáš dost, tak si chceš vydělat
ahojky.To mi něco připomíná, u nás to bylo taky podobně i když on spíše neměl z čeho mi přispět, ze svého platu většinou už neměl nic, protože platil skoro celý byt a další poplatky, měli jsme to jednu dobu tak rozdělené a vycházelo to dobře, ovšem tedka čekáme miminko tak uvidíme jak to bude vycházet
Vím, že je to těžké, ale měla by sis s ním o tom promluvit a vysvětlit mu, že všechno nemůžeš platit sama a ještě k tomu, když musíš malému vše kupovat sama
Podle mě je pro něho dosti výhodné, že si tě ještě nevzal, protože pak by musel platit malému co by sis řekla a to by se mu jistě nelíbilo, když už ted dělá takové výmluvy jenom ohledně skříně..
zdá se mi to opravdu divné a myslím, že určitě uděláš dobře jak pro sebe tak pro svého malého, když si sním o tom promluvíš, jestli mu na vás záleží tak by si měl uvědomit, že to tak dál nemůže fungovat a on by měl taky připojit ruku k dílu..držím ti pěsti ![]()
Neumin si to vubec predstavit, ze bych jela s manzelem napul, jsme prece rodina. Dobry, vy sice nejste svoji, ale.mate spolu dite, coz je predpoklad toho, ze partneri vidi budoucnost spolecne, ne pul napul.
Nicmene pokud to tak uz mate, mas predstavu, kolik mesicne date za jidlo? Spocitala bych si to a o tyto penize mu rekla, at ti je dava predem. Plus nejakou tu tisicovku na utratu idealne. Takhle te ma on pod palcem a zjevne mu to dela dobre. Ja tenhle typ chlapu uplne nesnasim. Chap je tu od toho, aby delal svou rodinu stastnou a zivil ji. Zenska zas od toho, aby drzela teplo domova. Tyhle moderni vymysly nechapu.
@petulatko souhlasím udělala bych to stejne kdyz si o nic nereknes tak nemáš.
Rozhodně bych po něm požadovala platit polovinu VEŠKERÝCH nákladů na domácnost, včetně dítěte. Pokud má pocit, že utrácíš moc, ať si to zkusí sám. Ať se na tři měsíce po sobě postará o zajištění veškerého jídla a dalšího domácího servisu. Ty tři měsíce píšu záměrně, protože za jeden měsíc by to mohl nějak ošulit. Ať panáček vidí. Jako tenhle přístup mi fakt točí. Mimochodem, pokud nechce investovat do společného bydlení (nábytek v bytě snad využívá i on, ne? co je to za argument sakra
), tak bych se hodně bála nějaké levárny. Ať teda platí za využívání vybavení bytu!
PS: Nemyslím si, že svatba je řešení. Kdo není ochoten domluvit se bez svatby, nebude ani po ní, a pokud necdceš použít ostré lokty, tak neuvidíš víc peněz ani po svatbě. Toliko z finanční stránky, nic jiného neřeším.
Ja bych si nasla brigadu. Vubec bych se chlapa neptala (nevim, co ocekavas za odpoved na takovou otazku?
) Pokud nejsi spokojena se situaci, tak ji res a za me tedy vychazi nejlepe najit si praci na par hodin tydne, klidne nejake hlidani ci uklizeni, kam muzes vzit i dite, nebo po vecerech, at se taky stara o dite chlap. Nejhorsi je byt financne zavisla na chlapovi, jeste k tomu takovym, ktery ma neustale pripominky (ale ver, ze Tvuj neni jediny
). Proste bych nenechavala reseni jenom na nem, ale snazila se najit ho sama, popr. oba.