Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Adam011 píše:
Tak u nás máme s partnerkou zrcadlově obrácenou situaci, jen s tím rozdílem že nemáme dítě.
Oba pracujeme, ona bydlí u mě v bytě, na nájem ani poplatky nepřispívá, jídlo platím také já. Když jsem zkusil navrhnout, že by měla alespoň na to jídlo přispívat tak se cítila hrozně dotčená a uražená. Doteď jsem to neřešil, ale po přečtení téhle diskuze vidím že sem byl blb.Teď už je mi jasný, že si ze mě dělá dojnou krávu a je děsně sobecká. Takže nejlepší bude, když spočítám všechny měsíční výdaje a budu požadovat úhradu poloviny veškerých nákladů na domácnost. Pokud to nebude ochotna akceptovat tak ju rovnou vyrazím (jak tady spousta z vás radí).
No, tak až přijde na to dítě, tak to taky nebudete mít mezi sebou jednoduché. Vůbec nechápu a nikdy jsem netušila, kolik je takových sobeckých partnerů. Určitě to takto může být i z opačné strany, ale nemáte to děcko - to je dost zásadní, takže ještě můžeš hodně změnit, v prospěch vás obou. Hromada lidí se nechce vdávat / ženit, se ani nedivím, pokud je zádrhelem domluva na finančním chodu domácnosti, tak to ať se raději nikdo nebere, ale pak do toho vletí děcko a je to taky na nic. Jak už jsem psala - nebyla bych z takovým člověkem vůbec, neradila bych odejít odejít (už mají dítě), nicméně do budoucna se to pravděpodobně nezmění. Navíc, když dítě bylo jaksi ne moc plánované. Vidím to jako vztah z rozumu, poněvadž tohle pozabíjí všechny dobré úmysly… Ale fakt to nechápu, když jsem s někým byla, tak vyjasnění těchto záležitostí přicházelo vzápětí…
@Anonymní píše:
Sem asi blbá…
@smurfka to jsem udělala hned na začátku a výsledkem bylo to, že mi řekl, že když nebudu mít peníze, ať si řeknu. Jenže… když si řeknu, tak jsou kecy a finále jdeme většinou nakoupit spolu. Nebo mi něco dá a po nákupu si zbytek vezme… atd. Nechci z něj dělat úplněýho hajzlíka, to když je třeba tak prostě nakoupíme. Platí pojištění mě a dítku. Ale.. jde mi o to, že já třeba nemám v pěněžence skorem nic.. a kdyby se něco přihodilo, tak z čeho si zaplatím třeba.. autobus, nebo.. cokoli když ho (partnera) nebudu mít v tu chvíli za zadkem.
Víte.. já bych si představovala, že by mi posílal třeba ještě ty tři tisíce navíc, což já do jídla a dítka za měsíc cca dám (co mi zbyde z mateřský). Jenže to prostě nejde.. a předevčírem mi dorazil tím mým bytem…
A co třeba apelovat tím, že tedy ty platíš věci pro dítě a on na to vlastně nepřispívá a že o to víc chceš, aby přispíval na nájem. Takže ať ti od příště posílá na účet o 3tísíce víc a nebo bude mít k večeři šlejšky, zapraný spoďáry a ještě při té příležitosti tedy může hledat nové společné bydlení, když má takové kecy! Nakopat ho do zadele!
@Adam011 píše:
Tak u nás máme s partnerkou zrcadlově obrácenou situaci, jen s tím rozdílem že nemáme dítě.
Oba pracujeme, ona bydlí u mě v bytě, na nájem ani poplatky nepřispívá, jídlo platím také já. Když jsem zkusil navrhnout, že by měla alespoň na to jídlo přispívat tak se cítila hrozně dotčená a uražená. Doteď jsem to neřešil, ale po přečtení téhle diskuze vidím že sem byl blb.Teď už je mi jasný, že si ze mě dělá dojnou krávu a je děsně sobecká. Takže nejlepší bude, když spočítám všechny měsíční výdaje a budu požadovat úhradu poloviny veškerých nákladů na domácnost. Pokud to nebude ochotna akceptovat tak ju rovnou vyrazím (jak tady spousta z vás radí).
Zlatokopka hadr! Vyrazit!
@kattkka píše:
Takovych diskuzi na tohle tema je tu mraky. Porad to same dokola…
@Anonymní píše:
Sem asi blbá…
@smurfka to jsem udělala hned na začátku a výsledkem bylo to, že mi řekl, že když nebudu mít peníze, ať si řeknu. Jenže… když si řeknu, tak jsou kecy a finále jdeme většinou nakoupit spolu. Nebo mi něco dá a po nákupu si zbytek vezme… atd. Nechci z něj dělat úplněýho hajzlíka, to když je třeba tak prostě nakoupíme. Platí pojištění mě a dítku. Ale.. jde mi o to, že já třeba nemám v pěněžence skorem nic.. a kdyby se něco přihodilo, tak z čeho si zaplatím třeba.. autobus, nebo.. cokoli když ho (partnera) nebudu mít v tu chvíli za zadkem.
Víte.. já bych si představovala, že by mi posílal třeba ještě ty tři tisíce navíc, což já do jídla a dítka za měsíc cca dám (co mi zbyde z mateřský). Jenže to prostě nejde.. a předevčírem mi dorazil tím mým bytem…
A proc nemate penize dohromady?
On s tebou do budoucna nepocita kdyz o tom mluvi jako o tvem byte?
@Loki01 píše:
Ale no tak, to je takove tyspicky manipulacni mysleni
Jeji byt to proste bude vzdycky, ikdyz budou manzele, takze ano muze o nem mluvit jen jako o „tvem“ ![]()
@Loki01 píše:
Ale muze tomu rikat nas domov. ![]()
@JedenTypan píše:
Ale no tak, to je takove tyspicky manipulacni mysleniJeji byt to proste bude vzdycky, ikdyz budou manzele, takze ano muze o nem mluvit jen jako o „tvem“
Nechapu co je podle tebe manipulacni. Ale ja tvoje prispevky normalne nechapu, takze zadna novinka.
Tady nejde, ze o tom mluvi jako o jejim byte, ale o tom ze do toho nechce nic davat, protoze je to jeji byt. Myslela jsem, ze je to snad jasne.
@Loki01 souhlasím.. i kdyby to byl byt třebas rodičů, žijí tak oba dva, oba dva opotřebovávájí spotřebiče atd..
Takže je to jedno.. čí je.. A pokud to chlapovi vadí, tak se měli dopředu domluvit, mohly si přece pořídit jiný byt a tento prodat
@Adam011 píše:
Bych se cítila trapně, kdybych příteli nepřispívala alespoň polovinou na nájem + jídlo. Máš doma dojnou krávu, není lepší najít si „normální“ ženu?
@Adam011 píše:
No, měl jsi to nastavit tak hned. Ona si přijde opečovávaná a ruku na srdce, komu by to nevyhovovalo ![]()
Ne, ale fakt, divím se, že jí to samotné nepřijde trapný… ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den všem,zajímal by mne názor dalších osob…
Nějak nevím, co mám dělat. Už nemám sílu se s ním o tom bavit a vysvětlovat mu dokola, jak bych si to představovala, nemá to význam a ve finále jsem vždy špatná já.
S partnerem (nejsme oddáni, pratner nevidí důvod) bydlíme v mém bytě od ledna r. 2012, v březnu se nám narodil syn.
Již od počátku máme problém s penězi - ne že bychom nevycházeli, ale partner mi nedává dostatek financí - platí polovinu nájmu, resp. poplatků, což mi posílá na můj účet, z něhož se to platí, ale žádné peníze navíc mi nedává. Takže já z mateřské doplatím poplatky a za zbyteček zaplatím nějaké to jídlo a věci pro prcka a končím. Následně nakupuje on, ale.. neobejde se to bez průpovídek jak je všechno drahý, to už chci zase nakupovat (a to si fakt z kopýtka nevyhazujeme, kupujeme hlavně jídlo a rozhodně ne přehršle). Když jsem se ho ptala, jestli si mám zkusit najít brigádu, tak mi řekl, že ne..
A předevčírem z něj vypadlo, že nebude do mého bytu přeci nic kupovat (jednalo se o novou skříň do chodby). Že ví, že je třeba tu něco poopravit, ale že nebude dávat peníze do mého bytu.Jako kdyby tu také nežil a nebydlel…
A s tímto sis udělala dítě??
Však on s tebou očividně nepočítá
Dle mého názoru cpe peníze někam jinam..nebo do někoho jiného…netrpěla bych to ani minutu..radši bych ho vyrazila a dostávala pak alimenty..to není partnerský vztah
![]()
@ivulk píše:
Dle mého názoru cpe peníze někam jinam..nebo do někoho jiného…netrpěla bych to ani minutu..radši bych ho vyrazila a dostávala pak alimenty..to není partnerský vztah![]()
![]()
no ale na těch alimentech dostane míň než teď
a ona je na mateřské ![]()
@rybka56 píše:
no ale na těch alimentech dostane míň než teďa ona je na mateřské
Ale bude mít šanci na normální život s novým partnerem.