Partner mi nedává dostatek peněz?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
novo123
13.8.13 13:26

Do té brigáda bych se taky moc nehnala, fakt dopadneš tak, že budeš lítat kolem domácnosti, dítěte, brigády a on bude ještě víc v pohodě a syslit :palec:

• Citovat
  • Upravit
11027
13.8.13 13:27

Jako na rovinu, to že máte spolu dítě je pro tebe nic moc situace. Měla jsem takové dva partnery před manželem, rozešla jsem se s oběma bez udání důvodu, poněvadž by to ani jeden nepochopil. To je povaha a tu nepředěláš nijak… Je to sobec a lakomec. Myslím, že zadní vrátka si nenechává - on takto jedná normálně a vůbec mu to nepřijde špatné, to ty jsi pro něj ta špatná, protože rozhazuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
13.8.13 13:31

Neříkám, že schvaluji to co napíšu, my to doma máme zařízené jinak..
Podle mě má pocit, že by jsi ho mohla jednou vyhodit a že nebydlí ve svém, proto ti nechce dát peníze na věci ohledně bytu. tak bych to nastolila tak, že by ti měl přispívat nejen na polovinu bytu, ale také polovinu za inkaso, internet, popelnice…prostě polovinu za úplně všechny poplatky co spojené s bytem máš. Navíc by měl hlavně přispívat polovinu na své dítě, jak jídlo, plenky, drogerii, oblečení atd.
Sbírala bych měsíc účtenky a pak mu to vše hodila na papír, aby se podíval za co a kolik jsi utratila, že to není jen jídlo, ale i ostatní věci, co jsou potřeba, např. toaleťák, mýdlo, prací prášek. Chtěla bych po něm tu polovinu potom doplatit.
Třeba mu to teprve pak otevře oči.
Pokud je škudlil, budeš to mít hodně těžké po celý život, protože jak dítě poroste budou i větší výdaje.
Každopádně ti držím moc pěsti, aby jste se nějak dohodli, aby pochopil, že ho nechceš orvat, ale že je to pro váš všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
13.8.13 13:31

Promiň, ale mi se spíše zda, ze je sobec než mámanek. Jako, kdyz ti rekne, ze nehodlá investovat do tvého bytu koupit skříň, tak se mi to zda dost vychcane. Pokud chce šetřit tak ok, ale at ti da přístup ke sporicimu úctu a možnost v případe potreby se k penězům dostat, ale ne ze on bydli u tebe a sám si šetří pro strýčka příhodu. Je to vse o komunikaci. Nejste sice manžele, ale jste uz rodina!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LN
15521
13.8.13 13:33

Nedočítám, ale: sepsala bych naprosto všechny náklady, co máte v domácnosti (včetně dítěte, osobních věcí) a pak bych si s přítelem sedla a rozhodila kdo co bude platit tak, aby to bylo skutečně spravedlivé. A abyste nemuseli zažít právě to, že nemáte v peněžence ani na autobus.
Pokud bys to chtěla nechat tak, j ak to je, tak to udělejte obráceně - ať on pokryje počáteční náklady a z tvých peněz ať jedete na konci peníze. Ať ví, jaké to je, když bude na někom finančně závislý.

Nevím, jak moc se znáte, jak dlouho jste spolu, ale že nechce koupit skříň do „tvého“ bytu jen značí buď jeho přehnanou opatrnost nebo to, že to s tebou nemyslíš až tak vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
13.8.13 13:43

NO já to vidím trochu z obou stran..
To že, nechce kupovat skříň s mu nedivím. Prostě možná je to i tím, že to nepovažuje za nutné a je to jenom tvůj rozmar- třeba.. To se stává klidně i u nás, když něco chci a manžel nevidí důvod něco kupovat..Teď samozřejmě nemluvím o nějakých opravách kohoutků, ale spíš větší investice.. Pokud třeba vycházíte tak, že moc vám nezbyde, tak zase si říká proč utrácet za skříň.. To bych ho zase neodsuzovala, protože do toho nevidíme - tím tě samozřejmě urazit nechci..
Já bych ho asi posílala i na nákupy :think: Jakože nestihlas nakoupit, zajeď třeba do Tesca a dát lístek.. A nebo potřebujem drogerii zajeď do Tety a napsat celou drogeii co potřebuješ.. Jako u nás chlap normálně chodí nakupovat sám. Zase to neni tak, že by nedokázal sám bez ženské nakoupit ví, co je potřeba.. To si myslím, že je problém u vás, že neví kolik co stojí… Já jsem se teď divila, když mi manžle ukázal kolik stojí věci co kupuje on.. Je to prostě o tom, říct si to aby i ten druhý věděl.. Taky jsem držkovala, že nemám peníze, jaktože máme na učtě málo, ale pak když jsem viděla co kolik stojí - opravujem barák, kupujeme nějaké věci okolo, tak jsem si to spočítala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
13.8.13 13:48

Mně se líbí, jak zakl. přítel skuhrá, jak je všechno drahé a na druhou stranu má kecy, že „už“ utratila svou závratnou mateřskou. To si jako myslí, že zakl. má v obchodech slevy? Provozní náklady bych doporučovala probrat s ním a nastavit nějak spravedlivě.
Případně nasprosto nějaký prachy ulejt a zahlásit, že už není, kapku dřív (a nechat si něco v matraci).

Ty „investice do bydlení“ jsou trošku jiná věc - patrně se bojí, že bude ve finále vykopnut jen s igelitkou (JedenTypan by ti to asi vysvětlil plastičtěji). I když tu skříň by si asi mohl odnést :think: No, to nájemné má logiku, přece nemůže bydlet v cizím bytě jako ňákej vyžírka zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
13.8.13 13:50
@jannina1 píše:
Ty jsi doma taky s jeho dítětem a ještě si budeš hledat brigádu a tahat tam dítě? A chlap si pěkně bude spořit na účet? Co to je za nápad? Řekla bych mu to rázně, ale zřejmě je takový skrblík povahově. Snad mu muselo dojít, že peníze nemáš, ne? Mohl navrhnou jiný systém :nevim:
:mrgreen: To je bomba, ona je doma s jeho dítětem? 8o Snad je to dítě jejich ne :roll: :roll: A co já čtu, on nakupuje jídlo a co je třeba, jen remcá. Takže tam to je o tom, aby si promluvili, ale takovéhle blbosti, jako jeho dítě :roll: a to vypadne z někoho, kdo kritizuje chlapa, že jede taky na svoje :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
13.8.13 13:59

Přijde mi, že si dělá zadní vrátka. Asi ho štve, že je to tvůj byt…ale když nejste manželé, protože on nevidí důvod, tak má chlapec smůlu. Měla bys mu rázně vysvětlit, že pokud on platí jen půlku nájmu a nic víc, tak ho vlastně Ty živíš z rodičáku…měl by živit on Tebe a Vaše dítě. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
13.8.13 14:02
@prcekniky píše:
Přijde mi, že si dělá zadní vrátka. Asi ho štve, že je to tvůj byt…ale když nejste manželé, protože on nevidí důvod, tak má chlapec smůlu. Měla bys mu rázně vysvětlit, že pokud on platí jen půlku nájmu a nic víc, tak ho vlastně Ty živíš z rodičáku…měl by živit on Tebe a Vaše dítě. :zed:

Ale ona ho neživí, vždyť psala, že to hned utratí, nakoupí pro dítě a pak nakupuje on :nevim: Ale remcá, no jo, vybrala si ho, fakt si to musí probrat s ním. Tohle ji moc pomůže, když by ho tady většina sbalila a vypakovala. Jo, pak se zakladatelka i s dítětem budou mít královsky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
13.8.13 14:18
@araw píše: :mrgreen: To je bomba, ona je doma s jeho dítětem? 8o Snad je to dítě jejich ne :roll: :roll: A co já čtu, on nakupuje jídlo a co je třeba, jen remcá. Takže tam to je o tom, aby si promluvili, ale takovéhle blbosti, jako jeho dítě :roll: a to vypadne z někoho, kdo kritizuje chlapa, že jede taky na svoje :mrgreen:

Umíš číst? Viděla jsi tam slovo „taky“?Asi ne, že? Nebo to není TAKY jeho dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Adam011
13.8.13 15:37

Tak u nás máme s partnerkou zrcadlově obrácenou situaci, jen s tím rozdílem že nemáme dítě.
Oba pracujeme, ona bydlí u mě v bytě, na nájem ani poplatky nepřispívá, jídlo platím také já. Když jsem zkusil navrhnout, že by měla alespoň na to jídlo přispívat tak se cítila hrozně dotčená a uražená. Doteď jsem to neřešil, ale po přečtení téhle diskuze vidím že sem byl blb.

Teď už je mi jasný, že si ze mě dělá dojnou krávu a je děsně sobecká. Takže nejlepší bude, když spočítám všechny měsíční výdaje a budu požadovat úhradu poloviny veškerých nákladů na domácnost. Pokud to nebude ochotna akceptovat tak ju rovnou vyrazím (jak tady spousta z vás radí).

• Citovat
  • Upravit
13141
13.8.13 15:54
@Adam011 píše:
Tak u nás máme s partnerkou zrcadlově obrácenou situaci, jen s tím rozdílem že nemáme dítě.
Oba pracujeme, ona bydlí u mě v bytě, na nájem ani poplatky nepřispívá, jídlo platím také já. Když jsem zkusil navrhnout, že by měla alespoň na to jídlo přispívat tak se cítila hrozně dotčená a uražená. Doteď jsem to neřešil, ale po přečtení téhle diskuze vidím že sem byl blb.Teď už je mi jasný, že si ze mě dělá dojnou krávu a je děsně sobecká. Takže nejlepší bude, když spočítám všechny měsíční výdaje a budu požadovat úhradu poloviny veškerých nákladů na domácnost. Pokud to nebude ochotna akceptovat tak ju rovnou vyrazím (jak tady spousta z vás radí).

ano, ano, tak tak. A ještě dodám, jak jsi to na začátku zavedl, tak to máš :jazyk:
Jako je to nadsazené, ale nechápu, proč by se přítelkyně neměla podílet i na finančním chodu domácnosti a ty by jsi ji měl komplet živit, pokud si vydělává :nevim:
Manžel by to sám neutáhl, je jasné, že i já se podílím na finančních věcech domácnosti.
A pokud si ji vydržuješ jen tak, nezbývá ti měsíčně ani koruna a ona si odkládá bokem, má navíc a dělá zle, když ti má koupit chleba, tak ji vyraž ;-) Bude ti líp bez ní, jelikož to není partnerka, ale zlatokopka. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JedenTypan
13.8.13 16:05
@Adam011 píše:
Oba pracujeme, ona bydlí u mě v bytě, na nájem ani poplatky nepřispívá, jídlo platím také já. Když jsem zkusil navrhnout, že by měla alespoň na to jídlo přispívat tak se cítila hrozně dotčená a uražená. Doteď jsem to neřešil, ale po přečtení téhle diskuze vidím že sem byl blb.Teď už je mi jasný, že si ze mě dělá dojnou krávu a je děsně sobecká. Takže nejlepší bude, když spočítám všechny měsíční výdaje a budu požadovat úhradu poloviny veškerých nákladů na domácnost. Pokud to nebude ochotna akceptovat tak ju rovnou vyrazím (jak tady spousta z vás radí).

Pekne vychcana slecinka :mrgreen: Fakt kopnout do zadnice, s ni asi nebude ani rec o nejakem kompromisu. Ta bude hned hledat jinde, jestl ije pekna. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
85
13.8.13 16:10

Pochopila jsem dobře, že jakmile dojdou tvé peníze, tak dokoupí co je třeba? Tak jestli chceš nějaké drobné, tak prostě řekni o něco dřív, ať začne přispívat. :mrgreen:

A nekoupení skříně a syslení peněz může být taky o tom, že to nepovažuje za nezbytnou investici, když jste teď omezení jedním příjmem a šetří na horší časy (porouchá se nějaký spotřebič - třeba lednice, nebo kdyby přišel o práci ať má rezervu…) Asi to chce s ním probrat v klídku. Když píšeš, že koupil gauč apod. tak to asi nebude o tom, že nechce nakupovat k tobě. Jen možná víc řeší do dělat, kdyby se něco v budoucnu pokazilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí