Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Chtěla bych slyšet Váš názor.
Popíšu situaci, v těhotenství jsem zjistila, že mě přítel podvádí, takže jsme se rozešli. Teď jsem na konci 7. měsíce a řešíme bydlení a peníze kolem toho apod. Mám dvě možnosti:
1.Zatím bydlím u rodičů, mám tady dva pokoje, svou kuchyň a pokoj (koupelna, chodba, WC – dohromady s rodiči). Bydlím na vesnici, jsem bez auta (rodiče také), lékaře tady taky nemáme a autobusy tady jezdí velmi omezeně (možná jednou za 3-4 hodky) a o víkendu jeden autobus za celý den, mám tady jen jednu kamarádku, zbytek ve městě vzdáleném cca 15km. Moje mateřská bude cca přes 8 tisíc. Bývalý by mi přispíval něco kolem 2 měsíčně na malého. Takže bych se dostala asi na nějakých 10 za měsíc, což je vcelku dobré, ale musela bych dojíždět k lékařům, takže by to něco stálo.
2. Poté je tady možnost nastěhovat se do bytu, který teď nedávno koupila jeho mamka (je to menší byt 1+1), bývalý by platil celý byt, jako služby a fond rezerv, nájemné by odpadlo, ale byla bych ve městě, kde mám vše dostupné a nemusím se nikam dopravovat autem, občas autobusem, kdyby to bylo přes celé město.. a hlavně bych tady měla své známé a kamarády, takže bych nebyla většinu sama a hlavně byla bych kousek od nemocnice apod. což bych byla klidnější.
Jde mi o to, že kdybych se přestěhovala do toho bytu, takže bych měla asi něco kolem těch 8 tisíc do půl roku a pak od půl roku 7 tisíc - rodičák, jestli by mi těch 7-8 tisíc na měsíc stačilo, když nebudu kupovat věci na malého (oblečení mám cca do roku, zásobu plenek i ubrousků také mám, kdybych kojila odpadlo by UM). Myslíte, že se dá z těch 7-8 tisíc za měsíc vyžít pro mne i pro malého a nestrádali by jsme? Hodně tady čtu, že dáte za malého cca 4-5 za měsíc, což se mi zdá moc.
Do bytu do města bych nešla. Už jen z toho důvodu, že s miminem nebudeš mít náladu někde trajdat a kamarádky ti určitě nebudou bůhví jak pomáhat a nebudou mít čas s tebou vysedávat po kafíčkách. A nakonec zjistíš, že jsi tam stejně sama. A za další, ten byt je tchýně od expřítele a přišlo by mi to prostě blbé. Další věc je, že u rodičů ti bude líp, pomůžou ti s miminkem a budeš ve svém. Přítel ti bude dávat peníze nejen na mimino, ale i na tebe. Na to máš nárok, takže tu nebudou 2, ale spíš 4tisíce. Koupila bych si auto a do toho města radši dojížděla. Dům a zahrada bude pro dítě lepší.
Já bych asi volila druhou možnost..navíc, tvoje mamka ti může přijet kdykoli pomoct, může u tebe přespat, abys na malého nebyla sama. bývalova maminka ten byt koupila přímo pro tebe a malého, nebo vám nabídla, že v něm můžete prozatím zůstat, než trošku mimčo povyroste a ty si najdeš něco jiného? myslím, že tisíce, co ti bývalý nabídnul jako příspěvěk na mimčo, je docela málo, je to jeho dítě, měl by se postarat, jak to jen půjde.. a suma měsíčně za miminko nevím no, 5 tisíc mi taky přijde hodně, to asi nedáme ani my, a to kupujeme dražší plenky, malá je od 4.měsíce na UM,..ta prvotní investice, jako postýlka, oblečky, drogerka, atd. je samozřejmě větší, pak se to ale podle mě docela ustálí..
Já bych asi šla do bytu, ale bála bych se že budeš osamělá, hlavně po porodu jsou ty nálady všelijaké a být na to sama. Kamarádky se budou hodit později, já jsem na kafíčko začala chodit až tak po půl roce kdy už syn nebyl miminko a měli jsme nějaký režim.
Příspěvek upraven 20.08.13 v 11:19
Ja bych nechtela byt zavisla na chlapovi, s kterym jsem se rozesla, co se bydleni tyce…
Kamaradky ti nepomuzou, mamka ano.
@Laaja píše:
Do bytu do města bych nešla. Už jen z toho důvodu, že s miminem nebudeš mít náladu někde trajdat a kamarádky ti určitě nebudou bůhví jak pomáhat a nebudou mít čas s tebou vysedávat po kafíčkách. A nakonec zjistíš, že jsi tam stejně sama. A za další, ten byt je tchýně od expřítele a přišlo by mi to prostě blbé. Další věc je, že u rodičů ti bude líp, pomůžou ti s miminkem a budeš ve svém. Přítel ti bude dávat peníze nejen na mimino, ale i na tebe. Na to máš nárok, takže tu nebudou 2, ale spíš 4tisíce. Koupila bych si auto a do toho města radši dojížděla. Dům a zahrada bude pro dítě lepší.
Souhlasím… ![]()
@Laaja je pravda, že zdravej vzduch je příroda je pro malýho nejdůležitější. ale taky záleží kde ve městě ten byt je..my jsme taky v Praze, ale v přírodě, byt máme hned u obory, z okna koukáme na borovice a rybník, přímo u domu je hřiště, příroda, procházky, a přitom doktor, lékárna a všechno potřebné 5 minut na druhou stranu..já bych se bez auta s úplně nejmenším miminkem daleko od doktora, lékárny, atd asi prostě hodně bála
Nechtěla bych být závislá na chlapovi, co když si to rozmyslí a přestane ti byt platit? Tak si v p***
@adula000 já bych šla do města, s jedinou podmínkou, mít tu jistotu, že Ti ten byt opravdu bude platit. Co když se šprajcne a nezaplatí to? jestli Ti zůstane 7 tis, tak je to naprosto v pohodě, já mám s mladým po zaplacení nájmu 3 tis max a taky nestrádáme… Jinak tedy nevím, já za dítko měsíčně nikdy nedala 5 tis, i když byly plenky, kupovala jsem obleční, boty, hračky, kosmetiku atd, tak max 3 tis…
Zůstala bych u rodičů. Určitě se ti bude hodit jejich pomoc s miminkem. Pokud máš s rodiči dobré vztahy, tak bych se nerozmýšlela a zůstala u nich. Do cizího bych nikdy nešla, je to jenom na problémy.
@Becky00
Já dám zhruba jenom za jídlo pro syna 2 500 (a to mám to nejlevnější mléko)
Kolik je malemu? Ta castka za jidlo me docela prekvapila!
@martina.se přesně tak..mít to podložený smlouvou nebo tak.. pak se opravdu něco stane a ty se nikde nedovoláš a budou zbytečný nepříjemnosti..
@Laaja píše:
Taky souhlasím!
@Jenny3 píše:
@martina.se přesně tak..mít to podložený smlouvou nebo tak.. pak se opravdu něco stane a ty se nikde nedovoláš a budou zbytečný nepříjemnosti..
jj, taky bych nevěřila, že to dodrží a chtěla bych to mít na papíře. Protože jednou nezplatí a problém bude mít zakladatelka..