Zůstat u rodičů, nebo jít do bytu?

339
20.8.13 11:07

zůstat u rodičů nebo jít do bytu

Chtěla bych slyšet Váš názor.
Popíšu situaci, v těhotenství jsem zjistila, že mě přítel podvádí, takže jsme se rozešli. Teď jsem na konci 7. měsíce a řešíme bydlení a peníze kolem toho apod. Mám dvě možnosti:

1.Zatím bydlím u rodičů, mám tady dva pokoje, svou kuchyň a pokoj (koupelna, chodba, WC – dohromady s rodiči). Bydlím na vesnici, jsem bez auta (rodiče také), lékaře tady taky nemáme a autobusy tady jezdí velmi omezeně (možná jednou za 3-4 hodky) a o víkendu jeden autobus za celý den, mám tady jen jednu kamarádku, zbytek ve městě vzdáleném cca 15km. Moje mateřská bude cca přes 8 tisíc. Bývalý by mi přispíval něco kolem 2 měsíčně na malého. Takže bych se dostala asi na nějakých 10 za měsíc, což je vcelku dobré, ale musela bych dojíždět k lékařům, takže by to něco stálo.

2. Poté je tady možnost nastěhovat se do bytu, který teď nedávno koupila jeho mamka (je to menší byt 1+1), bývalý by platil celý byt, jako služby a fond rezerv, nájemné by odpadlo, ale byla bych ve městě, kde mám vše dostupné a nemusím se nikam dopravovat autem, občas autobusem, kdyby to bylo přes celé město.. a hlavně bych tady měla své známé a kamarády, takže bych nebyla většinu sama a hlavně byla bych kousek od nemocnice apod. což bych byla klidnější.

Jde mi o to, že kdybych se přestěhovala do toho bytu, takže bych měla asi něco kolem těch 8 tisíc do půl roku a pak od půl roku 7 tisíc - rodičák, jestli by mi těch 7-8 tisíc na měsíc stačilo, když nebudu kupovat věci na malého (oblečení mám cca do roku, zásobu plenek i ubrousků také mám, kdybych kojila odpadlo by UM). Myslíte, že se dá z těch 7-8 tisíc za měsíc vyžít pro mne i pro malého a nestrádali by jsme? Hodně tady čtu, že dáte za malého cca 4-5 za měsíc, což se mi zdá moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5077
20.8.13 11:14

Do bytu do města bych nešla. Už jen z toho důvodu, že s miminem nebudeš mít náladu někde trajdat a kamarádky ti určitě nebudou bůhví jak pomáhat a nebudou mít čas s tebou vysedávat po kafíčkách. A nakonec zjistíš, že jsi tam stejně sama. A za další, ten byt je tchýně od expřítele a přišlo by mi to prostě blbé. Další věc je, že u rodičů ti bude líp, pomůžou ti s miminkem a budeš ve svém. Přítel ti bude dávat peníze nejen na mimino, ale i na tebe. Na to máš nárok, takže tu nebudou 2, ale spíš 4tisíce. Koupila bych si auto a do toho města radši dojížděla. Dům a zahrada bude pro dítě lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
20.8.13 11:15

Já bych asi volila druhou možnost..navíc, tvoje mamka ti může přijet kdykoli pomoct, může u tebe přespat, abys na malého nebyla sama. bývalova maminka ten byt koupila přímo pro tebe a malého, nebo vám nabídla, že v něm můžete prozatím zůstat, než trošku mimčo povyroste a ty si najdeš něco jiného? myslím, že tisíce, co ti bývalý nabídnul jako příspěvěk na mimčo, je docela málo, je to jeho dítě, měl by se postarat, jak to jen půjde.. a suma měsíčně za miminko nevím no, 5 tisíc mi taky přijde hodně, to asi nedáme ani my, a to kupujeme dražší plenky, malá je od 4.měsíce na UM,..ta prvotní investice, jako postýlka, oblečky, drogerka, atd. je samozřejmě větší, pak se to ale podle mě docela ustálí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7206
20.8.13 11:16

Já bych asi šla do bytu, ale bála bych se že budeš osamělá, hlavně po porodu jsou ty nálady všelijaké a být na to sama. Kamarádky se budou hodit později, já jsem na kafíčko začala chodit až tak po půl roce kdy už syn nebyl miminko a měli jsme nějaký režim.

Příspěvek upraven 20.08.13 v 11:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
20.8.13 11:17

Ja bych nechtela byt zavisla na chlapovi, s kterym jsem se rozesla, co se bydleni tyce…

Kamaradky ti nepomuzou, mamka ano.

• Citovat
  • Upravit
3525
20.8.13 11:18
@Laaja píše:
Do bytu do města bych nešla. Už jen z toho důvodu, že s miminem nebudeš mít náladu někde trajdat a kamarádky ti určitě nebudou bůhví jak pomáhat a nebudou mít čas s tebou vysedávat po kafíčkách. A nakonec zjistíš, že jsi tam stejně sama. A za další, ten byt je tchýně od expřítele a přišlo by mi to prostě blbé. Další věc je, že u rodičů ti bude líp, pomůžou ti s miminkem a budeš ve svém. Přítel ti bude dávat peníze nejen na mimino, ale i na tebe. Na to máš nárok, takže tu nebudou 2, ale spíš 4tisíce. Koupila bych si auto a do toho města radši dojížděla. Dům a zahrada bude pro dítě lepší.

Souhlasím… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
20.8.13 11:18

@Laaja je pravda, že zdravej vzduch je příroda je pro malýho nejdůležitější. ale taky záleží kde ve městě ten byt je..my jsme taky v Praze, ale v přírodě, byt máme hned u obory, z okna koukáme na borovice a rybník, přímo u domu je hřiště, příroda, procházky, a přitom doktor, lékárna a všechno potřebné 5 minut na druhou stranu..já bych se bez auta s úplně nejmenším miminkem daleko od doktora, lékárny, atd asi prostě hodně bála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
20.8.13 11:19

Zůstala bych u rodičů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
20.8.13 11:19

Nechtěla bych být závislá na chlapovi, co když si to rozmyslí a přestane ti byt platit? Tak si v p***

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.8.13 11:20

@adula000 já bych šla do města, s jedinou podmínkou, mít tu jistotu, že Ti ten byt opravdu bude platit. Co když se šprajcne a nezaplatí to? jestli Ti zůstane 7 tis, tak je to naprosto v pohodě, já mám s mladým po zaplacení nájmu 3 tis max a taky nestrádáme… Jinak tedy nevím, já za dítko měsíčně nikdy nedala 5 tis, i když byly plenky, kupovala jsem obleční, boty, hračky, kosmetiku atd, tak max 3 tis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
20.8.13 11:21

Zůstala bych u rodičů. Určitě se ti bude hodit jejich pomoc s miminkem. Pokud máš s rodiči dobré vztahy, tak bych se nerozmýšlela a zůstala u nich. Do cizího bych nikdy nešla, je to jenom na problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MV313
20.8.13 11:21

@Becky00
Já dám zhruba jenom za jídlo pro syna 2 500 (a to mám to nejlevnější mléko)

Kolik je malemu? Ta castka za jidlo me docela prekvapila!

• Citovat
  • Upravit
49
20.8.13 11:22

@martina.se přesně tak..mít to podložený smlouvou nebo tak.. pak se opravdu něco stane a ty se nikde nedovoláš a budou zbytečný nepříjemnosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
20.8.13 11:23
@Laaja píše:
Do bytu do města bych nešla. Už jen z toho důvodu, že s miminem nebudeš mít náladu někde trajdat a kamarádky ti určitě nebudou bůhví jak pomáhat a nebudou mít čas s tebou vysedávat po kafíčkách. A nakonec zjistíš, že jsi tam stejně sama. A za další, ten byt je tchýně od expřítele a přišlo by mi to prostě blbé. Další věc je, že u rodičů ti bude líp, pomůžou ti s miminkem a budeš ve svém. Přítel ti bude dávat peníze nejen na mimino, ale i na tebe. Na to máš nárok, takže tu nebudou 2, ale spíš 4tisíce. Koupila bych si auto a do toho města radši dojížděla. Dům a zahrada bude pro dítě lepší.

Taky souhlasím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.8.13 11:24
@Jenny3 píše:
@martina.se přesně tak..mít to podložený smlouvou nebo tak.. pak se opravdu něco stane a ty se nikde nedovoláš a budou zbytečný nepříjemnosti..

jj, taky bych nevěřila, že to dodrží a chtěla bych to mít na papíře. Protože jednou nezplatí a problém bude mít zakladatelka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí