Zůstat u rodičů, nebo jít do bytu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
703
20.8.13 11:24

Zase na jednu stranu, kdyby si bydlela u rodičů a chtěla si třeba i později přivydělávat tak ti má kdo hlídat malého, takhle budeš muset dojíždět, odvážet ho atd. Myslím si ze 7 tisíc tak rychle na auto neušetříš, pokud si nekoupíš nějaké za 10 tisíc, když už to chce auto tak kvalitní a bezpeční!! Možná bys měla nárok na nějaký příspěvek na bydlení nebo na dítě? Zkus se poptat, určitě dostaneš porodní ale nevím jak to je když žiješ u rodičů jestli se tam nezapočítává jejich plat..Kdybys dostala porodní můžeš si ty peníze dát bokem na horší situace..Jinak určitě to jde když nebudeš kupovat nejdražší UM a budeš kupovat klidně pampersky ale ve slevách je na ně hodně často sleva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7215
20.8.13 11:24
@MV313 píše:
@Becky00
Já dám zhruba jenom za jídlo pro syna 2 500 (a to mám to nejlevnější mléko)Kolik je malemu? Ta castka za jidlo me docela prekvapila!

11. měsíců

máme 5 krabic UM na měsíc - 5*150 = 750
pak skleničky - 3× denně (1×25 kč a 2×10 kč) - 30×25 = 750 a 60×10= 600
kaše - 3×60 = 180
to je 2 280 a to jsem ještě kupovala kojeneckou vodu (tu už teď nekupuju) :nevim:

Příspěvek upraven 20.08.13 v 11:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
20.8.13 11:25
@MV313 píše:
@Becky00
Já dám zhruba jenom za jídlo pro syna 2 500 (a to mám to nejlevnější mléko)Kolik je malemu? Ta castka za jidlo me docela prekvapila!

tak my kupujeme malinký Nutrilon (zvykla si na něj v porodnici, teď už je na dvojce a nikdy za něj nedáme měsíčně víc, jak 1 500 Kč.. plus samozřejmě příkrmy, zeleninu, šťávy..malý je půl roku a takovej příjem jídla, aby to vyšlo na 5 tisíc, ještě teda nemá..a i tak chceme přejít na Sunar, i kvůli chuti, Nutrilon mi přijde takovej umělej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
20.8.13 11:26

@Becky00 dají se sehnat i levnější přesnídavky v akcí atd, mohla by si nakoupit nějakou zásobu plenek dokud je u rodičů v akci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
20.8.13 11:26

Takže když to shrnu, o peníze nejde, buď bys byla zadarmo u rodičů, nebo zadarmo u tchýně, resp. bývalého.
Popravdě, komu víc důvěřuješ, že se za měsíc špatně nevyspí a nevyhodí tě na ulici? že jednoho krásnýho dne nezaplatí nájem? komu budeš raději „líbat nohy“? Čekat, kdy tam bejvalej vrazí (třeba i opilý) a bude si dělat nějaké nároky, když si tě přeci vydržuje?

Zůstala bych u rodičů, dokud bych se neosamostatnila natolik, abych bydlení utáhla sama. 15km není konec světa.
Autobus jednou za tři hodiny klidně stačí, když ti bude souhlasit „rytmus s dítkem“, a můžeš být ve městě denně, navíc je dost možné, že ze vsi bude do města jezdit dost lidí a dalo by se domluvit, že by tě stáhli s sebou.

Pokud jsou kamarádky opravdu kamarádky, tak těch 15 km můžou přijet i ony za tebou, ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
20.8.13 11:27

@Becky00 ty příkrmy je lepší dělat doma..taky skleničky máme v zásobě, ale domácí je prostě lepší, i to tak neleze do peněz ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
866

@adula000 volila bych zůstat doma, nikdy nevíš kdy bude chtít byt zpátky, nebo si díky tomu dělat nějaký nároky, nevím jaký máte vztah. Rodiče ti pomůžou, na kamarádky nespoléhej, nebudete mít na sebe čas. Radím pořídit nějaký auto, to by se ti hodilo i ve městě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703

@Jenny3 Sunar je ale levnější ne? Já vím že kamarádka dává Sunar malé od mala a moc nemarodí a chutná jí, teď už jí dává normálně kravské mlíko. Příkrmy jí dělá vlastní, nekupuje je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
20.8.13 11:29

Kam jít neporadím, to netuším, záleží na tobě, jen z té finanční stránky, 7 tisíc pouze na potřeby pro tebe a dítě (jako jídlo, oblečení, zábava atd) je v pohodě, pokud by si platila vodu, elektriku, televizi nebo tak něco, tak bys musela už asi přemýšlet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7215
20.8.13 11:29
@Safiye píše:
@Becky00 dají se sehnat i levnější přesnídavky v akcí atd, mohla by si nakoupit nějakou zásobu plenek dokud je u rodičů v akci :think:

to jo, tady jde jenom o jídlo.
jinak za plenky když je jich 5 za den je to dejme tomu (3.5 x5) x30 = 525 kč když najde hodně výhodnou akci
navíc od narození je jich potřena tak 8-9 což jde zase nahoru, a opět musí být všechny v akci pod 4 koruny za jednu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
20.8.13 11:31

@Becky00 nebo je tu poslední možnost látkovat :think: tím se také ušetří..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
20.8.13 11:31

@Safiye jj, Sunar je levnější a chuťově prý výbornej.. u Nutrilonu se platí hlavně značka :( a je pravda, že jsem vypozorovala, že Sandře chutnaj domácí příkrmy víc, než ty kupovaný..holt tu chemii tam asi pozná nebo co :mrgreen: sice mi to zbaští a když člověk je někde na cestách nebo prostě nemá čas, je sklenička velká pomoc, ale z domácího má boule až za ušima :P třeba předevčírem měla dýňovou polívku a jak dlabala :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7215
20.8.13 11:32
@Jenny3 píše:
@Becky00 ty příkrmy je lepší dělat doma..taky skleničky máme v zásobě, ale domácí je prostě lepší, i to tak neleze do peněz ;)

já nepotřebuju šetřit takže kupuju ;) jenom jsem chtěla napsat že je to velký zásah do rozpočtu. a že u nás to jídlo v klidu dá 2 500 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
20.8.13 11:34

@Becky00 jo to jo jídlo je hodně velký zásah taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
20.8.13 11:34

@Becky00 my taky nepotřebujem šetřit :mrgreen: to jen pocitově mi přijde lepší a zdravější dělat pro malý dítě domácí jídlo, čerstvý, můžeš mu tam dát plno druhů zeleniny nebo ovoce, které sice už může, ale kupovaný výběr je v tomhle trochu omezenej, tak jen proto ;) nejlepší je stejně střídat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí