Zůstat v jeslích?

323
14.9.14 16:07

Zůstat v jeslích?

Ahoj holky. Našemu prckovi jsou 2 roky a 5 měsíců. Poslední týden v srpnu nastoupil do jeslí. Byl tam přesně týden, pak onemocněl a je nemocný doteď (rýma, kašel, horečky, ale pak se mi začal ve spánku dusit a skončili jsme v nemocnici s podezřením na laryngitidu a bakterií typu salmonela). Kluk je dost mamánek, v jeslích celý týden prořval, nechtěl si hrát, celé noci se budil s pláčem a každé ráno se mě s hrůzou ptal, zda jdeme zas do školky. I když jsem dost přísná matka a celý týden jsem tvrdě trvala na svém, že si prostě zvyknout musí, tak nějak teď, jak se uzdravuje, začínám cítít obavy, zda je opravdu na tohle všechno zralý. Já teď pracuji brigádně, ale v listopadu mám nastoupit do práce. Moje babička kluka hlídá už od jeho roka (kdy jsem začla brigádničit). A teď už mi 14 dní cpe do hlavy, ať kluka do jeslí necpu, že bude stále marod atd a že ona ho bude hlídat. To zní krásně, že? Ale má to háček. Naše babi je veliký generál. Nikdy mi to nijak extrémně nevadilo, mám jí moc ráda. Ale od té doby, co hlídá prcka, nám organizuje život. Doslova. Nejhorší je, že na ní neplatí nic. Ignorace rad, poděkování a udělání po svém, ona vyžaduje aby se vše udelalo podle ní a jak ne, je zle. Už jsem se s ní i párkárt pohádala, ona se hned urazí, rozbrečí a hned mi vyčte jak jsem nevděčná atd. Ale já přece opravdu nebudu zařizovat dům podle jejího vkusu a krmit dítě, tím, čím ona řekne. O kluka se postará skvěle, já jí do toho nemluvím, i když občas zírám, když ho krmí párkem a učí ne zrovna slušné básničky. Jinak je svéráz, kluka nerozmazluje, má elánu, minimum zdrav. problémů, přes léto bydlí na chatě, takže kluk je celý den na vzduchu…
No a já se prostě teď nemůžu rozhodnout, zda kluka dát zas do jeslí nebo k babičce. Co byste dělaly vy?
P. S. Jsem si vědoma toho, že nebýt jí, nemám téměř žádné hlídání a jsem jí za to vděčná. Ale co je moc, to je moc, nervy nemám ze železa :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1967
14.9.14 16:12

Jak dlouho jste ho v jeslích nechávali? Moje menší dítě taky začalo chodit, ale přizpůsobuje se pomaleji. První den půl hodinku, zeď je na 3 hodinách denně. Chodí od půlky srpna a zbytek dne je s babičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
14.9.14 16:14

@Lette Po hodinu, út hodinu a půl a od st do pa šel po obědě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
14.9.14 16:18

@joker.l a co to zkusit od začátku s tím, že tam s nim půjde babička. Může si sednout někam do koutku a prostě tam jen tak být. Nevím, nejsem odborník. Ale určitě bych se primárně snažila o to, začlenit dítko do kolektivu vrstevníků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22061
14.9.14 16:22

Babičce bych ho v žádném případě na trvalé hlídání nenechávala.

Už teď s ní a jejím přístupem máš problémy - potom to bude ještě tisíckrát horší. Tohle se nezmění.

Jesle - toť otázka :nevim: Já bych ho nedávala nikam a zůstala bych s ním ještě doma, zjevně není zralý na kolektiv. Ale Ty už máš jasno, že do práce nastupuješ… Těžko radit.

Pokud doma zůstat nemůžeš, volila bych asi ze dvou zel to menší. Tj. ponechala bych v jeslích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
14.9.14 16:23

@BohunkaP souhlas ve všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
14.9.14 16:23

Asi bych neustupovala a prostě znova pomalu ho dávala do jesli. Hodka dvě velká sláva když si ho třeba babča vyzvedne a zvyšovasla bych intervaly.MUsi si zvyknout pak přesně tohle bude zkoušet ve školce a pak i škole. Jsou malí ale moooc dobře ví co si vybrečí a co ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
14.9.14 16:24

U nás do třídy rodiče nepouští, dítě odeberou v šatně a zavírají dveře :nevim:
Jinak to, že bychom začali zas od začátku, je jasné, s tím počítám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13768
14.9.14 16:28

Já bych ho tam nedávala a zůstala s ním doma :nevim: Protože podle mého je brečení a brečení, něco jiného je, když dítě ráno chvíli vzlyká a pak už je v pohodě a něco jiného, když si ani několik dní nechce vůbec hrát a pořád pláče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
14.9.14 16:28

@BohunkaP Nejsme na tom finančně zrovna nejlíp, takže do práce musím, bohužel :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
14.9.14 16:29
@banánice píše:
Jsou malí ale moooc dobře ví co si vybrečí a co ne.

No to je fakt, ale taky je potřeba rozlišovat brek a brek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101765
14.9.14 16:30

@joker.l Asi bych šla do kombinace jesle - babička… a jinak mě se v tomhle věku osvědčilo, když nechodil každý den. Chodil 2× v týdnu na celý den a bral to jako milou změnu, ale tedy snášel je výrazně lépe než tvůj :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
14.9.14 16:31

Asi půjdu proti proudu, ale já bych ho taky raději začlenila do kolektivu. ale je dost malý. moje dcera šla sice v roce a půl, ale do pidiškolky o šesti dětech a čtyřech tetách. k zařízení jsme měla maximální důvěru a ikdyž to nebylo leckdy úplně bez problému, věřila jsem jim, že to s malou zvládnou. takže já být tebou, nejdřív se s tím sama ztotožním a pak pečlivě vyberu, kam ho dám (nějaká menší školička…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
14.9.14 16:32

@dani24687 no to jasně ale to už se pak blbě radí když člověk neví jaký brek

prostě nepolevit.To samé pak může dělat při škole a to už budete dělat co tam prostě musí jo je to přehnané ale v podstatě je to to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
14.9.14 16:39

@joker.l je fakt, že malej bude asi nemocnej dost a hlídat nemocný dítě není žádnej med. Ani se nedivim, že babička protestuje. Jinak bych ho v jeslích nechala, zas tak malej není a zvykne si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí