GPS náramek pro dítě

3686
12.9.14 13:11

GPS náramek pro dítě

Zajímavé, že tu takové téma ještě není nebo jen špatně hledám. Zajímal by mě váš názor na výrobky typu náramku s gps lokalizátorem pro kontrolu pohybu dětí. Zda jste pro, zda třeba někdo využíváte, od kdy a hlavně do kdy nechat. Vím, že se dá nastavit sledování v mobilu, ale to je jednak asi první, co případný útočník vyhodí a druhak se mi jedná i o menší děti. Děkuji za názory :kytka:

PS: Ano, napadlo mě to ve spojitosti s případem mrtvé Elišky a tímto celé rodině Upřímnou soustrast. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
12.9.14 13:14

Já jsem pro už z dob, kdy jsem neměla děti. Otázka je, kdy to případný únosce odhalí.

• Citovat
  • Upravit
291
12.9.14 13:17

:think: Mám dojem že se dnes dělají a vypadá to úplně jako hodinky dětské…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
12.9.14 13:17

Zase je tu rychlejší možná reakce. Holka se nevrátila ze školy a stejně každá máma asi logicky bude několik hodin čekat, jestli se nezaplkala s kamarádkou než bude kontaktovat policii. Takhle mrknu a vidím. Je to ale asi po čertech návykový a sledovat dítěte na každým kroku, nevím nevím. Každopádně to začínám zvažovat už pro svoji ani ne dvouletou. :think: Strach vítězí nad morálkou. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
12.9.14 13:19

Přesně tak já to mám v plánu už taky strašně dlouho, moje děcka dostanou tzv. zázračné hodinky, první syn to dostane s nástupem do 1.třídy, a ještě sem přemýšlela nad pitbulem, ale to asi neklapne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
12.9.14 13:20

@Corie Jo, na googlu je několik tipů a to jsem se dívala jen hodně zběžně. Zajímalo mě, zda to někdo používá. A taky názory na pro a proti a nějaké věkové hranice. Za mě nad 15 let už je to dost na pováženou. Přitom je to nejrizikovější věk. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
12.9.14 13:23

My s manželem taky přemýšlíme a to se nám malej teprv narodil :-D taky si poslechnu rady jestli někdo používá…jinak nad 15 let by snad dítě s cizím už nikam nešlo pokud je mu to vtloukáno do hlavy ne? a 15 dítku už by se to asi ani nezamlouvalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
12.9.14 13:25

No to by asi nešlo, ale nebylo by fajn pro tebe, jako pro rodiče, zkontrolovat si, jestli opravdu synek sedí ve škole nebo někde hulí trávu u kamoše na zahradě? :mrgreen: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
12.9.14 13:30

Já nevím, je to dvojsečný. Rodič bude mít kontrolu, ale dítě bude hlídané jak pes. Není lepší raději odpoledne na kroužek doprovázet, než sedět u počítače a okusovat si nehty při sledování pohybu dítěte? A co se stane, když dítě uhne ze své trasy, po návratu domů byste na něj uhodili a řekli mu to? Co až bude větší? Řekne, že byl u kamaráda a vy jste ho na PC viděli pohybovat se na druhém konci města. Když na něj uhodíte, sice bude doma mazec, ale dítě si příště ty hodinky nevezme, nebo je dá kamarádovi, aby mělo aliby. Děti nemají rády omezování. A bohužel spousta dětí není zvyklá nosit hodinky, mají mobily. Takže si myslím, že GPS v hodinkách nebo jako náramek smysl nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
12.9.14 13:31

Je to dvojsečný, proto jsem diskuzi založila. Zajímají mě oba pohledy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
12.9.14 13:33

Já bych dceru nechala klidně i ocipovat, jako se to dělá u psů, jen abych v případě potřeby mohla zjistit, kde je :pankac: A to mám ještě miminko, ale do budoucna ji určitě nějaké hodinky nebo něco pořídim. Těch únosů dětí je strašně moc, o spouste ani široká verejnost vůbec neví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
12.9.14 13:35

@Kapaz - pokud se jedná o bezpečnost dítěte, tak člověk podle mě udělá snad cokoliv, aby své dítě jakkoliv uchránil. Bohužel ne vždy se to podaří… Četla jsem se o hodinkách s GPS lokátorem…Vypadá to jako dobrý nápad jak ochránit své dítě. Neměli by jít sundat jen tak. Otázkou je, jestli to případný pachatel ihned neodhalí a hodinek se nebude chtít zbavit. Jukni na tento článek…
http://www.novinky.cz/…potomku.html
Vlastní zkušenost zatím nemám, takže nemůžu říct, jestli to opravdu funguje a zda je to v momentě nějakého napadení něco platné.
Taky jsem slyšela o „jakémsi čipu“, který se dá dát dítěti pod kůži a není vidět, ale prý vzhledem k tomu, že je to el. součástka, tak jí jde odstavit el. výbojem - např. ránou z paralyzéru apod., takže pak přestane vysílat polohu…
Mobil si myslím, že případný útočník vyhodí jako první, protože ví, že se jej budou snažit zaměřit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
12.9.14 13:38
@zuza23 píše:
Já bych dceru nechala klidně i ocipovat, jako se to dělá u psů, jen abych v případě potřeby mohla zjistit, kde je :pankac: A to mám ještě miminko, ale do budoucna ji určitě nějaké hodinky nebo něco pořídim. Těch únosů dětí je strašně moc, o spouste ani široká verejnost vůbec neví :nevim:
:pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
12.9.14 13:38

NE nikdy bych tohle na ruce svýmu dítěti nedala základem každého vztahu jak mezi Vámi a partnerem tak i mezi Vámi a dítětem je důvěra…toto důvěru naruší neskutečným způsobem nebo Vám by se snad líbilo být neustále sledováni a pod dozorem na kařždym kroku :roll: mě teda fakt NE…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
12.9.14 13:40
@brumdinka píše:
NE nikdy bych tohle na ruce svýmu dítěti nedala základem každého vztahu jak mezi Vámi a partnerem tak i mezi Vámi a dítětem je důvěra…toto důvěru naruší neskutečným způsobem nebo Vám by se snad líbilo být neustále sledováni a pod dozorem na kařždym kroku :roll: mě teda fakt NE…

Důvěra v desetileté dítě že neodejde s pánem který bude tvrdit že ji má odvést domů? Nevím.. :think: myslím že se to dá dítěti rozumě vysvětlit ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí