GPS náramek pro dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
12.9.14 14:24
Jsi zbytečně hloupě útočná. každý přeci může napsat svůj názor k něčemu tak kontroverznímu, jako je možnost sledování dítěte. Takže pojmy jako silácké kecy, kliďasky apodobně jsou tu nemístně hloupé a zbytečné.
@belik píše:
Přesně tak, to jsou akorát silácký kecy o svobodě dětí, bych chtěla ty klidasky tady vidět jak by byly nad věcí, kdyby se jim toto stalo, ještě by si určitě řekly, aspon že mé dítě zažilo svobodu :roll: :roll: hotovo, z některých pohledů tady jde fakt hlava kolem :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
12.9.14 14:25

@terinka4444 Tak já taky nejsem uchyl, jde spíš o to, že tady ty zrůdy reagují ve většině případů taky impulsivně, tzn. má momentální příležitost a podle toho jedná, v tomto případě se jistě nezabývá hodinkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.9.14 14:26
@terinka4444 píše:
Ještě dotaz k tomu GPS systému. Policie nebud ehledat po odklonění dítěte z trasy, ale já jako ten na druhém konci přeci vím, kde to dítě je? Něco jako hledání kešek? nebo ne? Nemá to být o pátrání, ale o tom, že znáš přesnou polohu dítěte. Ideálně by to mělo mít mód, kterým lze vyslat signál SOS. Ale musí to být sundatelné, lehce, aby nedošlo k ohrožení.
Ještě lépe něco, co nevysílá stále, ale co může dítě, a to i to starší použít k vyslání SOS. To by mělo smysl i u starších.

stejně jako starší (puberťák) bych asi měla strach, jestli daná věcička nemá mód na rodičovské sledování. Takže bych to nechávala schválně doma. A ten SOS mód by tak 90% dětí párkrát zkusilo jen tak a pak v případě skutečného ohrožení, by je už nikdo nebral vážně.

• Citovat
  • Upravit
69235
12.9.14 14:28
Třeba ten, co zabil Elišku nejdnal impulzivně. A ze statistik plyne, že většinou ublíží rodina a tam taky nejednají impulzivně, ale promýšlí :nevim:
@belik píše:
@terinka4444 Tak já taky nejsem uchyl, jde spíš o to, že tady ty zrůdy reagují ve většině případů taky impulsivně, tzn. má momentální příležitost a podle toho jedná, v tomto případě se jistě nezabývá hodinkami.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.9.14 14:30
@terinka4444 píše:
Třeba ten, co zabil Elišku nejdnal impulzivně. A ze statistik plyne, že většinou ublíží rodina a tam taky nejednají impulzivně, ale promýšlí :nevim:

hlavně rodina o pořízení takové věcičky bude vědět (donese se to i k širšímu okruhu, protože alespoň v dnešní době je to dost neobvyklá věc), takže jako první se tu věc bude snažit najít a odstranit.

• Citovat
  • Upravit
1034
12.9.14 14:30
@terinka4444 píše:
Jsi zbytečně hloupě útočná. každý přeci může napsat svůj názor k něčemu tak kontroverznímu, jako je možnost sledování dítěte. Takže pojmy jako silácké kecy, kliďasky apodobně jsou tu nemístně hloupé a zbytečné.

Bohužel na mě to tak působí, zatímco lidi vymýšlí jak se těmto zrůdám co nejlépe bránit a předvídat pokudmožno, zabránit tomu nejhoršímu-ochránit děti, tedy třeba za pomoci techniky, tak tady vševědoucí skupina matek nad tím ohrnuje nos a chrlí argumenty jak je to o ničem a ještě to omezuje dětskou svobodu, tak až vymyslíte něco lepšího tak si nechejte patentovat, jo a hlavně tady nevytahuj, že svoje dítě patřičně informuješ, to si myslím dělá každej normálně uvažující rodič :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.14 14:31
Třeba já, a teď z důvodu ochrany kluků píši anonym, pouštím kluky na kole na fotbalový trénink. Je jim 10let, jezdí vedle do vsi na hřiště, kde mají klub. Jedou po polní cestě a vždycky tři. Je změřeno, jedou 8 minut :mrgreen: ale těch 8 minut do dojezdu, kdy mi trenér posílá SMS, že dorazili, to jsme šílená :mrgreen: taková věcička, kouknout jestli jedou tak, jak mají, ta by mi ušetřila spustu šedin :mrgreen:
@lucenka píše:
stejně jako starší (puberťák) bych asi měla strach, jestli daná věcička nemá mód na rodičovské sledování. Takže bych to nechávala schválně doma. A ten SOS mód by tak 90% dětí párkrát zkusilo jen tak a pak v případě skutečného ohrožení, by je už nikdo nebral vážně.
  • Citovat
  • Upravit
1034
12.9.14 14:34
@Sweet_Angel2 píše:
@Kapaz Dle mého názoru se ta diskuse stočila úplně jinam, než měla. GPS náramek, nebo jakýkoliv lokátor by měl sloužit k tomu, aby jsi měla možnost vyhledat dítě, když nedorazí domu, jako v případě Elišky. Ne o tom, neustále viset na internetu a dítě špehovat, kam jde, zda jde jinou trasou a podobně.
Naprosto chápu tvé obavy a nevidím to jako něco špatného, když chceš mít možnost okamžitě pomoct svému dítěti. Některé ty lokátory mají i SOS tlačítko, když ho dítě může zmáčknout, pokud je v ohrožení.
Nechápu, proč si tu někteří pod tímto představí ihned špěhování.

Mimochodem je třeba si uvědomit, že zodpovědnost za dítě je na každém rodiči!

Vysvětlování dítěti, že se nemá bavit s cizími lidmi je hezká věc, ale nepomůže to v případě, že se jedná o příbuzného nebo prostě někoho, kdo u dítěte zastáví a natlačí ho do auta. V tomto případě dítě nemá nejmenší šanci. Takže myslím, že ten lokátor nějaký smysl má. Myslím, že je velká šance pomoct a zachránit tím třeba život.

Díky ti osvícená osobo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.9.14 14:34
Víš co, skupina vševědoucích matek ohrnuje nos…zkus se nadechnout a uklidnit apřestat zbyztečně urážet lidi kolem seb. Každá ta matka jisto jistě dělá to nejlepší pro své dítě. A některé té matce prostě sledování dítěte přijde potupné a ponižující pro to dítě. A má na to plné právo, zrovna tak jako ty máš právo hysterčit a čipovat své dítě. Diskutujeme, co si která o tom myslí. Takže není potřeba plácat ty zbytečné obecné kecy o skupině vševědoucích matek…zlus popřemýšlet, jak se tady prezentuješ a kopeš do těch, kteří prostě přínos GPS lokátorů nevidí nebo je dokonce vidí jako věc, co dítě ohrožuje.
@belik píše:
Bohužel na mě to tak působí, zatímco lidi vymýšlí jak se těmto zrůdám co nejlépe bránit a předvídat pokudmožno, zabránit tomu nejhoršímu-ochránit děti, tedy třeba za pomoci techniky, tak tady vševědoucí skupina matek nad tím ohrnuje nos a chrlí argumenty jak je to o ničem a ještě to omezuje dětskou svobodu, tak až vymyslíte něco lepšího tak si nechejte patentovat, jo a hlavně tady nevytahuj, že svoje dítě patřičně informuješ, to si myslím dělá každej normálně uvažující rodič :!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
12.9.14 14:36
@Kapaz píše: … ale to je jednak asi první, co případný útočník vyhodí …

Napadlo mne, že i když to odhalí a vyhodí, tak pokud to funkčně nezničí, tak je to stopa. Přinejmenším, kudy vedla jeho cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.9.14 14:38
@belik píše:
Bohužel na mě to tak působí, zatímco lidi vymýšlí jak se těmto zrůdám co nejlépe bránit a předvídat pokudmožno, zabránit tomu nejhoršímu-ochránit děti, tedy třeba za pomoci techniky, tak tady vševědoucí skupina matek nad tím ohrnuje nos a chrlí argumenty jak je to o ničem a ještě to omezuje dětskou svobodu, tak až vymyslíte něco lepšího tak si nechejte patentovat, jo a hlavně tady nevytahuj, že svoje dítě patřičně informuješ, to si myslím dělá každej normálně uvažující rodič :!

radši budu vševědoucí matka než matka, která bude sledovat vlastní dítě a nedopřeje mu klidné dětství. Když si vzpomenu, kam jsme v dětství lezli (i když jsme to měli zakázané), tak o to očipované (GPS náramkem sledované) děti příjdou. A pokud o sledování dítě nebude vědět, tak jaké to nechá následky na jeho duši, když se to dozví třeba v pubertě? Nedivila bych se, kdyby od takových rodičů odešlo, přestalo se jim svěřovat se svými problémy.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
12.9.14 14:40
@eumedon píše:
Napadlo mne, že i když to odhalí a vyhodí, tak pokud to funkčně nezničí, tak je to stopa. Přinejmenším, kudy vedla jeho cesta.

a může tě zavést úplně někam jinam v případě, že to důkladně promyslí a dá to třeba jinému dítku. Takže místo toho, aby se hledalo v nějaké lokalitě, tak se bude hledat na druhém konci města a drahocený čas se promrhá falešnou stopou.

• Citovat
  • Upravit
23847
12.9.14 14:40
@Ladybird146 píše:
Ahoj, já tedy jestli můžu vstoupit do diskuze…to co se stalo je tragédie a musí to být pro rodiče a všechny příbuzné strašně moc těžký…můj manžel má firmu, kde se zabývají GPS lokátory právě pro tyto účely a samozřejmě nejvíce do aut…hned jsem ho musela zkusit dceři a nemohu si ho vynachválit :palec: nejsou to jen náramkové hodinky, dcera si to přendavá jak potřebuje, má ho na klíčích(tam to není tak nápadné, na aktovce v kapsičce, na pásku a dalších místech) za mě je to super věc! Používáme ho cca 3 roky a jsem ráda, že si na to zvykla,,,nejde o špehování, ale o klid…až jí bude 15, tak když bude chtít, tak ho někde pohodí a víme prd :nevim: ale to je za dlouho,.,..teď je jí 9 a já jsem v klidu alespoň po této stránce :pankac:

Překvapuje mne, že to jde lehce sundat :think: Kdysi jsem četla o náramku, který právě lehce sundat nešel a vysílal okamžitě signál (SMS s polohou) pokud se o sundání někdo pokusil, nebo pokud byl zničen/poškozen). Jistě tu bude i nějaká starší diskuze. Já si říkala, že to pořídím dětem, až začnou chodit do školy, ale lehká sundatelnost by mne teda dost odradila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
12.9.14 14:41
@lucenka píše:
a může tě zavést úplně někam jinam v případě, že to důkladně promyslí a dá to třeba jinému dítku. Takže místo toho, aby se hledalo v nějaké lokalitě, tak se bude hledat na druhém konci města a drahocený čas se promrhá falešnou stopou.

Tomu by právě zabránit nesundatelný náramek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
12.9.14 14:41

Budu to dětem dávat od školky až třeba do 13 let.. bude to za chvilku ve velikosti klicenky, da se to zašít do bundy, tašky nebo dat jako naránek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí