Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@belik píše:
Přesně tak, to jsou akorát silácký kecy o svobodě dětí, bych chtěla ty klidasky tady vidět jak by byly nad věcí, kdyby se jim toto stalo, ještě by si určitě řekly, aspon že mé dítě zažilo svobodu![]()
hotovo, z některých pohledů tady jde fakt hlava kolem
@terinka4444 Tak já taky nejsem uchyl, jde spíš o to, že tady ty zrůdy reagují ve většině případů taky impulsivně, tzn. má momentální příležitost a podle toho jedná, v tomto případě se jistě nezabývá hodinkami.
@terinka4444 píše:
Ještě dotaz k tomu GPS systému. Policie nebud ehledat po odklonění dítěte z trasy, ale já jako ten na druhém konci přeci vím, kde to dítě je? Něco jako hledání kešek? nebo ne? Nemá to být o pátrání, ale o tom, že znáš přesnou polohu dítěte. Ideálně by to mělo mít mód, kterým lze vyslat signál SOS. Ale musí to být sundatelné, lehce, aby nedošlo k ohrožení.
Ještě lépe něco, co nevysílá stále, ale co může dítě, a to i to starší použít k vyslání SOS. To by mělo smysl i u starších.
stejně jako starší (puberťák) bych asi měla strach, jestli daná věcička nemá mód na rodičovské sledování. Takže bych to nechávala schválně doma. A ten SOS mód by tak 90% dětí párkrát zkusilo jen tak a pak v případě skutečného ohrožení, by je už nikdo nebral vážně.
@belik píše:
@terinka4444 Tak já taky nejsem uchyl, jde spíš o to, že tady ty zrůdy reagují ve většině případů taky impulsivně, tzn. má momentální příležitost a podle toho jedná, v tomto případě se jistě nezabývá hodinkami.
@terinka4444 píše:
Třeba ten, co zabil Elišku nejdnal impulzivně. A ze statistik plyne, že většinou ublíží rodina a tam taky nejednají impulzivně, ale promýšlí
hlavně rodina o pořízení takové věcičky bude vědět (donese se to i k širšímu okruhu, protože alespoň v dnešní době je to dost neobvyklá věc), takže jako první se tu věc bude snažit najít a odstranit.
@terinka4444 píše:
Jsi zbytečně hloupě útočná. každý přeci může napsat svůj názor k něčemu tak kontroverznímu, jako je možnost sledování dítěte. Takže pojmy jako silácké kecy, kliďasky apodobně jsou tu nemístně hloupé a zbytečné.
Bohužel na mě to tak působí, zatímco lidi vymýšlí jak se těmto zrůdám co nejlépe bránit a předvídat pokudmožno, zabránit tomu nejhoršímu-ochránit děti, tedy třeba za pomoci techniky, tak tady vševědoucí skupina matek nad tím ohrnuje nos a chrlí argumenty jak je to o ničem a ještě to omezuje dětskou svobodu, tak až vymyslíte něco lepšího tak si nechejte patentovat, jo a hlavně tady nevytahuj, že svoje dítě patřičně informuješ, to si myslím dělá každej normálně uvažující rodič ![]()
@lucenka píše:
stejně jako starší (puberťák) bych asi měla strach, jestli daná věcička nemá mód na rodičovské sledování. Takže bych to nechávala schválně doma. A ten SOS mód by tak 90% dětí párkrát zkusilo jen tak a pak v případě skutečného ohrožení, by je už nikdo nebral vážně.
@Sweet_Angel2 píše:
@Kapaz Dle mého názoru se ta diskuse stočila úplně jinam, než měla. GPS náramek, nebo jakýkoliv lokátor by měl sloužit k tomu, aby jsi měla možnost vyhledat dítě, když nedorazí domu, jako v případě Elišky. Ne o tom, neustále viset na internetu a dítě špehovat, kam jde, zda jde jinou trasou a podobně.
Naprosto chápu tvé obavy a nevidím to jako něco špatného, když chceš mít možnost okamžitě pomoct svému dítěti. Některé ty lokátory mají i SOS tlačítko, když ho dítě může zmáčknout, pokud je v ohrožení.
Nechápu, proč si tu někteří pod tímto představí ihned špěhování.Mimochodem je třeba si uvědomit, že zodpovědnost za dítě je na každém rodiči!
Vysvětlování dítěti, že se nemá bavit s cizími lidmi je hezká věc, ale nepomůže to v případě, že se jedná o příbuzného nebo prostě někoho, kdo u dítěte zastáví a natlačí ho do auta. V tomto případě dítě nemá nejmenší šanci. Takže myslím, že ten lokátor nějaký smysl má. Myslím, že je velká šance pomoct a zachránit tím třeba život.
Díky ti osvícená osobo ![]()
@belik píše:
Bohužel na mě to tak působí, zatímco lidi vymýšlí jak se těmto zrůdám co nejlépe bránit a předvídat pokudmožno, zabránit tomu nejhoršímu-ochránit děti, tedy třeba za pomoci techniky, tak tady vševědoucí skupina matek nad tím ohrnuje nos a chrlí argumenty jak je to o ničem a ještě to omezuje dětskou svobodu, tak až vymyslíte něco lepšího tak si nechejte patentovat, jo a hlavně tady nevytahuj, že svoje dítě patřičně informuješ, to si myslím dělá každej normálně uvažující rodič
@Kapaz píše: … ale to je jednak asi první, co případný útočník vyhodí …
Napadlo mne, že i když to odhalí a vyhodí, tak pokud to funkčně nezničí, tak je to stopa. Přinejmenším, kudy vedla jeho cesta.
@belik píše:
Bohužel na mě to tak působí, zatímco lidi vymýšlí jak se těmto zrůdám co nejlépe bránit a předvídat pokudmožno, zabránit tomu nejhoršímu-ochránit děti, tedy třeba za pomoci techniky, tak tady vševědoucí skupina matek nad tím ohrnuje nos a chrlí argumenty jak je to o ničem a ještě to omezuje dětskou svobodu, tak až vymyslíte něco lepšího tak si nechejte patentovat, jo a hlavně tady nevytahuj, že svoje dítě patřičně informuješ, to si myslím dělá každej normálně uvažující rodič
radši budu vševědoucí matka než matka, která bude sledovat vlastní dítě a nedopřeje mu klidné dětství. Když si vzpomenu, kam jsme v dětství lezli (i když jsme to měli zakázané), tak o to očipované (GPS náramkem sledované) děti příjdou. A pokud o sledování dítě nebude vědět, tak jaké to nechá následky na jeho duši, když se to dozví třeba v pubertě? Nedivila bych se, kdyby od takových rodičů odešlo, přestalo se jim svěřovat se svými problémy.
@eumedon píše:
Napadlo mne, že i když to odhalí a vyhodí, tak pokud to funkčně nezničí, tak je to stopa. Přinejmenším, kudy vedla jeho cesta.
a může tě zavést úplně někam jinam v případě, že to důkladně promyslí a dá to třeba jinému dítku. Takže místo toho, aby se hledalo v nějaké lokalitě, tak se bude hledat na druhém konci města a drahocený čas se promrhá falešnou stopou.
@Ladybird146 píše:
Ahoj, já tedy jestli můžu vstoupit do diskuze…to co se stalo je tragédie a musí to být pro rodiče a všechny příbuzné strašně moc těžký…můj manžel má firmu, kde se zabývají GPS lokátory právě pro tyto účely a samozřejmě nejvíce do aut…hned jsem ho musela zkusit dceři a nemohu si ho vynachválitnejsou to jen náramkové hodinky, dcera si to přendavá jak potřebuje, má ho na klíčích(tam to není tak nápadné, na aktovce v kapsičce, na pásku a dalších místech) za mě je to super věc! Používáme ho cca 3 roky a jsem ráda, že si na to zvykla,,,nejde o špehování, ale o klid…až jí bude 15, tak když bude chtít, tak ho někde pohodí a víme prd
ale to je za dlouho,.,..teď je jí 9 a já jsem v klidu alespoň po této stránce
Překvapuje mne, že to jde lehce sundat
Kdysi jsem četla o náramku, který právě lehce sundat nešel a vysílal okamžitě signál (SMS s polohou) pokud se o sundání někdo pokusil, nebo pokud byl zničen/poškozen). Jistě tu bude i nějaká starší diskuze. Já si říkala, že to pořídím dětem, až začnou chodit do školy, ale lehká sundatelnost by mne teda dost odradila.
@lucenka píše:
a může tě zavést úplně někam jinam v případě, že to důkladně promyslí a dá to třeba jinému dítku. Takže místo toho, aby se hledalo v nějaké lokalitě, tak se bude hledat na druhém konci města a drahocený čas se promrhá falešnou stopou.
Tomu by právě zabránit nesundatelný náramek.
Budu to dětem dávat od školky až třeba do 13 let.. bude to za chvilku ve velikosti klicenky, da se to zašít do bundy, tašky nebo dat jako naránek