GPS náramek pro dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5130
12.9.14 14:10

Dle meho to popira zakladni listinu prav a svobod. v pripade ze bych dala naramek, cemu tim zabranim? Pochybuji ze policie zacne hledat okamzite po odkloneni ditete z trasy a soucasne vrah bude cekat xhodin. Ne. nedala bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
12.9.14 14:10

@Ladybird146 jo jasně vůbec si nechceš dělat reklamu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
12.9.14 14:11
@brumdinka píše:
@Ladybird146 jo jasně vůbec si nechceš dělat reklamu :mrgreen:

Nevypadá to jako reklama…já se zeptala a dotyčná odpověděla…firmu a nic neuvedla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
12.9.14 14:12
@terinka4444 píše:
Tak vám přemýšlím, co udělá takový násilník, který už má to dítě v autě a těší se na mučeníčko, ve chvíli, kdy si uvědomí, že má dítě na ruce podezřelé nesundatelné hodinky. Jestli nezpanikaří, nevezme nůž a neuřízne tu ručičku s těmi nesundatelnými hodinkami, nehodí jí někam, aby odlákal pozornost a měl čas na útěk na druhou starnu. Cokoliv lehce nesundatelného je podezřelé a je otázkou, jakou reakci to vyvolá u psychopata.
Chápu, že Eliška právě rozdmýchala emoce. Nakonec to ale vypadá, že to byl její strejda. jakkoliv nechci nijak hodnotit tu rodinu, a té maličké dušičce přeji klid někde v ráji, není potřeba se nechat unášet strachem o své děti až do GPS nesundatelných lokátorů či čipů pod kůži. Stokrát pravděpodobnější je, že je srazí auto a podobně.

Myslíš, že první co dělá uchylák, že se pídí po tom jestli jdou děcku sundat hodinky? Možná se max. zbaví telefonu, ale určitě nebude zkoumat hodinky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.9.14 14:13
To zní mnohem lépe, než náramek. A můžeš nám neznalým doporučit, co přesně to je, kd eto koupíme apodobně, Děkujiii
@Ladybird146 píše:
Ahoj, já tedy jestli můžu vstoupit do diskuze…to co se stalo je tragédie a musí to být pro rodiče a všechny příbuzné strašně moc těžký…můj manžel má firmu, kde se zabývají GPS lokátory právě pro tyto účely a samozřejmě nejvíce do aut…hned jsem ho musela zkusit dceři a nemohu si ho vynachválit :palec: nejsou to jen náramkové hodinky, dcera si to přendavá jak potřebuje, má ho na klíčích(tam to není tak nápadné, na aktovce v kapsičce, na pásku a dalších místech) za mě je to super věc! Používáme ho cca 3 roky a jsem ráda, že si na to zvykla,,,nejde o špehování, ale o klid…až jí bude 15, tak když bude chtít, tak ho někde pohodí a víme prd :nevim: ale to je za dlouho,.,..teď je jí 9 a já jsem v klidu alespoň po této stránce :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
12.9.14 14:13
@zuza23 píše: Čt24 pátek
12. září 2014
Marie
Domácí - Ztracené děti připomene kvítek pomněnky12. 5. 2011 19:31, autor: ČT24
Praha - Mezinárodní den pohřešovaných dětí, který připadá na středu 25. května, připomene všechny ztracené a unesené děti. Jen za loňský rok bylo v České republice nahlášeno 10 294 takových případů, z toho 284 dětí se stále pohřešuje. Symbolem dne ztracených dětí se stal modrý kvítek pomněnky, jehož anglický název forget-me-not znamená „nezapomeň na mě“.

sice je to článek z roku 2011, ale všude pořád říkají, že počty unesených nebo ztracených dětí každý rok stoupaji. A 10300 dětí jen za rok 2010 je dost veliké číslo. Sice se jich vecina našla, ale i těch 284 stále pohřešovaných dětí mě utvrzuje v tom, že to není až tak výjimečné, jak si někdo myslí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
12.9.14 14:14
@belik píše:
Myslíš, že první co dělá uchylák, že se pídí po tom jestli jdou děcku sundat hodinky? Možná se max. zbaví telefonu, ale určitě nebude zkoumat hodinky :roll:

až to bude běžná věc tak si myslím, že to bude první co udělá, jak teď s mobilem..rozdíl v tom nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
12.9.14 14:14

@brumdinka ne máš pravdu nechci…ukazuju na to, že to funguje…dítěti ráda dopřeju svobodu až bude starší, ale ne v 9ti letech :nevim: můžu koukat na to kam jde ze školy a když se mi bude zdát něco divné, zařídím se podle toho! A jestli to někomu přijde divné, vždyť vás nikdo nenutí abyste to svým dětem pořizovali, nebo jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.9.14 14:15
@zuza23 píše:
sice je to článek z roku 2011, ale všude pořád říkají, že počty unesených nebo ztracených dětí každý rok stoupaji. A 10300 dětí jen za rok 2010 je dost veliké číslo. Sice se jich vecina našla, ale i těch 284 stále pohřešovaných dětí mě utvrzuje v tom, že to není až tak výjimečné, jak si někdo myslí…

počty ztracených dětí každoročně klesají ;) http://www.denik.cz/…0130523.html viz. hned první článek, co jsem našla

• Citovat
  • Upravit
lucenka
12.9.14 14:16

Případně statiska i s věkem ztracených dětí, kde je jasně vidět, že se většinou ztratí puberťáci a ti se vám na gps lokátor z vysoka vykašlou http://www.sancedetem.cz/…2012-79.html

• Citovat
  • Upravit
1034
12.9.14 14:18
@Mišela1 píše:
až to bude běžná věc tak si myslím, že to bude první co udělá, jak teď s mobilem..rozdíl v tom nevidím.

No jak tak pročítám tu diskuzi, tak se to určitě běžnou součástí nestane ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.9.14 14:19
Já fakt netuším, co udělá úchylák, fakt ne. ovšem ve chvíli, kdy jsou běžně dostupné hodinky s lokalizátorem, a nejdou sundat, v tom vidím kámen úrazu, že nejsou lehce sundatelné, co já vím, jestli úchyl tuší, že něco takové je nebo ne. Já přemýšlím mozkem neúchyla, přemýšlím, co bych dělala, kdybych chtěla umést dítě a chtěla u toho nebýt chycena. Takže kdybych někdy zaslechla informaci o čipech, pravděpodobně bych se na tuto nejpravděpodobnější variantu připravila. Co se rodí v mozku úchylovi netuším, jen poslouchám doporučení lidí, kteří s nimi mají zkušenost. A ti říkají, snažit se, včetně dětí, absolutně ničím neprovokovat.
@belik píše:
Myslíš, že první co dělá uchylák, že se pídí po tom jestli jdou děcku sundat hodinky? Možná se max. zbaví telefonu, ale určitě nebude zkoumat hodinky :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
12.9.14 14:21
@Ladybird146 píše:
@brumdinka ne máš pravdu nechci…ukazuju na to, že to funguje…dítěti ráda dopřeju svobodu až bude starší, ale ne v 9ti letech :nevim: můžu koukat na to kam jde ze školy a když se mi bude zdát něco divné, zařídím se podle toho! A jestli to někomu přijde divné, vždyť vás nikdo nenutí abyste to svým dětem pořizovali, nebo jo?

Přesně tak, to jsou akorát silácký kecy o svobodě dětí, bych chtěla ty klidasky tady vidět jak by byly nad věcí, kdyby se jim toto stalo, ještě by si určitě řekly, aspon že mé dítě zažilo svobodu :roll: :roll: hotovo, z některých pohledů tady jde fakt hlava kolem :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4944
12.9.14 14:22

@Kapaz Dle mého názoru se ta diskuse stočila úplně jinam, než měla. GPS náramek, nebo jakýkoliv lokátor by měl sloužit k tomu, aby jsi měla možnost vyhledat dítě, když nedorazí domu, jako v případě Elišky. Ne o tom, neustále viset na internetu a dítě špehovat, kam jde, zda jde jinou trasou a podobně.
Naprosto chápu tvé obavy a nevidím to jako něco špatného, když chceš mít možnost okamžitě pomoct svému dítěti. Některé ty lokátory mají i SOS tlačítko, když ho dítě může zmáčknout, pokud je v ohrožení.
Nechápu, proč si tu někteří pod tímto představí ihned špěhování.

Mimochodem je třeba si uvědomit, že zodpovědnost za dítě je na každém rodiči!

Vysvětlování dítěti, že se nemá bavit s cizími lidmi je hezká věc, ale nepomůže to v případě, že se jedná o příbuzného nebo prostě někoho, kdo u dítěte zastáví a natlačí ho do auta. V tomto případě dítě nemá nejmenší šanci. Takže myslím, že ten lokátor nějaký smysl má. Myslím, že je velká šance pomoct a zachránit tím třeba život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.9.14 14:22

Ještě dotaz k tomu GPS systému. Policie nebud ehledat po odklonění dítěte z trasy, ale já jako ten na druhém konci přeci vím, kde to dítě je? Něco jako hledání kešek? nebo ne? Nemá to být o pátrání, ale o tom, že znáš přesnou polohu dítěte. Ideálně by to mělo mít mód, kterým lze vyslat signál SOS. Ale musí to být sundatelné, lehce, aby nedošlo k ohrožení.
Ještě lépe něco, co nevysílá stále, ale co může dítě, a to i to starší použít k vyslání SOS. To by mělo smysl i u starších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí