GPS náramek pro dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14637
12.9.14 17:48
@lucenka píše:
Kdyby ti tvůj partner řekl, že ti koupil GPS náramek, kvůli tvé bezpečnosti, že to opravdu využije pouze v případě, kdy nebudeš brát mobil a nebudeš k nalezení. Nosila bys ho?

My se takhle s tátou navzájem „špehovat“ můžeme přes mobily, ale využila jsem to jednou, abych se přesvědčila, že to funguje, když je na chalupě, jak moc přesně se to zobrazí. On nejspíš nějak podobně. A věřím mu, že celý den nesedí a nekouká, kam jdu. To opravdu nemá zapotřebí. A i kdyby - tak ať se koukne. :mrgreen: Aspoň kdyby se mi něco stalo, tak budou hned vědět kde a co se dělo před tím. :nevim: Partnerem bych se taky nechala označkovat. Stejně ví, kdy kam jdu a kde kdy jsem, vůbec nic by se nezměnilo, jen by byl větší adrenalin, kdybych chtěla něco udělat za jeho zády. Ale to už by byl průšvih spíš ve vztahu, ne kvůli GPS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
12.9.14 17:50
@Bersaba píše:
Partnerský vztah a vztah dítě vs. rodič přece nemůžeš porovnávat, to je úplně mimo.

A s tímhle taky souhlasím. Stejně ty děti nutíte ohlašovat se mobily, nechodit někam tajně (i když víte, že to udělají) a ty menší všude vyzvedáváte a hlídáte. Možná by s tou GPSkou nakonec té svobody měly víc. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
12.9.14 18:17
@Litta píše:
A s tímhle taky souhlasím. Stejně ty děti nutíte ohlašovat se mobily, nechodit někam tajně (i když víte, že to udělají) a ty menší všude vyzvedáváte a hlídáte. Možná by s tou GPSkou nakonec té svobody měly víc. :mrgreen:

No, ale GPS náramek by neměl nahradit ohlašování se. To by bylo jako přecenění významu bezpečnostního prvku navíc, to by se mohlo obrátit nakonec proti bezpečnosti. Příkladů, kdy nadměrné spoléhání se na technické zabezpečovací prvky vedlo v důsledku ke snížení bezpečnosti, lze najít mnoho.

To, že víte, kde je náramek, ještě neznamená, že na tomto místě je také dítě a že to dítě je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
12.9.14 19:11

@brumdinka nevím, proč se tady opíráš úpně zbytečnbě do lidí - názor jsi řekla a jestli tě baví, tady lidi kritizovat a stírat je, tak to svědčí o tom jaká jsi…btw: nevím odkud jsi, ale v Praze hold dětství není co bývalo…taky jsem přišla ze školy a šla ven a co bych za to dala, kdyby to mohla míit moje dcdera taky…kdybych žila na vesnici se 100 obyvateli a měla školu a vše v dosahu, tak to možná taky až tak ře´šit nebudu…bohužel je jiná doba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
12.9.14 19:54
@brumdinka píše:
NE nikdy bych tohle na ruce svýmu dítěti nedala základem každého vztahu jak mezi Vámi a partnerem tak i mezi Vámi a dítětem je důvěra…toto důvěru naruší neskutečným způsobem nebo Vám by se snad líbilo být neustále sledováni a pod dozorem na kařždym kroku :roll: mě teda fakt NE…

Přesně tak. Představuju si, jak by mi bylo, kdyby mě špízovali rodiče… Brr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7022
12.9.14 20:06

Bydlime na vsi, deti jezdí busem sami do skoly nekdy ze skoly,.ven maji mobil ohlasi se jen kde jsou nevolam jim co deset minut, parkrat jsem je namatkou byla zkontrolovat aby vedeli ze nemaji lhat..nez jedou domu sami volaji ze vyjizdeji, takze mobil neberu jako uplne spizovani a prijde mi lepsi jak gps naramek ze se krasne domluvime.Ale treba sestry kluk tyhle pravidĺa nedodrzuje a mobil vypina a ona ho pak cela vyplasena nahani vsude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
12.9.14 23:02

Když čtu diskuzi, tak se mi potvrzuje, že strach je nejlepší marketingový nástroj. Stačí nějaký nešťastná událost a hodně rodičů je ochotno investovat nemalý peníze do čehokoli a vůbec není podstatný, že to v opravdovým případě nouze život dítěte nezachrání.
Ale jo, ekonomika se aspoň v určitým odvětví a na malý čas rozproudí. Akorát je mi svý způsobem některých lidí líto, protože ten jejich pocit bezpečí je poněkud falešný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
13.9.14 07:45
@Zenyatta píše: … vůbec není podstatný, že to v opravdovým případě nouze život dítěte nezachrání.

To nemůžete vědět, že to život dítěte nezachrání: Anebo vy jste své peníze investovala do křišťálové koule?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
13.9.14 08:28

Nedalo mi to a rada bych se pridala k tematu:-) Ziju v zahranici a minuly tyden jsem v nemecke televizi videla vynalezce lokatoru locca, ktery ma prijit na trh nekdy koncem roku 2015 (ne v Ceske Republice, tohle neni zadna reklama) a zacala jsem se patrat po tom, jak takove lokatory vubec funguji.
Jsou vlastne 2 typy, jeden ma dosah jen ca. 500 - 1000 m a jeho provoz nic nestoji. Funguje bez GPS.
Pak jsou GPS lokatory, jejichz provoz je ale pomerne drahy. Napr. jsem koukala, ze ten pristroj locca ma SIM kartu, ktera funguje celosvetove a jeji provoz vyjde kolem 8 - 20 EUR za mesic, dle delky smlouvy. Plus samozrejme bych musela mit na svem mobilnim telefonu asi porad zapnuty internet, aby to vubec fungovalo.
Chtela jsem ze zeptat @Ladybird146, jak ten cesky pristroj funguje. Kolik stoji mesicni provoz a zda funguje celosvetove.
Ja jiz nekolik mesicu uvazuji, zda nejaky pristroj koupit nebo ne a jaky. Naramek co nejde sundat nebo neco na zpusob locca, co je bud v male verzi, co jde hodit napr. do tasky nebo ve velke (ma i telefonni tlacitko a jde s tim volat) a jsem bezradna :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.9.14 08:34

Hele, to je jak vtip, kliknu na diskuzi, že jako počtu, co nového a vpravo, jak jsou klikací reklamy na mě vyběhne reklama na GPS lokalizátor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
13.9.14 08:43
@terinka4444 píše:
Hele, to je jak vtip, kliknu na diskuzi, že jako počtu, co nového a vpravo, jak jsou klikací reklamy na mě vyběhne reklama na GPS lokalizátor
:lol: to je normalni, me vybiha reklama na poslednich par veci co jsem hledala v ruznych internetovych obchodech, ale zase clovek nezapomene co ze to chtel vlastne koupit ze? :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.9.14 09:02
@miska7 píše: :lol: to je normalni, me vybiha reklama na poslednich par veci co jsem hledala v ruznych internetovych obchodech, ale zase clovek nezapomene co ze to chtel vlastne koupit ze? :D
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
13.9.14 10:51

@Ladybird146 8o jako sorry, ale zřejmě nerozumíš psanému textu :), já se tu do nikoho neopírám a už vůbec nikoho nekritizuju a nestírám :P :zed: jen jsem si dovolila na tvou adresu napsat, že si tu děláš reklamu, evidentně jsem si dovolila moc, že :mrgreen:

jinak ne, nežiju v Praze, ale mám v Praze spoustu kamarádu a kamarádek i s dětma a opravdu čipovat děti není řešením! a já bych teda opravdu nerada žila v Orwellovskym světě a doufám, že nic takového nikdy nebude masovou záležitostí!

a ne není jiná doba, lidé jsou pořád stejní - dobří i zlý všude na světě… jen dnes díky mediím jsou ti zlý mnohem víc vidět…

Příspěvek upraven 13.09.14 v 11:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
13.9.14 10:53
@g.sandova píše:
@Kapaz není to omezování svobody.

ale je…nebo tobě by se snad líbilo být sledována na uplně každém kroku třeba ze strany partnera, má přece o tebe strach

Příspěvek upraven 13.09.14 v 11:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
13.9.14 10:59

@Zenyatta tak nějak

@eumedon víš a to je právě ono - nemůže, stejně jako nemůže vědět zda zachrání - mnohem pravděpodobnější je, že dotyčný zpanikaří a udělá něco co by jinak, třeba neudělal, což ti potvrdí každej psycholog jen tak mmchodem…

navíc ze statistik jasně vyplývá, že většina těchto případů je z okolí rodiny (u tohoto se to též bohužel potvrdilo) a že třičtvrtiny všech ztracených dětí jsou ve věku 15-18 let z diagnostických ústavů…

prostě je z toho uplně zbytečná hysterie, která ale dobře prodává :jazyk:

ono totiž nic se nemá přehánět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí